Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dario -gratulacje !!! U Ciebie wszystko super idzie do przodu! Tak trzymaj pozdrowionka :p

Dzięki. Staram się jak mogę :wink:

Za miesiąc mamy rocznicę ślubu, chciałabym właśnie wtedy się przeprowadzić. Nie wiem, czy zdążymy z tym wszystkim, bo teraz znów trzyma mnie ta kuchnia. Ale trzymajcie kciuki.

Ooliwka, Ty coś rzadko wpadasz w moje skromne progi ostatnio :wink: .

Niestety, jestem rozczarowana- nie zdążymy przed rocznicą (9 października) bo jak się dziś okazało, prąd podłączą nam najwcześniej za miesiąc :cry: . Bez światła to chyba się nie da mieszkać....

Ja np. zawsze kupuje coś do ubrana na dzień w którym ma się trochę zmienić moje życie hhahaha

Ja też :wink:

A tak wogóle, to chciałam spędzić romantyczny wieczór przy świecach nie w jakiejś knajpce (czyt. restauracji) tylko w naszm gniazdku. Właśnie...- W NASZYM :)

jeszcze trochę zostało czasu, trzeba to przemyśleć... Już myślałam o tych świecach, ale jednak na dole też są lokatorzy i co oni będą myśleć? No bo co można robić w rocznicę ślubu i to przy świecach???

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Przynajmniej mnie tylko jedno przychodzi na myśl :oops: :wink:

Kurcze wydawało mi sie że tak niedawno tu zaglądałam a tu tyle nowości - nie nadążam... :lol: - pokoik dziecinny piękny, ale czekam na końcowy efekt, a lampa do niego została dobrana tak jak trzeba (mój typ - mimo że smok rewelacyjny) - a tapeta ta pomarańczowa zupełnie jak moja - tylko że ja połączyłam ją jeszcze z żółtą. Fiolet w sypialni najlepszy - wkońcu mój kolor to jest.

Czekam na więcej zdjęć :p

Wiecie, że ja powoli też się robię wielbicielką fioletowych sypialni??

Jakoś tak się stało, jak pomalowałam tą wnękę okna...

Niewiele widać na takim kawałku ściany, ale już wiem, że będę się w tej sypialni dobrze czuła....... :wink:

Pan od mebli znów nie dojechał :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: .

Nawet nie zadzwonił, dopiero jak zwykle ja się musiałam pofatygować :roll: .

Twierdzi, że nadal ma zepsute auto. Oby tak było. Jak nie przyjedzie w piątek, to z niego rezygnuję.

Ania na pocieszenie pojechała na zakupy...

I efekt jest taki, że kupiliśmy podłogę do pokoju Dawidka. Zdjęcie niezbyt wyraźne, bo robione telefonem :wink:

http://images29.fotosik.pl/79/f67b596ab0e599b6med.jpg

a to ze strony firmowej:

http://www.kronopol.com.pl/dekory/podlogi_laminowane/big/d738.jpg

niby to samo, ale bardziej realistyczne jest to zrobione przez nas :wink:

A... no i wiem, że mało jest zwolenników paneli, ale ja jestem przeciwnikiem parkietu (właśnie teraz go mamy w domu) i wolę to niż parkiet. Duży wybór, niskie ceny. Jak mi się znudzi- wymienię. A w życiu nie chcę cyklinować, lakierować itd. Zwłaszcza, że po kilku latach powstają przerwy i wszytsko trzeszczy :-? . Nie zauważałam tego, dopóki się nie pojawiło dziecko, które się budzi przez te ku... skie, trzeszczące klepki :evil: .

Dzięki Aka. Panele musieliśmy dobrać w miarę jasne, bo tak szczerze mówiąc, jak pomalowaliśmy drugą warstwę u młodego, to się zrobiło zbyt ciemno i trzeba ten kolor rozjaśnić, jak się da. Na próbce był jaśniejszy. Ale jak to zwykle bywa, tylko na próbce....

No, jakby ten meblarz dotarł na pierwszą wizytę (miesiąc temu) to myślę, że meble już by stały. A tak, to czekamy dalej.. :cry:

Ale to nie pierwszy poślizg, jak to zwykle na budowach bywa :evil: . Wykonawcy lecą w kulki, obiecują, umawiają terminy, a w efekcie opóźnienie potem i tak jest takie, że szkoda słów :roll: :roll: :roll:

Mnie osobiście podobają się i panele i parkiet,,,te wybrane przez ciebie są bardzo ładne...Ja mam parkiet już od ładnych kilku albo więcej lat, co prawda wymagał cyklinowania i pomalowania ale dalej wygląda bardzo ładnie - nie robią się rzadne małoefektywne szparki, więc nie wiem od czego to zależy - jedna podstawowa wada jest natomiast taka, że mi sie znudził!!!! :lol: