Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

nooooo. Laska taka, że mucha nie siada :lol: :lol: :lol: .

Tylko fotograf jak zobaczył co ma w kadrze, to o mało nie uciekł :lol: :lol: :lol:

Aka wiem, że tam byłaś i tak sobie właśnie o Tobie pomyślałam, jak chodziliśmy sobie po zaporze w tej Niedzicy :) :wink:

Z tą lodówką... Już mi łeb pęka. W każdym sklepie mają akurat inny model, a oprócz ceny to prawie żadnych różnic między nimi nie ma. Nawet wizualnie niczym się nie różnią. To kupimy tam, gdzie najtaniej :wink: . Jeszcze chyba w tym tygodniu.

A jutro idę na szczepienie z Dawidkiem i potem po mebelki do jego pokoju. Tylko odbiór zamawiam za dwa tygodnie, bo na razie to jeszcze są mi nie potrzebne.

I wiecie co?

Lampa do pokoju Dawidka nie przyszła!! I nie przyjdzie :cry: :cry: :cry:

Firma ponoć wycofała ją z produkcji :evil: :evil: :evil: . I co teraz???? :o

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nooooo. Laska taka, że mucha nie siada :lol: :lol: :lol: .

Tylko fotograf jak zobaczył co ma w kadrze, to o mało nie uciekł :lol: :lol: :lol:

Aka wiem, że tam byłaś i tak sobie właśnie o Tobie pomyślałam, jak chodziliśmy sobie po zaporze w tej Niedzicy :) :wink: [/b]

ja pierdziele ja na taką lasencję bym zamarła 8)

ale jak mi miło. że o mnie pomyślałas :wink: :D

Fajny mieliście weekend, miła odskocznia:) I pogoda dopisała:)

Dario, w Leroy Merlin widzialam fajne lampy pasujące do fototapety - z Kubusiem Puchatkiem:) Takie okrągłe z rysunkami postaci z bajki. Mnie się podobały.

P.S. Nie kojarzę lampy którą wybrałaś? A może jest jeszcze gdzieś w marketach, albo zostały jakieś zapasy w sklepach internetowych. Szukaj, ja tak miałam ze zmywarką (meble się "już robiły"), nawet nie zliczę ile tel. wykonałam i znalazłam:)

Taka wycieczka to bardzo fajny pomysł, nawet jeśli fizycznie nie odpoczęliście :lol:

to chociaż nie rozmawialiscie o domu :D , a to już mega wypoczynek dla naszych zszarganych główek :wink:

Jeśli chodzi o lodówki whirpool to ja dzis mam dostawę ze sklepu http://www.mixmedia.pl (sklep w Rydułtowach) nie wiem jak wolnostojące, ale moja jest o 500 zł tansza niz np w http://www.megamedia.pl :D

Pozdr

ale pędzicie,

dawno nie byłam na forum a tu nie dośc że załozyłaś swój wątek to juz tyyyyle zrobione :o super, swietne kolorki, piekna fototapeta, rewelacyjnego masz synka, i w ogóle bardzo miło mi sie czytało, na pewno będe wpadac regularnie, bo jestem ciekawa jak wyjdzie całość, trzymam kciuki żeby wszystko było tak jak chcecie, buziaki

Witaj Aniu,

jakiś rok temu wyprowadziłam się z Trzebini i własnie zauważyłam,że to właśnie z tej Twojej :-) Wyniosłam się niedaleko bo do ciasnego ale własnego domku pod Lipowiecki zamek. Pokrótce przejrzałam początkowe zdjęcia w Twoim wątku i dopiero zabieram się za poważną lekturę. Oczywiście będę kibicować i chętnie obejrzę poddasze na żywo, jeśli to możliwe oczywiście.

pozdrawiam cieplutko

Asia

Cześć DarioAs :D

No parę słówek muszę, bo nie wyrobię. Tapeta u Dawidka świetna :D Dobrze, że zrezygnowałaś z tamtych obrazów, bo faktycznie przytłaczające były. Zawsze powtarzam: jeśli nie wiesz co powiesić na ścianie, to sójrz jaką masz piękną rodzinę :D Uwiecznij to i pochwal się wszystkim wkoło :D

A lampki szkoda :cry: Może znajdzie się jeszcze gdzieś coś w tym stylu?

Pozdrawiam serdecznie i gratuluję :D

Witam serdecznie nowych gości :p .

I nie nowych też oczywiście :wink: .

Zacznę od lampy, którą zamówiłam juz dość dawno temu. Po dwóch tygodniach od zamówienia zadzwonił właściciel sklepu (internetowego, bo zazwyczaj tak robię zakupy- największy wybór). I poinformował mnie, że tej lampy już nie produkują. No to przegrzebałam internet w poszukiwaniach tej lampy gdzie indziej. Ale w każdym sklepie pomimo tego, że jest w ofercie, to jak się okazało nie ma na stanie :( .

Zamówiłam inną, z tej samej serii, ale wcale mi nie pasuje tak jak tamta :cry: .

Jednak chodząc po sklepach i okolicznych i po marketach stwierdzam, że dla dzieci prawie nic nie ma. Porażka.

Mikita widziałam te lampy w LM, ale mąż jest przeciwny pojedyńczemu oświetleniu. Jest zwolennikiem jasności :wink:

Lampa , która miała być

http://www.swiatlo24.pl/images/detailed_images/klaudia_III_plafon.jpg

a będzie taka

http://www.swiatlo24.pl/images/detailed_images/klaudia_IV_spirala.jpg

kinkiet został, jego na całe szczęście robią dalej :roll:

http://www.swiatlo24.pl/images/detailed_images/klaudia_I_kinkiet.jpg

Malmuc a jaką będziesz miała tą lodówkę? Też Whirpoola?

Braza, jak miło, że wpadłaś :p .

Muszę to napisać- Twój wątek i Malmuca to normalnie czyta się jednym tchem :roll: . Ja nie wiem, normalnie chyba trzeba by zmienić profesję...

Może zaczniecie coś pisać? Książki to szłyby jak ciepłe bułeczki.

To co się tam naśmieję...

Asia, może się znamy? Jak jesteś z Trzebini, to możesz znać mojego męża, bo on jeździ busem na Gaju. A z której okolicy jesteś?

Tam chyba się się super mieszka, Lipowiec to piękne miejsce. Właśnie to zdjęcie portretowe było robione w Wygiełzowie, czyli pod zamkiem :p

Dostałam pozwolenie, więc wklejam.

Seterka jednej z forumowiczek- Gabrysia :p .

Piękna psinka, ja to się na tą sierść napatrzeć nie mogę. I kolor i błysk. No poprostu brakło mi słów.

http://pb.labfoto.pl/photos/p/b/c/bca2b770451a409d420682121c7d419b-1499598.jpg

Aka pozdrawiam.

Psinka the best :wink:

Braza, jak miło, że wpadłaś :p .

Muszę to napisać- Twój wątek i Malmuca to normalnie czyta się jednym tchem :roll: . Ja nie wiem, normalnie chyba trzeba by zmienić profesję...

Może zaczniecie coś pisać? Książki to szłyby jak ciepłe bułeczki.

To co się tam naśmieję...

Wpadam, wpadam! Zaglądam bezczelnie bardzo często :D

DarioAS Dziękuję za komplement, sympatycznie mi się zrobiło. Tak mi się jednak zdaje, że tym pisaniem książek to na chleb raczej bym nie zarobiła :wink:

Ładne te lampy, powiem nawet, że ta druga bardziej mi się podoba, jest spokojniejsza, nie narzucająca się otoczeniu. A czy lampa ze smokiem jest aktualna, czy z jakiegoś powodu odpadła? Jeśli pisałaś o tym, to wybacz głupie pytanie, ale ja chciałam wszystko jak najszybciej przeczytać i może mi umknęło. Ten smok jest ekstra :D

no, jak dla mnie smok był zaj.. Tylko, że jakoś mi tak nie pasował do tej tapety z puchatkiem. Inna bajka...

Oczywiście, to moja osobista interpretacja. Chciałabym, żeby po skończeniu tego pokoju całość wystroju pasowała do siebie.

Lodówka wybrana. Będzie taka

http://www.topmarket.pl/pict/WHIRLPOOL%20ART%20471.jpg

Whirpool ART 471

Dostaliśmy na nią korzystną ofertę, więc jutro ją zamawiamy.

A z lampą to mnie zaskoczyłaś, bo zamówilam tą samą. Byłam w Technoluxie (czyli u producenta) i nic nie mówili, że już nie produkują, nie kupilam u nich, bo nie prowadzą sprzedaży detalicznej. Zamówiłam w sklepie, gdzie wszystko do tej pory kupiłam i mówili, że na hali u producenta nie ma, ale do końca tygodnia mają być. No nic, poczekamy zobaczymy, najgorzej, że być może czekam na darmo:(

A z lampą to mnie zaskoczyłaś, bo zamówilam tą samą. Byłam w Technoluxie (czyli u producenta) i nic nie mówili, że już nie produkują, nie kupilam u nich, bo nie prowadzą sprzedaży detalicznej. Zamówiłam w sklepie, gdzie wszystko do tej pory kupiłam i mówili, że na hali u producenta nie ma, ale do końca tygodnia mają być. No nic, poczekamy zobaczymy, najgorzej, że być może czekam na darmo:(

To daj znać.

Jak tak się okaże, że ją mają, to normalnie powieszę tego gościa za ja... do tej lampy :x

To czekam z Tobą.

Pozdrawiam :wink:

następny nabytek...

bateria Deante z wyciąganą wylewką.

http://www.feni.pl/wspolne/images/prods/medium/bpu771m_1.jpg

teraz w końcu zlew jest kompletny :wink:

A wieczorkiem jadę obadać płytki na przedpokój. Tylko...

Już wcale nie mam chęci, ani żadnej koncepcji. Nic!!

I pewnie znów wrócimy bez niczego :-? .

Jakoś ten przedpokój mi nie idzie. Nie wiem jaka kolorystyka, jakie te płytki, jak co z czym połączyć :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: .

Jak w końcu dojdę do jakiejkolwiek wizji, a może jeszcze lepiej- jak kupię te płytki to normalnie pifko z soczkiem wieczorem jak nic :roll: .

Trza będzie oblać decyzję :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: