Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

Cześć :D

no no widzę zmiany.....fanie.....

u mnie pooooooowoli i bardzo mozolnie, a co u Was?

U nas jak już pisałam w dzienniku i moich komentarzach - działam nieco w ogrodzie, bo fachowcy są na urlopie :-? Smutne te Twoje opowieści w dzienniku :( właśnie czytam...

dobrze, że chociaż Fasola nadal fika....

no...

kurczę, nawet nie wiesz, jak mnie rozprasza...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

po tym spokojnym wodospadzie...

rzuciłam Ci parę linków, może się przydadzą :wink:

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Noż, kurcze blade, przeca mówiłam, że po Ciebie przyjadę gdzie trzeba i zawiozę jeśli trzeba :wink: Ja to tak mało dyspozycyjna jestem, więc na Cezarówce i innych ogrodniczych jestem dosyć często, ale w róznych porach, bo zależy jak się wyrwę i ile mam czasu, bo to praca, dom, działka itp., ale mozemy się jakoś umówić. Lepiej gdybyś zobaczyła ją osobiście. No i budleje ... takie som pikne :lol:

Noż, kurcze blade, przeca mówiłam, że po Ciebie przyjadę gdzie trzeba i zawiozę jeśli trzeba :wink: Ja to tak mało dyspozycyjna jestem, więc na Cezarówce i innych ogrodniczych jestem dosyć często, ale w róznych porach, bo zależy jak się wyrwę i ile mam czasu, bo to praca, dom, działka itp., ale mozemy się jakoś umówić. Lepiej gdybyś zobaczyła ją osobiście. No i budleje ... takie som pikne :lol:

ja kcem i buduleję i różę :roll:

to, jak znajdziesz chwilkę i nie będzie akurat padać, to mi napisz, ja do Chrzanowa dotrę, do Ciebie na budowę nawet może trafię, a potem mi pomożesz...

tą różę to nawet bez pączka biorę 8)

a nie może padać, bo ja jak zwykle z młodym, to z parasolem ciężko by było :wink:

Cię lubię coraz bardziej 8) :lol: :lol: :lol: :lol:

Nie ma nic za darmo 8) za to Cię odwiozę do domku i pokażesz swój ogródeczek :D W takim razie jutro tam podjadę i wezmę tę symphatię, żeby nas ktoś nie uprzedził (będzie czekała u mnie na działce), a po budleję podjedziemy razem, OK? Kupię różę jutro rano, bo raczej dopiero w poniedziałek mogłabym się z Tobą umówić lub wtorek - jutro muszę szukać fachowca do pieca gazowego, bo mam od wczoraj samą zimną wodę i wszyscy naprawiacze zajęci :roll: . Jeden mi obiecał, ze jutro w okolicy południa da znać i może podjedzie naprawić, ale nie wiem na ile jest prawdomówny. No a piątek mam zajęty, bo muszę się spotkać imieninowo z zaległą Halinką. To wstępnie możemy się umówić na pon./wtorek?

Nie ma nic za darmo 8) za to Cię odwiozę do domku i pokażesz swój ogródeczek :D W takim razie jutro tam podjadę i wezmę tę symphatię, żeby nas ktoś nie uprzedził (będzie czekała u mnie na działce), a po budleję podjedziemy razem, OK? Kupię różę jutro rano, bo raczej dopiero w poniedziałek mogłabym się z Tobą umówić lub wtorek - jutro muszę szukać fachowca do pieca gazowego, bo mam od wczoraj samą zimną wodę i wszyscy naprawiacze zajęci :roll: . Jeden mi obiecał, ze jutro w okolicy południa da znać i może podjedzie naprawić, ale nie wiem na ile jest prawdomówny. No a piątek mam zajęty, bo muszę się spotkać imieninowo z zaległą Halinką. To wstępnie możemy się umówić na pon./wtorek?

padam Ci do nóżek :p

mnie też ten tydzień nie pasuje, bo jeżdżę za sprawami rodzinnymi po urzędach, ale do niedzieli pewnie się wyrobię :p

to się jeszcze przez weekenda uradzimy :wink:

czy imię Nadia się podoba??

nie wiem, czy trochę nie za rosyjskie...

tak małż powiedział o Tamarze :-?

a teraz śpi a ja własnie wypatrzyłam takie imię tu na necie i mi się podob w miarę :roll:

Daria...

o kurczę...

Saturnin :o

:lol: :lol: :lol: :lol:

ciekawe czy ktoś tak ma na imię w Polsce...

Nikola? w moim lokalnym tygodniku wczoraj czytałam ze jest to ostatnio bardzo popularne imię - po kilka na placu zabaw bywa dziewczynek z tym imieniem. Mnie się bardzo podoba Tamara :)

Aniu, jak tak czytam o Twoim ogórdku, to zaczynam cześciej myśleć o zaprojektowaniu ogródu, niż o projekcie i budowie domu. To się nazywa zarażać pasją :lol: :lol:

Ja głosuje za Nadią...lub Nikolą...

Tamara jak dla mnie odpada zupełnie...ale i tak wybór należy do rodziców :wink: a znając życie Ania będzie miała decydujący głos... :lol: :lol: :lol:

Co do zdjęcia to...nie znasz Krzyśka wszak on zawsze poważny... :wink: :lol: :lol: :lol:

A program ściągnełam z internetu darmowy jest...nazywa się GIMP 2...Ciężko było mi na począku skapować obsługę (bez pomocy) ale troszkę poćwiczyłam i coś już twożę...

czy imię Nadia się podoba??

nie wiem, czy trochę nie za rosyjskie...

tak małż powiedział o Tamarze :-?

a teraz śpi a ja własnie wypatrzyłam takie imię tu na necie i mi się podob w miarę :roll:

Daria...

o kurczę...

Saturnin :o

:lol: :lol: :lol: :lol:

ciekawe czy ktoś tak ma na imię w Polsce...

Aniu, Nadia przepiękne.Tamara troszkę cieżkie ale tez ładne. Ja w ogóle lubie takie wschodnie klimaty i moja córka (jeśli kiedys będę ją mieć) bedzie miała na imie Lena. No chyba ze do tego czasu cos mi sie pozmienia :lol: :lol: 8)

Bardzo tez podoba mi sie imie Basia. Jest takie polskie chociaż pochodzenia greckiego ;)

Denerwuje mnie moda na Oliwki, Wiktorie i Oskarów i drugi biegun: Władki, Kazimierze i Wiesławy. Z góry przepraszam jeśli kogos uraziłam, nie mam swoich dzieci (jeszcze) ale jak słysze kiedy jakaś młoda mama przez okno krzyczy "Wiktoria" i wszystkie dziewczynki w piaskownicy podnoszą głowę to ręce mi opadają... Wracajac do tego imienia, równie dobrze mozna by taką córe nazwać Eureka - intonacja ta sama...

to ja też się witam dizś na gościnnym poddaszu. siedzimy sobie dzisiaj w domku i postanowiłam uskutecznić tutaj sprzątanie bo na budowie to mija się z celem - znów przyjdzie pan ciąć parkiet i będę od nowa pyl zmiatać... Może po południu pojedziemy powalczyć z futrynkami...

ale komp mam włączony i będe zaglądać w porzerwach miedzy praasowaniem i zmywaniem ;)

ja tak ostatnio ciągle robię 8)

dopiero wróciłam, jutro znów powtórka z rozrywki :-?

okazało się, że odebranie papierów ze sądu o uprawomocnionym spadku to dopiero początek :o :evil: :evil: :evil: :evil:

a Skarbówka to juz wogóle przegina, muszę mieć wypis z rejestru gruntów, wpis do ksiąg wieczystych i z mieszkania i z działki..

ja pie...

i to trzeba załatwić do miesiąca, bo potem ojciec płaciłby podatek...

więc tak się włóczę od paru tygodni po urzędach i końca tej włóczęgi nie widać :evil: :evil: :evil: