Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

baaaaaaaasen..........rozmarzyłam się ... :roll: :roll:

u nas odpada i skończy się pewnie ino na jakiejś 2-3 poziomowej fontannie.... bo oczko wodne, choć potrafi ślicznie wyglądać to do mnie jakoś nie przemawia z powodów praktycznych :roll:

ale basenu zazdroszczę, oj zazdroszczę 8)

DarioAS a macie osobny licznik na wodę do ogródka? bo inaczej płacicie podwójnie jak za wodę i ścieki, a ścieków przecież nie ma.

dzień dobry :wink:

Agiis nie mamy osobno licznika, ale nie mamy kanalizacji, więc to nie ma znaczenia póki co. Jeszcze trochę będziemy ciągnąć na szambie, więc płacimy za samą wodę :wink:

Właśnie przyjechali, trzymajcie kciuki za dobrą robotę, bo z nimi to ciężko przewidzieć jak to się skończy :roll: :wink:

Trzymamy kciuki, trzymamy :D

Aniu, z tymi opłatami za wodę to coś wiem - szok po prostu w trampkach :roll: Ceny za wodę mamy nienormalne, atu podlewać trzeba. Ja przyszłościowo myślę o zbiorniku na deszczówkę i wykorzystywać to do podlewania. Tylko nie wiem co tam uzbieram, bo deszczu jak nie było, tak ni ma ...

Monia a może studnia? ewentualnie szpilka? u mnie póki co nie ma ani jednego, ani drugiego......i myślałam o miejskiej.......

a mogę zadać pytanie z serii niedyskretnych :oops: :oops: :oops:

jak wysoki jest koszt podlewania ogródka tak na miesiąc czy jeśli wolisz za sezon...qurcze bo nie wiem na jakiej wielkości koszt mam się nastawiać...czy mozę lepiej zainwestować w szpilkę z popmką :roll: :roll: :roll: :roll:

hę?

kciukasy som

Monia a może studnia? ewentualnie szpilka? u mnie póki co nie ma ani jednego, ani drugiego......i myślałam o miejskiej.......

jak wysoki jest koszt podlewania ogródka tak na miesiąc czy jeśli wolisz za sezon...qurcze bo nie wiem na jakiej wielkości koszt mam się nastawiać...czy mozę lepiej zainwestować w szpilkę z popmką :roll: :roll: :roll: :roll:

hę?

kciukasy som

:oops:

Sprawa studni raczej u mnie odpada, bo teren skalisty i na wzniesieniu, więc małe szanse na dokopanie się do wody, a jeśli już, to koszt nieopłacalny (zobacz w dzienniku jakie mieliśmy kamieniołomy przy kopaniu pod piwnicę :roll: ). A rachunki za wodę płacę ogromne - średnio ok. 300zł za 2 miesiące, ale działka ma 30arów. Gdybym tylko wiedziała, że poziom wód jest wysoki, to na 100% zdecydowałabym się na studnię. Teraz koło starego domu mamy studnię i to jest rewelacyjna sprawa - woda za darmo o każdej porze i w każdej ilości - jeśli masz blisko do wody, to nawet się nie zastanawiaj.

no, wszystko gra :p

zrobione jest teraz porządnie, muszę powiedzieć, że dziś przyszli inni pracownicy i szef też był i aż miło było patrzeć jak robią :wink:

zdjęcia mam, ale dam jak się wgrają, uprzedzam, że to nic specjalnego. Beton, jak beton :wink:

Chociaż Malgos może rzucić swoim fachowym okiem i kolor ocenić... :lol:

hę?

kciukasy som

:oops:

Sprawa studni raczej u mnie odpada, bo teren skalisty i na wzniesieniu, więc małe szanse na dokopanie się do wody, a jeśli już, to koszt nieopłacalny (zobacz w dzienniku jakie mieliśmy kamieniołomy przy kopaniu pod piwnicę :roll: ). A rachunki za wodę płacę ogromne - średnio ok. 300zł za 2 miesiące, ale działka ma 30arów. Gdybym tylko wiedziała, że poziom wód jest wysoki, to na 100% zdecydowałabym się na studnię. Teraz koło starego domu mamy studnię i to jest rewelacyjna sprawa - woda za darmo o każdej porze i w każdej ilości - jeśli masz blisko do wody, to nawet się nie zastanawiaj.

ja za ten mój kawalątek prawie codziennie podlewany wyszłam za dwa miesiące ponad 200zł :roll:

no, wszystko gra :p

zrobione jest teraz porządnie, muszę powiedzieć, że dziś przyszli inni pracownicy i szef też był i aż miło było patrzeć jak robią :wink:

zdjęcia mam, ale dam jak się wgrają, uprzedzam, że to nic specjalnego. Beton, jak beton :wink:

Chociaż Malgos może rzucić swoim fachowym okiem i kolor ocenić... :lol:

Nie ma nic piekniejszego niz beton, dawaj fotki! :lol: :lol: :lol:

no, to jedziemy :wink:

wyleweczka świeżutka, jeszcze nie zatatra (na zdjęciu, bo już zatarta :wink: )

http://images24.fotosik.pl/241/a35de69de2d1ce1emed.jpg

http://images33.fotosik.pl/308/572c8fa391b5fbaemed.jpg

a tu z dołu, w sumie tu to akurat nic się nie zmieniło, ale widać przygotowane słupki pod barierkę :wink:

http://images26.fotosik.pl/241/a10e08683ea36a08med.jpg

http://images31.fotosik.pl/307/1f5e7054461a8553med.jpg