monia i marek 29.07.2008 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Ile Wy macie tych hektarow do obsadzenia tymi rozami? Sporo, Małgoś, sporo Jak braknie, to od sąsiada dokupimy kawałek pola kto ma, to ma... ja dziś trzy razy wędrowałam po swoim ogródku... i nadal nie wiem, gdzie je posadzę, bo zaraz to mi trawnika braknie... Monia, która z nich będzie mniejsza? Maziner czy Mary Rose? Bo ta Falstaff to duża, jak ma mieć ponad metr... a, czytałam w FO, że powiedzieli Ci, że bez opłaty licencyjnej... a mi ta babka powiedziała, że z opłatą.... No właśnie muszę się upewnić dzisiaj. A może stwierdziła, że nagle się pojawiło zainteresowanie tą odmianą, więc ... czemu nie z dopłatą? Jestem pewna, że mówiła tak jak pisałam. Co do wielkości - Maizner nie rośnie wysoka (moja ma już kilka lat i rośnie jak typowa rabatowa - 60 - 80cm), natomiast Mary Rose ma mieć ok.120m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 29.07.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 dzien dobry, ale macie fiola zupelnie poszalalyscie z Monia z tymi rozami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 29.07.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 dzien dobry, ale macie fiola zupelnie poszalalyscie z Monia z tymi rozami chyba masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.07.2008 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 dzien dobry, ale macie fiola zupelnie poszalalyscie z Monia z tymi rozami chyba masz rację tylko Monia ma je gdzie sadzić, a ja nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.07.2008 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 różyczki dojechały były u mnie juz po 9tej rano Mary Rose ma nawet pączki!! tylko... dwie godziny łaziłam po tym moim miniaturowym ogródku i się zastanawiałam gdzie je wsadzić... na rzecz ostaniej wykopałam hostę i trzykrotkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.07.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Noooooo... Chyba musisz ten ogrodek po drugiej stronie domu zaanektowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.07.2008 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 jakbyś zgadła... wczoraj zaczęłam sie pastwić na drugiej stronie w rogu od uliczki, za gruzem i piaskiem (o ile pamietasz gdzie był), bytuje sobie zarośniety skalniak.. Od dwóch lat ponoć nie plewiony... no, to wczoraj go zaczęłam plewić bo z dołu oczywiście nikt sie tego nie podejmie po co... robota na dobrych parę dni, pokrzyw i zielska tyle, że nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.07.2008 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 czy mamy tu jakąś Martę, która dziś świętuje??? Markotko, a Ty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 29.07.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 To jak jeszcze tam zaszalejesz, to dopiero będzie Jak w ogrodzie botanicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.07.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 jakbyś zgadła... wczoraj zaczęłam sie pastwić na drugiej stronie w rogu od uliczki, za gruzem i piaskiem (o ile pamietasz gdzie był), bytuje sobie zarośniety skalniak.. Od dwóch lat ponoć nie plewiony... no, to wczoraj go zaczęłam plewić bo z dołu oczywiście nikt sie tego nie podejmie po co... robota na dobrych parę dni, pokrzyw i zielska tyle, że nic nie widać No... to jak im sie spodoba, to Cie wysla zupelnie na swoja strone i tam im ze 100 roz jeszcze wsadzisz i bedzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.07.2008 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 jak mi tylko dadzą na te róże.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.07.2008 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 To jak jeszcze tam zaszalejesz, to dopiero będzie Jak w ogrodzie botanicznym Olga rzekła kiedyś prorocze słowa... za rok będę z sekatorem biegać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.07.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 DarioAS a ta?http://allegro.pl/item404905609__krzyk_mody_niebieska_roza_wielkokwiatowa_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 29.07.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Puk-puk! Dzien Dobry Aniu. Odwiedzialam Ciebie i spiesze napisac, ze... jestem pod wrazeniem, milym wrazeniem. Gratuluje!! Wspaniale mieszkanko! Najbardziej jestem zaskoczona wygladem domu, po Waszej przebudowie. To calkowicie inny dom, naocznie moglam ujrzec dzieki Twoim zdjatka, i juz oczmi wyobrazni widze nasz po... takim upiekszeniu. Aniu, masz we mnie swoja fanke Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.07.2008 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 DarioAS a ta? http://allegro.pl/item404905609__krzyk_mody_niebieska_roza_wielkokwiatowa_.html Maylandziu, właśnie od tej róży zaczęła sie moja miłość do tych kwiatów... już o nią pisałam w kilku wątkach i przeglądałąm internet i różne fora.. ponoć taka róża nie istnieje, kilka osób ją zamówiło.. zakwitła... na różowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.07.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Wiesz, ze to zalezy od ilości magnezu w glebie? Jak jest go mało to te róże są fioletowe. Trzeba dodać magnezu pod krzaka a wtedy wybarwia się na niebiesko. Podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.07.2008 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Puk-puk! Dzien Dobry Aniu. Odwiedzialam Ciebie i spiesze napisac, ze... jestem pod wrazeniem, milym wrazeniem. Gratuluje!! Wspaniale mieszkanko! Najbardziej jestem zaskoczona wygladem domu, po Waszej przebudowie. To calkowicie inny dom, naocznie moglam ujrzec dzieki Twoim zdjatka, i juz oczmi wyobrazni widze nasz po... takim upiekszeniu. Aniu, masz we mnie swoja fanke Pozdrawiam. dziękuję, bardzo mile się zaskoczona czuję widzę nasz... aż muszę zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.07.2008 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Wiesz, ze to zalezy od ilości magnezu w glebie? Jak jest go mało to te róże są fioletowe. Trzeba dodać magnezu pod krzaka a wtedy wybarwia się na niebiesko. Podobno czytałam że musi być odpowiednia gleba, odpowiedni nawóz i odpowiednia ilość słońca. Ale kilka osób tak robiło i i tak do niebieskiego ten kolor nie był podobny... na jesień (bo teraz nie ma) i tak zamówię... tylko, że pnącą, bo ta ponoć chętniej przejawia zainteresowanie zmianą odcienia na ciemniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 29.07.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Aniu, nie spiesz sie zbytnio bywam kaprysna i plany zmieniam od nastroju /zartuje/ Ciesze sie, moooze otrzymam jakos sugestie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.07.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Ania ty odpoczywaj a nie plew ogrodka Posadzisz wszedzie roze a potem bedziesz calymi dniami latac i opryskiwac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts