Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tu też nikogo ni ma :-? Aniu, żyjecie po wczorajszym dniu?

Żyjemy, ledwo wczoraj pojechałaś do domku i przyjechała kuzynka...

z...

kwatkami :o

przywiozła mi cyprysa (pójdzie w miejsce tego usychającego), cyprysika groszkowego, derenia (same gałęzie, ale może sie ukorzenią, jak jałowiec..), i wieeeelką tawułkę, tylko zaraz muszę siąść na odgrodniczych stronach i poszukać tej odmiany :wink:

tak więc wczoraj do 22.00 byłam w ogródku i potem poprostu...

padłam :o :lol: :lol: :lol:

a dziś będę wsadzać resztę, bo już wczoraj nie zdążyłam...

deszczyk mnie wygonił :wink:

Tu też nikogo ni ma :-? Aniu, żyjecie po wczorajszym dniu?

Żyjemy, ledwo wczoraj pojechałaś do domku i przyjechała kuzynka...

z...

kwatkami :o

przywiozła mi cyprysa (pójdzie w miejsce tego usychającego), cyprysika groszkowego, derenia (same gałęzie, ale może sie ukorzenią, jak jałowiec..), i wieeeelką tawułkę, tylko zaraz muszę siąść na odgrodniczych stronach i poszukać tej odmiany :wink:

tak więc wczoraj do 22.00 byłam w ogródku i potem poprostu...

padłam :o :lol: :lol: :lol:

a dziś będę wsadzać resztę, bo już wczoraj nie zdążyłam...

deszczyk mnie wygonił :wink:

Ania ma takie łapki, że wsadza kawałek iglaka znalezionego na chodniku i się przyjmuje bez ukorzeniacza :o :wink:

Ogródeczek śliczny i taki "z sercem" - Ani oczywiście :D

Widać, że każda roślinka rośnie z wdzieczności do Ani, która chyba z nimi codziennie rozmawia :wink: Bardzo ładnie skomponowane są bylinki z iglakami i innymi roślinkami. A perukowiec :o 100 razy ładniejszy jak na fotce :o :o Jak tylko tuje oddzielą ogród od ulicy (urosną znaczy się) to będzie bardzo uroczy kącik dla gości (nie żebym się wpraszała, czy cuś :oops:, ale z przyjemnością popatrzę jeszcze kiedyś jak to wszystko się zmienia).

Mieszkanko Ani - bardzo eleganckie i przestronne - zdecydowanie większe niż mogłoby się wydawać z zewnątrz (dom z zewnątrz nie wygląda na duży, a pomieszczenia są super). Fajnie i z pomysłem urządzone, bardzo przyjemne. No a pokój Dawidka :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: - marzenie chyba dla każdego dzieciaka :D Śliczny :D

Zwierzaki - psiak ogromnie milusiński i na dodatek ma oczy, które mówią - uwielbiam takie psie oczy :wink:. Kociak - szybki, figlarny łobuziak, który ma tysiąc pomysłów na minutę co tu spsocić :lol: :lol:

Ania - wspaniała dziewczyna :D i choć sporo latek nas dzieli, bardzo fajnie się gawędziło :D :D Aaaaa i zapomniałabym dodać - na zdjęciach wygląda ślicznie, ale na żywo :roll: :roll: :roll: to dopiero :D - ciąża bardzo Jej służy, a brzuszek taki fajny :wink: Gdyby każda dziewczyna w ciąży mogła tak wyglądać, to byłoby super :wink:

No i zakupy - znowu zaszalałyśmy w ogrodniczym :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol:

Ania ma takie łapki, że wsadza kawałek iglaka znalezionego na chodniku i się przyjmuje bez ukorzeniacza :o :wink:

Ogródeczek śliczny i taki "z sercem" - Ani oczywiście :D

Widać, że każda roślinka rośnie z wdzieczności do Ani, która chyba z nimi codziennie rozmawia :wink: Bardzo ładnie skomponowane są bylinki z iglakami i innymi roślinkami. A perukowiec :o 100 razy ładniejszy jak na fotce :o :o Jak tylko tuje oddzielą ogród od ulicy (urosną znaczy się) to będzie bardzo uroczy kącik dla gości (nie żebym się wpraszała, czy cuś :oops:, ale z przyjemnością popatrzę jeszcze kiedyś jak to wszystko się zmienia).

Mieszkanko Ani - bardzo eleganckie i przestronne - zdecydowanie większe niż mogłoby się wydawać z zewnątrz (dom z zewnątrz nie wygląda na duży, a pomieszczenia są super). Fajnie i z pomysłem urządzone, bardzo przyjemne. No a pokój Dawidka :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: - marzenie chyba dla każdego dzieciaka :D Śliczny :D

Zwierzaki - psiak ogromnie milusiński i na dodatek ma oczy, które mówią - uwielbiam takie psie oczy :wink:. Kociak - szybki, figlarny łobuziak, który ma tysiąc pomysłów na minutę co tu spsocić :lol: :lol:

Ania - wspaniała dziewczyna :D i choć sporo latek nas dzieli, bardzo fajnie się gawędziło :D :D Aaaaa i zapomniałabym dodać - na zdjęciach wygląda ślicznie, ale na żywo :roll: :roll: :roll: to dopiero :D - ciąża bardzo Jej służy, a brzuszek taki fajny :wink: Gdyby każda dziewczyna w ciąży mogła tak wyglądać, to byłoby super :wink:

No i zakupy - znowu zaszalałyśmy w ogrodniczym :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol:

:oops: :oops: :oops: :oops:

dziękuiję za miłe słowa :oops: :wink:

z tą różnicą wieku, to nie przesadzajmy, to tylko parę latek, a w sumie to spodziewałam sie zobaczyć bardziej dojrzałą (z wyglądu) panią...

zobaczyłam taką laseczkę, że aż mi oko podskoczyło...

:o :o

w życiu nie powiedziałabym, że masz dziecko w takim wieku, do tej pory nie mogę uwierzyć :roll:

moja Zosia (ta z dołu) to myślała, że jesteś moją rówieśniczką i też nie daje sobie wmówić :lol: :lol: :lol:

niektóre kobiety są wiecznie pięknie, mąż musi być dumny 8)

z zakupów w ogrodniczym bardzo się cieszę, wygląda na to, że zbliżam sie ku końcowi z moją roślinnością, już nic nie zmieszczę, bo musiałabym całkiem trawkę zlikwidować :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

i...

zapomniałam jak się nazywa to małe zielone...

coś na b???

Parę latek ... no niech będzie :wink:

No właśnie nie pamiętam jak się to cuś nazywa :oops: Jak będę w ogrodniczym, to sprawdzę. Aniu, a gdzie fotki Twoiuch najnowszych nabytków??? Taka piękna trzmielinka :roll: Wiesz, że na Oświęcimskiej są one po 60zł :o ? Dobrze, że pojechałyśmy po tamtą :wink: A wiesz co? Miałabym prośbę - jak będziesz w tym Twoim ogrodniczym, to kup mi tego tamaryszka, którego widziałam w Twoim raju (jeśli możesz i to nie kłopot, to ten sam kolor poproszę). Ja dzisiaj kupiłam tę niebieską ostróżkę, którą oglądałam i mówiłam, że mi się podoba - jedyne 5zł :D Teraz przyglądam się cebulom tulipanów na allegro. Niektóre są śliczne :roll: .