nitubaga 31.07.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 ło i ze mnie piekarka jak z koziej du..... trąbka !!! ja jak już coś robię to przeważnie posiłkuję sie gotowcami w torebkach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 31.07.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 a z papierówek to u mnie robiło się szarlotkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 31.07.2008 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 ło i ze mnie piekarka jak z koziej du..... trąbka !!! ja jak już coś robię to przeważnie posiłkuję sie gotowcami w torebkach.... właśnie ostatnio próbowałam do biszkopta krem karpatkę w 3 minuty... dość, że czułam surowiznę, to jeszcze mi się masa nie zsiadła jak należy wolę zrobić i doprawić na swój smak, a często też te gotowe masy są za słodkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 31.07.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 ale gotowe tiramisu jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 31.07.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 ło i ze mnie piekarka jak z koziej du..... trąbka !!! ja jak już coś robię to przeważnie posiłkuję sie gotowcami w torebkach.... właśnie ostatnio próbowałam do biszkopta krem karpatkę w 3 minuty... dość, że czułam surowiznę, to jeszcze mi się masa nie zsiadła jak należy wolę zrobić i doprawić na swój smak, a często też te gotowe masy są za słodkie hm.... ja swoim chłopakom często robię kopiec kreta i sobie chwalą....no i jeszcze babeczki dr Oetkera - te z kawałeczkami czekolady... ale to chyba nie bardzo się nadaje na urodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 31.07.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 we wtorek będzie miał swoje drugie święto chciałabym, zeby smaku tego torta rodzina tak łatwo nie zapomniała... muszę iść się rozciągnąć, bo dziś to przegięłam, w dodatku ta pogoda... cały dzień na nogach dał sie we znaki boli nie kręgosłup i dzidzia tak się na dodatek dziś rozpycha, że wątroba i żebra znać dają o sobie... o pęcherzu nie wspomnę aż mnie na wymioty z bólu zbiera ale czekam na przepisy jakby co Aniu, zerknij tutaj - na ostatniej bodajże stronie super auto - tort, super przepis http://forum.muratordom.pl/przepisy-na-cos-slodkiego-pysznego-i-latwego-do-zrobienia,t110423.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 31.07.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 a... i jeszcze czy z papierówek można zrobić jakieś przetwory?? kompotów chyba się nie da, bo się rozgotują, ale może jakąś marmoladę czy cuś... ktoś się na tym zna?? Możesz pokroić w kostkę i zalać zelującym cukrem - Dawidkowi powinno smakować (można zrobić weki, a później korzystać zimą jako dodatek do ciast, naleśników, omletów i deserów). A można też na surowo dać kostkę jako dodatek do sałatki owocowej przy okazji rodzinnej imprezki Surówkę z marchewki i jabłek możesz zrobić - też zdrowe dla małego mężczyzny i dla Ciebie A jeśli masz czas, to warto sok jabłek i marchwi zrobić - masz wtedy własne Kubusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.08.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Zapraszam kuchareczki do mnie po pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 01.08.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Cześć Ania, wieki mnie nie było:( Nawet nie miałam kiedy poczytać co u Was, ale chyba wszystko w porządku:) Ja niestety miałam ostatnio zero czasu dla mojego ogródka, trawnik wysuszył się zupełnie:( Za to róże są piękne:) wogóle to sobie postanowiłam, że z przodu domu wyrzucam całe zielsko i zostają tylko iglaki i róże. A co do tortu, to ja aby masa nie była za mdła, przesmarowuję jedną warstwę powidłami śliwkowymi, i wtedy tort jest taki fajny kwaskowaty. A co do samych mas, to ja robię tylko dwie:( albo bita śmietana, albo tradycyjna z jajek masła,margaryny i spirytusu. W torcie ze zwykłą masą robię tak: pierwsza warstwa to powidła i masa, druga masa z dodatkiem kakako, a trzecia masa z dodatkiem kawy (moja ulubiona), Mdły taki tort nie jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 01.08.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 witanko, to zaczynamy tortowo moja mama jest nowoczesna babka i wiekszosc swoich sprawdzonych przepisow ma w wordzie wiec ja tylko ctr c ctrl v Krem czekoladowy 200g czekolady rozpuścić, zagotować 0,5l. mleka, z 7 żółtek i 70g cukru zrobić kogel mogel, dodać 45g mąki ziemniaczanej, dodać połowę gorącego mleka rozmieszać, zagotować z resztą mleka dodać czekoladę i 45g masła. Masa serowa do tortu 1 szklanka cukru, 2 serki śmietankowe, 2 szklanki mleka w proszku, 1 kostka masła. Utrzeć masło z cukrem i serkami, na końcu dodać mleko w proszku Krem Rafaello 0,5 l. świeżej śmietany 18% , 10 dag białej czekolady, 20 dag wiórek kokosowych, 2 torebki śnieżynki (Zagęszczacz do śmietany) Śmietanę podgrzać, rozpuścić w niej czekoladę, ostudzić. Zmiksować ze śnieżynką. Ręcznie wymieszać z wiórkami kokosowymi. Masę wyłożyć na nasączony biszkopt lub do kruchych babeczek. Tort bananowy Spód biszkoptowy lekko nasączony. 1kg. bananów dobrze dojrzałych,1 szklanka cukru, 4 różne galaretki, 3 jajka, 20 dag margaryny lub masła. Masło utrzeć z żółtkami, bananami i cukrem, dodać rozpuszczoną w szklance wody galaretkę (najlepiej pasującą do bananów), zmiksować i wylać na biszkopt, włożyć do zastygnięcia do lodówki. Na tę warstwę wylać 2 galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody, włożyć do zastygnięcia do lodówki. Ubić 3 białka na sztywno i dodać do nich 3 galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody, włożyć do lodówki. Po zastygnięciu udekorować bananem i zalać 4 galaretką. Schłodzić. Uwaga! Rozpuścić galaretki tzn. zrobić je zgodnie z instrukcją. Tort z kremówką i galaretką Upiec biszkopt z 7 jaj. Masa: 250 g sera mielonego, ½ szklanki cukru pudru, ½ l. śmietany kremówki,1 galaretka cytrynowa. Galaretkę ugotować w ½ szklanki wody. Śmietanę ubić dodać cukier, ser i tężejącą galaretkę. Przełożyć masą tort. Zrobić posypkę na wierzch: 10 dag wiórków kokosowych +1 łyżka cukru+ 1 łyżka masła zrumienić na patelni , przestudzić , posypać tort. Tort śmietankowy Ciasto:8 jaj, 35 dag. cukru, 20 dag mąki, 10 dag. masła. Żółtka ucierać z cukrem naparze, aż masa zgęstnieje. Masło roztopić, ostudzić i wymieszać z żółtkami. Mąkę dodać do masy i wymieszać z pianą z białek. Ciasto piec w tortownicy 35mi w temp.180 st.C. Masa:1/2 litra kremówki ubić z cukrem pudrem, 4 łyżki żelatyny rozpuścić w kilku łyżkach wrzątku. 40 dag. serka zmielonego, wymieszanego z e skórką cytrynową, sokiem z cytryny i żelatyną. Ostrożnie wymieszać z bitą śmietaną. Ciasto przekroić na 3 krążki nasączyć zimną herbatą, posmarować kremem. Tort serowo-jogurtowy z owocami 2 cienkie krążki biszkoptowe 3 galaretki truskawkowe 1 litr jogurtu naturalnego Waniliowy serek homogenizowany – 25 dag. 15 dag cukru pudru Cukier waniliowy 3 łyżki żelatyny ½ kg truskawek i ½ kg brzoskwiń w syropie. Serek zmiksowac z jogurtem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach gorącej wody, podzielić na pół. Truskawki oczyścic, 1/3 podzielić na kawałki, brzoskwinie 1/3 podzielić na kawałki. Pokrojone owoce dodać do połowy masy. Galaretki truskawkowe ugotować, ostudzić, podzielić na pół. Na krążek biszkoptowy wyłożyć masę z owocami, zalać połową galaretki. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Resztę brzoskwiń pokroić na duże kawałki. Na drugi krążek biszkoptu wyłożyć połowę masy jogurtowej bez owoców. Na wierzch wylać galaretkę, jak się zetnie przykryć resztą masy jogurtowej, wyłożyć pozostałe owoce. Tort Wioli (Wiola to kumpela mojej mamy ) Biszkopt: 4jajka, 3/4 szklanki cukru, 1 cukier waniliowy, szklanka mąki pszennej, 2 łyżeczki kakao, łyżeczka proszku do pieczenia. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka , do tego dodać wymieszane: mąkę kakao, proszek delikatnie wymieszać. Wlac na tortownicę wysmarowaną tłuszczem i posypan a tartą bułką. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 200 st.C. Można też zrobić biały biszkopt: 4jaja, 3/4 szklanki cukru, 1 cukier waniliowy, 4 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia. Przygotować j.w. Biszkopty po wystygnięciu przekroić na 2, Lu jak się uda na 3 placki, nasączyć winem lub sokiem cytrynowym z wódką. Masa: Z ½ l. mleka odlać szklankę resztę zagotować z 15 dag. cukru i 2 cukrami waniliowymi. Do reszty mleka wsypać po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 pszennej. Dobrze wymieszać. Ugotować budyń. Do takiej gorącej masy dodać 3 żółtka szybko ucierając mikserem, żeby się nie zwarzyły. Odstawić do wystygnięcia. Białka ubić na sztywną pianę do ubitych białek wsypać 4 łyżki cukru i dalej ubijać na sztywno. Wsypać bakalie i zapiec w temperaturze 150st. C przez 35-45min. Aż do zarumienienia się białka. Utrzeć 2 kostki masła na pulchną masę, następnie dodawać wystudzony budyń zmiksować na pulchną masę, na końcu dodać spirytus ok. 50 g. Nasączone placki przełożyć masą. Górny placek posmarować cienko masą, na to położyć wystudzoną bezę. Posmarować boki. smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.08.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Polecam taki torcikhttp://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16755&hl=kawalerski Robi sie go latwo, bez pieczenia, jest super bo owoce nadaja mu swiezosci i kwasnosci, nie jest za slodki http://images34.fotosik.pl/331/7620f96e728578aemed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.08.2008 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 we wtorek będzie miał swoje drugie święto chciałabym, zeby smaku tego torta rodzina tak łatwo nie zapomniała... muszę iść się rozciągnąć, bo dziś to przegięłam, w dodatku ta pogoda... cały dzień na nogach dał sie we znaki boli nie kręgosłup i dzidzia tak się na dodatek dziś rozpycha, że wątroba i żebra znać dają o sobie... o pęcherzu nie wspomnę aż mnie na wymioty z bólu zbiera ale czekam na przepisy jakby co Aniu, zerknij tutaj - na ostatniej bodajże stronie super auto - tort, super przepis http://forum.muratordom.pl/przepisy-na-cos-slodkiego-pysznego-i-latwego-do-zrobienia,t110423.htm dzięki Monia, właśnie skończyłam przeglądać autko wygląda apetycznie, ale to chyba nad moje siły... przynajmniej na tą chwilę z tym moim kręgosłupem i upałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.08.2008 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Polecam taki torcik http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16755&hl=kawalerski Robi sie go latwo, bez pieczenia, jest super bo owoce nadaja mu swiezosci i kwasnosci, nie jest za slodki http://images34.fotosik.pl/331/7620f96e728578aemed.jpg wygląda pysznie jego napewno zrobię, ale na inną okoliczność.. monszowi na imieniny teza chciałbym sie skupić na czymś tradycyjnym, czyli zwykły biszkopt z dobrą masą rodzina jest tradycjonalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.08.2008 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Cześć Ania, wieki mnie nie było:( Nawet nie miałam kiedy poczytać co u Was, ale chyba wszystko w porządku:) Ja niestety miałam ostatnio zero czasu dla mojego ogródka, trawnik wysuszył się zupełnie:( Za to róże są piękne:) wogóle to sobie postanowiłam, że z przodu domu wyrzucam całe zielsko i zostają tylko iglaki i róże. A co do tortu, to ja aby masa nie była za mdła, przesmarowuję jedną warstwę powidłami śliwkowymi, i wtedy tort jest taki fajny kwaskowaty. A co do samych mas, to ja robię tylko dwie:( albo bita śmietana, albo tradycyjna z jajek masła,margaryny i spirytusu. W torcie ze zwykłą masą robię tak: pierwsza warstwa to powidła i masa, druga masa z dodatkiem kakako, a trzecia masa z dodatkiem kawy (moja ulubiona), Mdły taki tort nie jest:) Witam, witam coraz dłuższe przerwy robisz na forum Na wakacjach byłaś już?? Szkoda trawki, ja bym się załamała, jakby teraz moja padła Te masy znam, maślaną to jeszcze moja babcia mnie nauczyła, a śmietanę.. samą robisz? Czy dodajesz jakąś żelatynę czy galaretkę? Ta śmietanowa mnie zainteresowała, bo na różne sposoby ją robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.08.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Do smietany smietanfix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.08.2008 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 witanko, to zaczynamy tortowo moja mama jest nowoczesna babka i wiekszosc swoich sprawdzonych przepisow ma w wordzie wiec ja tylko ctr c ctrl v Krem czekoladowy 200g czekolady rozpuścić, zagotować 0,5l. mleka, z 7 żółtek i 70g cukru zrobić kogel mogel, dodać 45g mąki ziemniaczanej, dodać połowę gorącego mleka rozmieszać, zagotować z resztą mleka dodać czekoladę i 45g masła. Masa serowa do tortu 1 szklanka cukru, 2 serki śmietankowe, 2 szklanki mleka w proszku, 1 kostka masła. Utrzeć masło z cukrem i serkami, na końcu dodać mleko w proszku Krem Rafaello 0,5 l. świeżej śmietany 18% , 10 dag białej czekolady, 20 dag wiórek kokosowych, 2 torebki śnieżynki (Zagęszczacz do śmietany) Śmietanę podgrzać, rozpuścić w niej czekoladę, ostudzić. Zmiksować ze śnieżynką. Ręcznie wymieszać z wiórkami kokosowymi. Masę wyłożyć na nasączony biszkopt lub do kruchych babeczek. Tort bananowy Spód biszkoptowy lekko nasączony. 1kg. bananów dobrze dojrzałych,1 szklanka cukru, 4 różne galaretki, 3 jajka, 20 dag margaryny lub masła. Masło utrzeć z żółtkami, bananami i cukrem, dodać rozpuszczoną w szklance wody galaretkę (najlepiej pasującą do bananów), zmiksować i wylać na biszkopt, włożyć do zastygnięcia do lodówki. Na tę warstwę wylać 2 galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody, włożyć do zastygnięcia do lodówki. Ubić 3 białka na sztywno i dodać do nich 3 galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody, włożyć do lodówki. Po zastygnięciu udekorować bananem i zalać 4 galaretką. Schłodzić. Uwaga! Rozpuścić galaretki tzn. zrobić je zgodnie z instrukcją. Tort z kremówką i galaretką Upiec biszkopt z 7 jaj. Masa: 250 g sera mielonego, ½ szklanki cukru pudru, ½ l. śmietany kremówki,1 galaretka cytrynowa. Galaretkę ugotować w ½ szklanki wody. Śmietanę ubić dodać cukier, ser i tężejącą galaretkę. Przełożyć masą tort. Zrobić posypkę na wierzch: 10 dag wiórków kokosowych +1 łyżka cukru+ 1 łyżka masła zrumienić na patelni , przestudzić , posypać tort. Tort śmietankowy Ciasto:8 jaj, 35 dag. cukru, 20 dag mąki, 10 dag. masła. Żółtka ucierać z cukrem naparze, aż masa zgęstnieje. Masło roztopić, ostudzić i wymieszać z żółtkami. Mąkę dodać do masy i wymieszać z pianą z białek. Ciasto piec w tortownicy 35mi w temp.180 st.C. Masa:1/2 litra kremówki ubić z cukrem pudrem, 4 łyżki żelatyny rozpuścić w kilku łyżkach wrzątku. 40 dag. serka zmielonego, wymieszanego z e skórką cytrynową, sokiem z cytryny i żelatyną. Ostrożnie wymieszać z bitą śmietaną. Ciasto przekroić na 3 krążki nasączyć zimną herbatą, posmarować kremem. Tort serowo-jogurtowy z owocami 2 cienkie krążki biszkoptowe 3 galaretki truskawkowe 1 litr jogurtu naturalnego Waniliowy serek homogenizowany – 25 dag. 15 dag cukru pudru Cukier waniliowy 3 łyżki żelatyny ½ kg truskawek i ½ kg brzoskwiń w syropie. Serek zmiksowac z jogurtem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach gorącej wody, podzielić na pół. Truskawki oczyścic, 1/3 podzielić na kawałki, brzoskwinie 1/3 podzielić na kawałki. Pokrojone owoce dodać do połowy masy. Galaretki truskawkowe ugotować, ostudzić, podzielić na pół. Na krążek biszkoptowy wyłożyć masę z owocami, zalać połową galaretki. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Resztę brzoskwiń pokroić na duże kawałki. Na drugi krążek biszkoptu wyłożyć połowę masy jogurtowej bez owoców. Na wierzch wylać galaretkę, jak się zetnie przykryć resztą masy jogurtowej, wyłożyć pozostałe owoce. Tort Wioli (Wiola to kumpela mojej mamy ) Biszkopt: 4jajka, 3/4 szklanki cukru, 1 cukier waniliowy, szklanka mąki pszennej, 2 łyżeczki kakao, łyżeczka proszku do pieczenia. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka , do tego dodać wymieszane: mąkę kakao, proszek delikatnie wymieszać. Wlac na tortownicę wysmarowaną tłuszczem i posypan a tartą bułką. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 200 st.C. Można też zrobić biały biszkopt: 4jaja, 3/4 szklanki cukru, 1 cukier waniliowy, 4 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia. Przygotować j.w. Biszkopty po wystygnięciu przekroić na 2, Lu jak się uda na 3 placki, nasączyć winem lub sokiem cytrynowym z wódką. Masa: Z ½ l. mleka odlać szklankę resztę zagotować z 15 dag. cukru i 2 cukrami waniliowymi. Do reszty mleka wsypać po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 pszennej. Dobrze wymieszać. Ugotować budyń. Do takiej gorącej masy dodać 3 żółtka szybko ucierając mikserem, żeby się nie zwarzyły. Odstawić do wystygnięcia. Białka ubić na sztywną pianę do ubitych białek wsypać 4 łyżki cukru i dalej ubijać na sztywno. Wsypać bakalie i zapiec w temperaturze 150st. C przez 35-45min. Aż do zarumienienia się białka. Utrzeć 2 kostki masła na pulchną masę, następnie dodawać wystudzony budyń zmiksować na pulchną masę, na końcu dodać spirytus ok. 50 g. Nasączone placki przełożyć masą. Górny placek posmarować cienko masą, na to położyć wystudzoną bezę. Posmarować boki. smacznego dobra mamie złóż pokłony robię albo rafaello (to, co lubię ), albo tort śmietankowy, albo.. serowo-jogurtowy z owocami.. ale teraz który?? czym zatąpić truskawki? Bo mrożone to sie pewnie ciapki zrobią, co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.08.2008 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Do smietany smietanfix Markotko a to to samo co śnieżka? Bo śnieżkę zawsze robiłam, ale z mlekiem i nie nadaje się wtedy na masę, jest za .... lekka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.08.2008 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Masa:1/2 litra kremówki ubić z cukrem pudrem, 4 łyżki żelatyny rozpuścić w kilku łyżkach wrzątku. 40 dag. serka zmielonego, wymieszanego z e skórką cytrynową, sokiem z cytryny i żelatyną. Ostrożnie wymieszać z bitą śmietaną. a do tego, jakbym dała na jedną warstę zmielone orzechy włoskie, a na drugą alkohola jakiegoś???? i obłożyć samą, czystą masą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.08.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Nie to nie sniezka to taki zagestnik do bitej smietany Z malinami wychodzi pycha A ten moj to prawie jak tradycyjny tylko ze biszkoptu sie nie piecze tylko uklada biszkopciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.08.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Tu duzy wybor tortow http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24113 Mozna udekorowac podpieczonymi platkami migdalow tak jak tu http://img47.exs.cx/img47/6509/10338.jpg ten tort zreszta tez dobrusi http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=266 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.