Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

czy imię Nadia się podoba??

nie wiem, czy trochę nie za rosyjskie...

tak małż powiedział o Tamarze :-?

a teraz śpi a ja własnie wypatrzyłam takie imię tu na necie i mi się podob w miarę :roll:

Daria...

o kurczę...

Saturnin :o

:lol: :lol: :lol: :lol:

ciekawe czy ktoś tak ma na imię w Polsce...

Aniu, Nadia przepiękne.Tamara troszkę cieżkie ale tez ładne. Ja w ogóle lubie takie wschodnie klimaty i moja córka (jeśli kiedys będę ją mieć) bedzie miała na imie Lena. No chyba ze do tego czasu cos mi sie pozmienia :lol: :lol: 8)

Bardzo tez podoba mi sie imie Basia. Jest takie polskie chociaż pochodzenia greckiego ;)

Denerwuje mnie moda na Oliwki, Wiktorie i Oskarów i drugi biegun: Władki, Kazimierze i Wiesławy. Z góry przepraszam jeśli kogos uraziłam, nie mam swoich dzieci (jeszcze) ale jak słysze kiedy jakaś młoda mama przez okno krzyczy "Wiktoria" i wszystkie dziewczynki w piaskownicy podnoszą głowę to ręce mi opadają... Wracajac do tego imienia, równie dobrze mozna by taką córe nazwać Eureka - intonacja ta sama...

No własnie...

u nas same Wiktorie, Weroniki i Oliwie...

Chłopców dużo mamy Kamilów, Kacprów i Kubusiów :wink:

A potem nie wiadomo kogo się woła :roll:

Bea ma całkowitą rację :wink:

Basia miałam być ja 8)

Lenę wezmę pod uwagę, ładniutkie 8)

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ania, współczuję. Biurokracja to coś co rozrasta się do monstrum... Jakby nie mgli sobie sami tych dokumentow przesyłać...

myśle nad dodatkami do kuchni. Co myślisz o bordowym makaronie na okno????? (chodzi mi o cos zamiast zwykłej firanki....a nie o żywnośc;)) Chciałąbym to zawiesic na samej górze, żeby nie było mdło i żeby przy blacie nie przeszkadzaqło. Znalazłam taki co ma wysokość 160 cm i kosztuje 36 zeta. MÓglby być w kuchni????

Nikola? w moim lokalnym tygodniku wczoraj czytałam ze jest to ostatnio bardzo popularne imię - po kilka na placu zabaw bywa dziewczynek z tym imieniem. Mnie się bardzo podoba Tamara :)

Aniu, jak tak czytam o Twoim ogórdku, to zaczynam cześciej myśleć o zaprojektowaniu ogródu, niż o projekcie i budowie domu. To się nazywa zarażać pasją :lol: :lol:

dobrze myślisz...

wyczytałam, ze projekt ogrodu powinien powstać pierwszy, bo potem jak stanie dom nie w tym miejscu co trzeba...

a mógł być ciut w tą czy w tamtą, to juz po ptokach....

tak piszą przynajmniej na dziale ogrodniczym 8)

ja jestem postawiona przed faktem dokonanym i mogę sobie pozwolić tylko na poprawki, a to jest męczące :roll:

Jeśli chodzi o imiona, to ja jestem mamą Wiktorii i jakoś tak się złożyło że 8 lat temu nie było to do końca tak popularne imię, bo i w przedszkolu żednej innej Wiktorii nie było i w szkole też nie ma :lol: Teraz jakby jednak byłaby to dziewczynka, to mi kołatają po głowie Lena, Natalia albo Karolinka. Chłopiec na 100% będzie Szymon :lol:

no to ja podrzucę swoją Gabrysię (ale od archanioła Gabriela a nie od żadnej Gabrieli ...) - w sumie od razu imię dla dziewczynki było... jako że ładni brzmi w całości i ma dużo zdrobnień, poczynając od Gabi a na Gapciu kończąc ;)

jeszcze mi się podoba Hania jako imię od Hanny

i Jagoda :)

i Wiktoria też - Wiki ładnie brzmi :)

ja tak ostatnio ciągle robię 8)

dopiero wróciłam, jutro znów powtórka z rozrywki :-?

okazało się, że odebranie papierów ze sądu o uprawomocnionym spadku to dopiero początek :o :evil: :evil: :evil: :evil:

a Skarbówka to juz wogóle przegina, muszę mieć wypis z rejestru gruntów, wpis do ksiąg wieczystych i z mieszkania i z działki..

ja pie...

i to trzeba załatwić do miesiąca, bo potem ojciec płaciłby podatek...

więc tak się włóczę od paru tygodni po urzędach i końca tej włóczęgi nie widać :evil: :evil: :evil:

W urzędach czas urlopowy, przyspieszyć coś chyba trudno.

Aniu, najlepiej wybierz imię jakie Ci serce podpowiada :wink:

Róża czeka już na Ciebie na mojej działce :D

:p :p :p :p :p :p :p :p

ależ się cieszę, idę na polko poplanować gdzie ją wsadzić :p

:lol: :lol: :lol: :lol:

dzięki wielkie :wink:

Nie dziękuje się za roślinki :lol:

Wieczorem jak będę wracać z działki, to zrobię fotkę :wink:

no to ja podrzucę swoją Gabrysię (ale od archanioła Gabriela a nie od żadnej Gabrieli ...) - w sumie od razu imię dla dziewczynki było... jako że ładni brzmi w całości i ma dużo zdrobnień, poczynając od Gabi a na Gapciu kończąc ;)

jeszcze mi się podoba Hania jako imię od Hanny

i Jagoda :)

i Wiktoria też - Wiki ładnie brzmi :)

Myśleliśmy nad Gabrielem..