Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

Aniu, balkon bardzo fajny. Jakie planujecie wykończenie kolumn (o ile planujecie)? A moze by je tak pnączami obsadzić?

Perukowce dzisiaj sfotografuję, bo za chwilkę wybieram się na działkę wylewać wodę z pokoi na poddaszu :( A te fotki, które wrzuciłaś - piękne. Zastanawia mnie tylko co to za odmiana budlei, bo ja mam 3 odmiany, ale takiego czegoś jeszcze nie widziałam :o Znasz nazwę?

pisało tylko, ze skrętolistna :wink:

A troszkę wyżej pisałam właśnie, że kolumny obsadzę bluszczem zimozielonym. Ale najpierw trzeba te słupy otynkować :wink:

gdzie kupiłaś te buduleje??

gdzieś w okolicy, czy dalej??

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

super, moj perukowiec posadzony w maju a nadal nie ma peruczek :( uważaj się za szczęsciarę ;)

ale tylko dlatego, że dziewczynki kupiły mi już takiego, który właśnie przekwitł, więc było pewniejsze, że peruczki powstaną :wink:

zresztą też są skromniutkie :)

ta trzmielina...

jest w naszym sklepie ogrodniczym (od rana wiszę na telefonach....)

krzaczek o wysokości ok. 120 cm kosztuje tylko....

120 zł :o

http://i31.tinypic.com/25hmtg0.jpg

no, to poszalałam :cry: :cry: :cry:

ale malutkie sadzonki są dużo tańsze, tylko muszę takową gdzieś dorwać :roll:

Aniu, najładniejsze budleje można kupić w ogrodniczym na Oświęcimskiej i na Cezarówce po lewej stronie jadąc w kierunku Jaworzna, zaraz za rozjazdami autostradowymi - najłatwiej byłoby Ci jechać z Trzebini A4 i pierwszym zjazdem za chrzanowskim węzłem (tuż za betoniarnią Contraktor) zjechać w prawo na Jaworzno i dosłownie tuż po zjechaniu na główną drogę z A4 masz po lewej stronie ogrodniczy - mieści się w prywatnym domu, ale dużo roślinek i bardzo dobrej jakości (ja się głównie tam zaopatruję). Absolutnie nie daj się zwieść ładnie wyglądającym budlejom w marketach !!! Sklep rozpoznasz od razu, bo ma różne reklamy porozwieszane na ogrodzeniu i otwartą bramę.

Aniu, najładniejsze budleje można kupić w ogrodniczym na Oświęcimskiej i na Cezarówce po lewej stronie jadąc w kierunku Jaworzna, zaraz za rozjazdami autostradowymi - najłatwiej byłoby Ci jechać z Trzebini A4 i pierwszym zjazdem za chrzanowskim węzłem (tuż za betoniarnią Contraktor) zjechać w prawo na Jaworzno i dosłownie tuż po zjechaniu na główną drogę z A4 masz po lewej stronie ogrodniczy - mieści się w prywatnym domu, ale dużo roślinek i bardzo dobrej jakości (ja się głównie tam zaopatruję). Absolutnie nie daj się zwieść ładnie wyglądającym budlejom w marketach !!! Sklep rozpoznasz od razu, bo ma różne reklamy porozwieszane na ogrodzeniu i otwartą bramę.

dzięki za cenne wskazówki, naprawdę cenne :p

na Oświęcimskiej jest sklep ogrodniczy??? :o

Nie pamiętam, żebym tam widziała coś takiego...

Nie wiedziałam o nim, bo już dawno bym tam zaglądnęła...

A w tym prywatnym domu przyjmą mnie w niedzielę, czy są tam jakieś godziny otwarcia?

Masz może do nich numer telefonu??

siedzę teraz jak na szpilkach normalnie...

Aleś Ty w gorącej wodzie kąpana, Aniu 8)

W niedzielę jest nieczynne, ale w poniedziałek chyba od 10.00 do 17.00, albo i od 9.00 - 18.00, ale lepiej jechać między 10.00 - 17.00, bo pewniejsze. Co do Oświęcimskiej, to jest sklep - w zasadzie spore centrum ogrodnicze :D jak się jedzie w kierunku Libiąża, mijasz markecik Lewiatan, jedziesz trochę dalej i masz ten sklep po prawej - vis a vis ulicy skręcającej w lewo na Starą Hutę :wink:

no, ja już tak mam...

tym bardziej, ze wczoraj porobiłam sobie jeszcze dwa placyki na roslinki a naokoło będzie trawka :wink:

i chciałabym te placyki zapełnić...

szkoda, że ten sklep nieczynny w niedzielę, chyba w takim razie szybko tam nie dojadę, bo nie mam z kim :cry:

mąż pracuje od 5.00 do 19.00 i nie ma szans na wolne :cry: :cry: :cry:

tylko w niedzielę mogę go wykorzystać i tak jeszcze myślałam, czy go jutro jakimś sposobem na giełdę nie wyciągnąć...

tylko nie wiem, czy do Mysłowic czy do Krakowa :wink:

no, ja już tak mam...

tym bardziej, ze wczoraj porobiłam sobie jeszcze dwa placyki na roslinki a naokoło będzie trawka :wink:

i chciałabym te placyki zapełnić...

szkoda, że ten sklep nieczynny w niedzielę, chyba w takim razie szybko tam nie dojadę, bo nie mam z kim :cry:

mąż pracuje od 5.00 do 19.00 i nie ma szans na wolne :cry: :cry: :cry:

tylko w niedzielę mogę go wykorzystać i tak jeszcze myślałam, czy go jutro jakimś sposobem na giełdę nie wyciągnąć...

tylko nie wiem, czy do Mysłowic czy do Krakowa :wink:

To niedobrze...

Ale zaczekaj, widziałam też budleje w Brico Marche w Libiążu - wprawdzie nie polecam marketów do zakupów ogrodniczych, ale jak Cię tak bardzo pali... :wink:

Niestety nie dysponuję nr tel. do tamtych ogrodniczych :(

Trzmieline można rozmnożyć samemu z gałązki 8) :oops: nie żebym namawiała Cię do złego ale czasem przypadkiem można utrącić gałązkę :wink: :oops: :lol: :lol:

Tiaaa, a woreczek ukorzeniacza to jedyne 6 zeta :lol: A i bez tego idzie wyhodować :wink:

Przy okazji, poszukuję papirusa - ma ktoś i podzieli się gałązką? :roll:

jesooo, nie bylo mnie troche a One ciagle o tej zieleninie :lol: i zamiast zapal wygasac z czasem, to widze ze sie wzmacnia ... to moze ja przyjde tu tak gdzies na jesieni kiedy ta cala roslinnosc sie wykonczy 8)

Wtedy dopiero będzie gorący temat pt. Jak zabezpieczyć to wszystko na zimę :lol: :lol: :lol: :lol:

jesooo, nie bylo mnie troche a One ciagle o tej zieleninie :lol: i zamiast zapal wygasac z czasem, to widze ze sie wzmacnia ... to moze ja przyjde tu tak gdzies na jesieni kiedy ta cala roslinnosc sie wykonczy 8)

Wtedy dopiero będzie gorący temat pt. Jak zabezpieczyć to wszystko na zimę :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Musi ktoś wprowadzić nowy temat w dyskusję :wink:

Cześć Mohag :p

Aniu, weź coś na wstrzymanie :wink:

Przynajmniej niech Ci jeszcze te kolumny otynkują :roll:

a ja tego co teraz szukam to nie na kolumny 8)

tylko koło płotka....

pisałam wcześniej, że przy (pod) balkonie to dopiero za rok, nie teraz :wink:

ale reszta teraz...

póki mogę, bo od września skończy mi się wolne niestety i to na długo, wtedy chciałabym juz patrzeć na efekty i siedzieć w domku z dzidzią :wink:

i Dawidkiem oczywiście :p

Trzmieline można rozmnożyć samemu z gałązki 8) :oops: nie żebym namawiała Cię do złego ale czasem przypadkiem można utrącić gałązkę :wink: :oops: :lol: :lol:

hm...

trzy gałązki już mi sie przyjęły...

tylko, że tej zwykłej trzmieliny...

Mayland buźka, Olga za ten ukorzeniacz też :p :wink:

tylko tam nie tak łatwo coś urwać, bo wszystko widać...

ale spróbować można, nie?? :wink:

a nuż się uda...