Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu, ogródek jest coraz piękniejszy :o A wiesz, że i u mnie ta moja biedn trawka wykiełkowała i nawet całkiem gęściutka i spora już jest, a zapowiadała się tak mało ciekawie. Dzisiaj posiałam następną trawę w innych miejscach gdzie powyrywałam chwasty i zrobiły się pustki.

Ta Twoja budleja jest śliczna - ma ten głęboki fiolet, jaki chciałaś :D Ułamanym pędem się nie przejmuj - za rok będzie ich duuuuużo więcej :lol:

Symphatie - brak mi słów :roll: - wypuszcza te nowe pędy po moim cięciu, czy jeszcze nie?

Trzmielinka podrosła i bardzo ładne miejsce jej znalazłaś, a "coś" u mnie też już rośnie i to właśnie niedaleko trzmieliny piennej.

Ślicznie masz tam w tym ogródeczku i będzie jeszcze śliczniej :lol: :D Jeszcze tylko wsadź ten zimozielony bluszcz na osłonięcie filarów, a dołem wokoło posadź rabatowe lub angielskie róże i będzie miodzio :wink: :roll:

Aniu pieknie w Twoim ogrodzie,

ja kapuste tez mam, strasznie lubie z nia bukiety komponowac w szerokich wazonach.

jak sie bardziej rozwinie to Wam pokaze :wink:

dobra..

to ja się przyznam...

nie wiem jak długo ta kapusta tam będzie bo ona jest bez korzeni...

kuzynka mi ścięła u siebie parę gałązek i wsadziłam je do ogródka..

na razie minął jej tydzień na nowym miejscu i żyje 8)

ANIU :o ja jestem w zupelnym szoku! Wracam, patrze a tu: piekny ogrodek - nie wiedzialam, ze az tak sie zaangazowalas - jest sliczny!

A twoj brzuszek tez sie rozrosl - wygladasz bardzo ladnie - mam nadzieje, ze sie dobrze czujesz i malenstwo jednak czasem odpoczywa od kopania ;)

Jestem bardzo zaskoczona pozytywnie oczywiscie ogrodkiem i bardzo, ale to bardzo zadroszcze ;)

Aniu, ogródek jest coraz piękniejszy :o A wiesz, że i u mnie ta moja biedn trawka wykiełkowała i nawet całkiem gęściutka i spora już jest, a zapowiadała się tak mało ciekawie. Dzisiaj posiałam następną trawę w innych miejscach gdzie powyrywałam chwasty i zrobiły się pustki.

Ta Twoja budleja jest śliczna - ma ten głęboki fiolet, jaki chciałaś :D Ułamanym pędem się nie przejmuj - za rok będzie ich duuuuużo więcej :lol:

Symphatie - brak mi słów :roll: - wypuszcza te nowe pędy po moim cięciu, czy jeszcze nie?

Trzmielinka podrosła i bardzo ładne miejsce jej znalazłaś, a "coś" u mnie też już rośnie i to właśnie niedaleko trzmieliny piennej.

Ślicznie masz tam w tym ogródeczku i będzie jeszcze śliczniej :lol: :D Jeszcze tylko wsadź ten zimozielony bluszcz na osłonięcie filarów, a dołem wokoło posadź rabatowe lub angielskie róże i będzie miodzio :wink: :roll:

Sympathie na razie stoi i się chyba oswaja z nowym otoczeniem 8)

nic nie puszcza, ale nie więdnie, kilka listków ma brązowych na brzegach, ale to chyba nic poważnego. Oglądałam dziś liście, na razie są zdrowe.

Modlę się o koniec deszczów :roll:

przy balkonie zacznę robić jak go w końcu skończą, trzeba najpierw otynkować te filary, a ojciec (ten z dołu wziął się za ocieplenie..... :o ). Więc na razie do ścian i kolumn sie z roślinnością nie zbliżam :wink:

Bo jeszcze mu się odwidzi...

ANIU :o ja jestem w zupelnym szoku! Wracam, patrze a tu: piekny ogrodek - nie wiedzialam, ze az tak sie zaangazowalas - jest sliczny!

A twoj brzuszek tez sie rozrosl - wygladasz bardzo ladnie - mam nadzieje, ze sie dobrze czujesz i malenstwo jednak czasem odpoczywa od kopania ;)

Jestem bardzo zaskoczona pozytywnie oczywiscie ogrodkiem i bardzo, ale to bardzo zadroszcze ;)

o, miło widzieć :p

zaczynałam się martwić o Ciebie :wink:

bardzo dziękuję za te wszystkie miłe i budujące słowa :roll: :p

efekty to w sumie będziemy podziwiać za roczek albo dwa, na razie wszystko jest malutkie. Ale już cieszy, że nie ma bałaganu i jest w miarę schludnie (jak dla mnie :roll: :wink: )

Miło mi teraz wyjść na podwórko i zaczepić oko o jakiegoś krzaczka :lol:

i powiem Wam...

sąsiadki, jak nikt nie widzi (ja widzę przez okno) stają i luikają na mój ogródek 8)

dumna jestem z niego normalnie :lol: :lol: :lol: :lol:

no dobra to przylazlam posadzic mojakapuste u Ciebie

http://img75.imageshack.us/img75/3696/jd500004tv1.jpg

na prawde nie wyobrazam sobie bukietow bez niej :roll:

jak zrobie to sie bede chwalic :oops:

to pamiętaj, żeby się pochwalić :p

śliczna, a to ona kwitnie na biało?

Mi kuzynka chyba mówiła, że na różowo..

Aniu, tego Ci życze ale chyba marne szanse.

jak chcesz wysle Ci z korzeniami, mam kilka takich kepek bo je uwielbiam do bukietow.

jakos tak mam ze wole piekne bukiety w domu niz w ogrodzie i baaaardzo eksperymentuje z bukietami w domu, zawsze musi byc swiezu chabedź na lawie, w lazience, w sypialni, w kuchni, garderobie, w wiatrolapie.... :roll: :roll: :roll: