Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas było cały dzień paskudnie, duszno i myślałam, że zdechnę :x (mój psiak też tak myślał o sobie :-? ). Jakieś pół godziny temu zaczęło padać, z czego się nawet cieszę, bo nareszcie można złapać oddech. Korzyści też dla roślinek - nie trza podlewać :lol:

dzień dobry :wink:

ja właśnie kończę się kompotować... :roll:

cały dzień z głowy, nawet nie sprzątałam, bo wszędzie pełno słoików, owoców, cukru, obierek...itd...

już mnie krew zalewa jednym słowem :-?

co za dużo, to nie zdrowo, ale co poradzić, jak mam takich dobrych sąsiadów ( :o :o ), jeden jabłuszka, drugi śliweczki, trzeci węgierki...

po całej torbie :roll:

jeszcze zostały mi dwie duże reklamówy jabłek do obrania i przerobienia na przecier. Jak młody wstanie, teraz mam chwikę odpoczynku :wink:

a jutro w nagrodę jedziemy na wycieczkę 8)

do zoo do Krakowa, robimy prezent (część) Dawidkowi na urodziny. W sumie my w końcu też na tym skorzystamy.. 8)

Nie mam pojęcia :roll: Żona Pana Lucjana mówiła, że wraca dzisiaj, więc może w poniedziałek już u nas będzie. Na pewno jeszcze zadzwoni, to wtedy się dokładnie dowiem co i jak. Na razie cały czas analizuję to, co chcę zrobić, ale mam w związku z tym sporo dylematów i obliczeń, no i niestety żaden konstruktor nie chce się tego podjąć - podobno tak cząto bywa i forumowicze mówią, że w większości robili takie rozwiązanie na własne ryzyko. Ja już nie chcę ryzykować :-? ... za dużo przeszliśmy kłopotów przy pierwszej ekipie.

Zazdroszczę Wam tego deszczu, bo u nas cały dzień tak duszno, że trudno oddychać. Wieczorem mieliśmy wyjść na spacer, może na jakieś lody ale mój mąż wziął się za pieczenie strucli i dopiero ok 21 bedą wyjmowane z piekarnika i chyba nici ze spaceru, bo się późno zrobi :(

za to sobie pewnie ucztę makową zrobimy 8)

Ani dziś nie ma...wycieczkę do Krakowa ma... :D

A odnośnie tortu Ania to jak ubijasz śmietanę kremówkę to oprócz cukru dodajesz śmietan fix...to takie małe coś do utwardzania bitej śmietany...

Jak się zdecydujesz to polecam pokroić np. brzoskwinie te z puszki i wymieszać do masy...dość że tort kolorowy to i pyszny... :D My często też robimy poprostu troszkę ga;laretki różnego koloru kroimy też w kosteczką i tesz mieszamy...Właśnie często taki tort robimy (szczególnie na jakąś dziecięcą okazję)Biszkopty przekładamy bita smietaną razem z brzoskwiniami i galaretkami...dość że pięknie wygląda to i pyszny jest...

A a biszkopty my skraplamy wodą z cytryną...żeby takie nawilżone były...- jesli oczywiście spiryt nie bardzo pasuje...(a do dzieci i kobiet w ciąży - nie polecam... :lol: )

A śmietan fix wygląda tak:

http://img379.imageshack.us/img379/7014/smietanfixou2.jpg

http://img379.imageshack.us/img379/7014/smietanfixou2.c3c92ca2f4.jpg

Zazdroszczę Wam tego deszczu, bo u nas cały dzień tak duszno, że trudno oddychać. Wieczorem mieliśmy wyjść na spacer, może na jakieś lody ale mój mąż wziął się za pieczenie strucli i dopiero ok 21 bedą wyjmowane z piekarnika i chyba nici ze spaceru, bo się późno zrobi :(

matko gdzie Ty taki model znalazłaś co ciasta piecze :o

d.bry :D

muszę nadrobić co nieco :-?

matko gdzie Ty taki model znalazłaś co ciasta piecze :o

d.bry :D

muszę nadrobić co nieco :-?

piecze i lubi to, ale niestety rzadko ma na to czas, podobnie jak na gotowanie, nad czym ubolewa :roll: zwykle to ja zajmuję się kuchnią

strucle wyszły pyszne, a o 21 jeszcze na krótki spacer i lody się jednak wybraliśmy,

a dziś znów u nas duszno, choć rano zanosiło sie na deszcz, ale nic z tego, teraz znów przypieka i nie ma czym oddychać :(