Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

dziś większość dnia byłam w rozjazdach, jutro niestety też, w końcu ojciec dostał wezwanie na komisję orzekajacą o stopniu niepełnosprawności :roll:

a popołudniu...

zajmowałam się pilnie Dawidkiem i kotą...

siedziałam se w cieniu i zajadałam lekko zamrożone truskawki :roll: :wink:

odpoczynek po ciężkim dniu :wink:

młody figlował w basenie, ja se tylko tam moczyłam nóżki :wink:

http://images32.fotosik.pl/298/3ba2e7a1e463e2afmed.jpg

a kota zapoznawała sie z okolicą :wink:

http://images23.fotosik.pl/235/a23f25c98c3e5378med.jpg

i wpadnę jutro, bo teraz padam na pyzio, trzeba brzusio rozciągnąć na łóżku :wink:

a...

przed chwilą podlałam trawkę i kwiatuszki, a teraz właśnie pada deszcz :o :roll:

Dżempelko, miło Cię widzieć :wink:

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzień dobry, dzień dobry :p

tak więc właśnie zajadam kolejny kilogramek truskawek....

ale w sumie to nie jem codziennie, zazwyczaj w poniedziałki i czwartki (bo wtedy pan wozi towar...), a wczoraj za to zeżarłam koszyk nektarynek, to tak na zmianę z truskawkami :wink:

wysypki na razie brak :wink:

ale staram sie ograniczać, teraz kilogramek biore na dwa razy, bo nie chce maleństwu zaszkodzić (lekarz mnie nastraszył :o ).

jednak skoro takiego pypcia mam na truskawki i nektarynki (winogronkiem nie pogardzę...), to chyba tak musi być?

Dzidziuś wie, czego potrzebuje, nie?? :o :wink:

dzień dobry, dzień dobry :p

tak więc właśnie zajadam kolejny kilogramek truskawek....

ale w sumie to nie jem codziennie, zazwyczaj w poniedziałki i czwartki (bo wtedy pan wozi towar...), a wczoraj za to zeżarłam koszyk nektarynek, to tak na zmianę z truskawkami :wink:

wysypki na razie brak :wink:

ale staram sie ograniczać, teraz kilogramek biore na dwa razy, bo nie chce maleństwu zaszkodzić (lekarz mnie nastraszył :o ).

jednak skoro takiego pypcia mam na truskawki i nektarynki (winogronkiem nie pogardzę...), to chyba tak musi być?

Dzidziuś wie, czego potrzebuje, nie?? :o :wink:

No :lol:

A czym Cie nastraszyl ten lekarz? :o :o :o Truskawkami? To jakis niezyciowy facet jest.

nie, tylko, że truskawki mogą spowodować uczulenie nie tylko albo nie koniecznie u mnie...

w końcu to co jem dostaje również i dziecię :wink:

a owoce to ponoć silny alergen :wink: , zwłaszcza te południowe :roll:

A czym Cie nastraszyl ten lekarz? :o :o :o Truskawkami? To jakis niezyciowy facet jest.

nie, tylko, że truskawki mogą spowodować uczulenie nie tylko albo nie koniecznie u mnie...

I dlatego podobno trzeba uwazac jak sie karmi piersia. Ale slyszalam tez, ze jesli sie ma na cos ochote, to jest OK. Organizm sam sobie reguluje, co lubi, a czego nie toleruje. Na przyklad jesli matka nie lubi mleka, to nie powinna sie do niego zmuszac, bo mozliwe, ze ma skaze bialkowa, ktora bedzie tez mialo dziecko. Lepiej sie obzerac truskawkami niz lodami. Przynajmniej figure masz swietna. :roll:

To Ty jesz te brazylijskie truskawki????? 8)

Fakt faktem, owoce potrafią uczulić, ja się ostatnio zaszokowałam jak zjadłam kilka czereśni - swędzące koszmarnie gardło, kichanie, miałam wrażenie nawet że mi usta puchną... Pierwszy raz mi się to zdarzyło ale czereśni dawno nie jadłam. A podobnie miałam po jabłku, dopiero za ktorymś razem skojarzylam że po zjedzeniu jabłka coś mi się takiego robi. Jak ugotowane to moge jeść i całe szczęście bo szarlotki bym nie przeżałowala...

Może trzeba mieć trening...

To Ty jesz te brazylijskie truskawki????? 8)

Fakt faktem, owoce potrafią uczulić, ja się ostatnio zaszokowałam jak zjadłam kilka czereśni - swędzące koszmarnie gardło, kichanie, miałam wrażenie nawet że mi usta puchną... Pierwszy raz mi się to zdarzyło ale czereśni dawno nie jadłam. A podobnie miałam po jabłku, dopiero za ktorymś razem skojarzylam że po zjedzeniu jabłka coś mi się takiego robi. Jak ugotowane to moge jeść i całe szczęście bo szarlotki bym nie przeżałowala...

Może trzeba mieć trening...

to może to też brazylijskie było??? 8) :lol: :lol: :lol:

I dlatego podobno trzeba uwazac jak sie karmi piersia. Ale slyszalam tez, ze jesli sie ma na cos ochote, to jest OK. Organizm sam sobie reguluje, co lubi, a czego nie toleruje. Na przyklad jesli matka nie lubi mleka, to nie powinna sie do niego zmuszac, bo mozliwe, ze ma skaze bialkowa, ktora bedzie tez mialo dziecko. Lepiej sie obzerac truskawkami niz lodami. Przynajmniej figure masz swietna. :roll:

tak, tylko chyba nie napisałam, że te truskawki jem z cukrem i śmietaną....

od początku ciąży jestem już 10 kg do przodu :o :roll: