anjamen 26.08.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 pewnie ze nie chce cierpiec ale chce miec gromadke dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 26.08.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 a propos bialych wlosow to ja http://big.photos.nasza-klasa.pl/206185/3/other/std/adbe5e5b26.jpeg Super!!! Ja nie mam takich jasnych włosów, nawet po tym bardzo jasnym popielatym blondzie. Bo ja swoje mam takie trochę "mysie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 26.08.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 moje tez nie sa teraz takie jasne, ale nie sa zotle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 26.08.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Aniu, krzywdę sobie zrobisz, albo dziecku Mogłaś sobie szaleć, dopóki się dobrze czułaś, teraz to już odpuść te kwiatki Monia, ja Cię bardzo proszę, przypilnuj ją troszeczkę krzywdy już nie zrobię ani sobie ani dziecku, już jestem w trakcie ciąży donoszonej, spokojnie już mogę rodzić, jakby kto pytał a tak czy siak, to jest nieuniknione, więc nie ma znaczenia czy dwa tygodnie w tą czy w tą Aniu, ja się nie chcę z Tobą kłócić, ale tu chodzi nie tylko o donoszenie ciąży. Jeśli drętwieje Ci noga, tak jak to opisujesz i boli, to masz ucisk na nerw. A to już się może źle skończyć Do tego ciąży nie trzeba Uważaj troszkę na siebie, bo wierz mi, brak władzy w nodze to żadna przyjemność - ja to już przerobiłam na własnej skórze I cieszę się, że w ogóle mogę chodzić, choć to już nie jest i nie będzie prawidłowy chód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 26.08.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Aniu, krzywdę sobie zrobisz, albo dziecku Mogłaś sobie szaleć, dopóki się dobrze czułaś, teraz to już odpuść te kwiatki Monia, ja Cię bardzo proszę, przypilnuj ją troszeczkę krzywdy już nie zrobię ani sobie ani dziecku, już jestem w trakcie ciąży donoszonej, spokojnie już mogę rodzić, jakby kto pytał a tak czy siak, to jest nieuniknione, więc nie ma znaczenia czy dwa tygodnie w tą czy w tą Aniu, ja się nie chcę z Tobą kłócić, ale tu chodzi nie tylko o donoszenie ciąży. Jeśli drętwieje Ci noga, tak jak to opisujesz i boli, to masz ucisk na nerw. A to już się może źle skończyć Do tego ciąży nie trzeba Uważaj troszkę na siebie, bo wierz mi, brak władzy w nodze to żadna przyjemność - ja to już przerobiłam na własnej skórze I cieszę się, że w ogóle mogę chodzić, choć to już nie jest i nie będzie prawidłowy chód mój tata miał takie drętwienia w nodze i teraz czeka go operacja kręgosłupa tak, że Aniu uważaj na siebie. witanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 26.08.2008 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Olga, ja się już dowiedziałam, że w końcowym etapie ból podbrzusza i krzyży, który promieniuje na jedną stronę ciała to znak zbliżającego się porodu dużo kobiet tak ma, wcześniej drętwiały mi ręce, zwłaszcza małe palce, co już minęło dziecię robi ucisk tam gdzie nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 26.08.2008 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 ja miałam takie http://images34.fotosik.pl/20/82e295d6a4fee240med.jpg widać?? Aniu, ale zdjątko romantyczne ślicznusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 26.08.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 a propos bialych wlosow to ja http://big.photos.nasza-klasa.pl/206185/3/other/std/adbe5e5b26.jpeg heh, a ja myślalam,że to Ania-gospodyni jakieś takie podobne to zdjęcie ślubne kojazę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 26.08.2008 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Aniu normalnie ciary mnie przechodza po plecach jak slysze jak Ty cierpisz, matko a ja chce w ciaze zajsc z Dawidkiem tak nie cierpiałam, każda ciąża inna badania kontrolne wskazywały jak do tej pory, że wszystko jest bardzo dobrze , a dolegliwości jakie odczuwam (od początku tym razem coś jest nie tak) czuję tylko ja i miną to nie jest bardzo bolesne, ale dokuczliwe, to taki tępy ból Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 26.08.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Gadaj do baby Dziecię uciska na nerw, uciśnięty nerw jest gorzej ukrwiony, co powoduje właśnie drętwienie. Jak się jeszcze troszkę uciśnie mocniej, to jest chwilowe niedokrwienie, które powoduje porażenie nerwu, czyli miejscowe fizyczne uszkodzenie tegoż nerwu Może się potem zregenerować, albo nie. Wystarczy naprawdę niedługa chwila takiego niedokrwienia I to nie ma znaczenia, czy ucisk jest przez dziecię, czy przez zwyrodniały kręgosłup, czy jeszcze z innych powodów. Uważaj na siebie i staraj się nie doprowadzać do drętwienia tej nogi, odpoczywać jak najwięcej w takiej pozycji, w jakiej Ci nie drętwieje To Twoja noga, ale wierz mi, że nie chcesz się przekonać, jak to jest, jak jej nie czujesz całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 26.08.2008 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 a propos bialych wlosow to ja http://big.photos.nasza-klasa.pl/206185/3/other/std/adbe5e5b26.jpeg heh, a ja myślalam,że to Ania-gospodyni jakieś takie podobne to zdjęcie ślubne kojazę... o tym mówisz?? http://images32.fotosik.pl/20/ac71fe5ee398c479med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 26.08.2008 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Gadaj do baby Dziecię uciska na nerw, uciśnięty nerw jest gorzej ukrwiony, co powoduje właśnie drętwienie. Jak się jeszcze troszkę uciśnie mocniej, to jest chwilowe niedokrwienie, które powoduje porażenie nerwu, czyli miejscowe fizyczne uszkodzenie tegoż nerwu Może się potem zregenerować, albo nie. Wystarczy naprawdę niedługa chwila takiego niedokrwienia I to nie ma znaczenia, czy ucisk jest przez dziecię, czy przez zwyrodniały kręgosłup, czy jeszcze z innych powodów. Uważaj na siebie i staraj się nie doprowadzać do drętwienia tej nogi, odpoczywać jak najwięcej w takiej pozycji, w jakiej Ci nie drętwieje To Twoja noga, ale wierz mi, że nie chcesz się przekonać, jak to jest, jak jej nie czujesz całkiem tak, ale nie wiadomo jaka sytuacja zwiększa ten ucisk czy chodzenie, czy leżenie.. a wszystko wskazuje na to drugie rano nie mogę wcale stanąć, a jak trochę pokrążę po chałpie to boli mniej. Tylko schody muszę omijać, wtedy się nasila. Ale naprawdę, jak leżę, to mnie aż rwie chwiami w tych krzyżach i nieważne w jakiej pozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 26.08.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Gadaj do baby Dziecię uciska na nerw, uciśnięty nerw jest gorzej ukrwiony, co powoduje właśnie drętwienie. Jak się jeszcze troszkę uciśnie mocniej, to jest chwilowe niedokrwienie, które powoduje porażenie nerwu, czyli miejscowe fizyczne uszkodzenie tegoż nerwu Może się potem zregenerować, albo nie. Wystarczy naprawdę niedługa chwila takiego niedokrwienia I to nie ma znaczenia, czy ucisk jest przez dziecię, czy przez zwyrodniały kręgosłup, czy jeszcze z innych powodów. Uważaj na siebie i staraj się nie doprowadzać do drętwienia tej nogi, odpoczywać jak najwięcej w takiej pozycji, w jakiej Ci nie drętwieje To Twoja noga, ale wierz mi, że nie chcesz się przekonać, jak to jest, jak jej nie czujesz całkiem Olga ma rację, Aniu. Musisz sobie trochę odpuścić... Całe życie przed Tobą Jaka ta miniaturka?? Chłop Cię jeszcze z chałupy nie wywalił?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 26.08.2008 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 jak wraca z pracy, to już późnawo jest.. i ciemnawo.. malutka miniaturka, na targu były na ok. 20 cm patyczku kilka gałązek, jakaś różowa, pełna. Nie wiem co z tego wyrośnie, ale słodka z niej ślicznotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 26.08.2008 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Gadaj do baby Dziecię uciska na nerw, uciśnięty nerw jest gorzej ukrwiony, co powoduje właśnie drętwienie. Jak się jeszcze troszkę uciśnie mocniej, to jest chwilowe niedokrwienie, które powoduje porażenie nerwu, czyli miejscowe fizyczne uszkodzenie tegoż nerwu Może się potem zregenerować, albo nie. Wystarczy naprawdę niedługa chwila takiego niedokrwienia I to nie ma znaczenia, czy ucisk jest przez dziecię, czy przez zwyrodniały kręgosłup, czy jeszcze z innych powodów. Uważaj na siebie i staraj się nie doprowadzać do drętwienia tej nogi, odpoczywać jak najwięcej w takiej pozycji, w jakiej Ci nie drętwieje To Twoja noga, ale wierz mi, że nie chcesz się przekonać, jak to jest, jak jej nie czujesz całkiem Olga ma rację, Aniu. Musisz sobie trochę odpuścić... Całe życie przed Tobą Jaka ta miniaturka?? Chłop Cię jeszcze z chałupy nie wywalił?? a.. i odpuściłam.. i to wcale nie trochę, bo baaardzo dużo.. teraz pomykam na ogród na 15 minut, nie na cały dzień, więcej leżakuję, mniej sprzątam.. to chyba jest różnica? a robić przecież coś muszę, bo chyba całkiem bym ogłupiała.. no, ile można usiedzieć na dooopie, jak nie można??? ja nie umiem, jeszcze bym jakiej depresji przed...porodowej dostała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 26.08.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Noooo, nie wątpię, że ślicznotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 26.08.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Gadaj do baby Dziecię uciska na nerw, uciśnięty nerw jest gorzej ukrwiony, co powoduje właśnie drętwienie. Jak się jeszcze troszkę uciśnie mocniej, to jest chwilowe niedokrwienie, które powoduje porażenie nerwu, czyli miejscowe fizyczne uszkodzenie tegoż nerwu Może się potem zregenerować, albo nie. Wystarczy naprawdę niedługa chwila takiego niedokrwienia I to nie ma znaczenia, czy ucisk jest przez dziecię, czy przez zwyrodniały kręgosłup, czy jeszcze z innych powodów. Uważaj na siebie i staraj się nie doprowadzać do drętwienia tej nogi, odpoczywać jak najwięcej w takiej pozycji, w jakiej Ci nie drętwieje To Twoja noga, ale wierz mi, że nie chcesz się przekonać, jak to jest, jak jej nie czujesz całkiem Olga ma rację, Aniu. Musisz sobie trochę odpuścić... Całe życie przed Tobą Jaka ta miniaturka?? Chłop Cię jeszcze z chałupy nie wywalił?? a.. i odpuściłam.. i to wcale nie trochę, bo baaardzo dużo.. teraz pomykam na ogród na 15 minut, nie na cały dzień, więcej leżakuję, mniej sprzątam.. to chyba jest różnica? a robić przecież coś muszę, bo chyba całkiem bym ogłupiała.. no, ile można usiedzieć na dooopie, jak nie można??? ja nie umiem, jeszcze bym jakiej depresji przed...porodowej dostała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 26.08.2008 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 idziemy spać?? chyba ja już muszę, dziecię się domaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 26.08.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Tiaaa, już miałam iść jakiś czas temu Dobrej nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 27.08.2008 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Ania, ja wiem, że się wyleżeć nie da:) Ja w 9 m-cu okna myłam:) I też mi nie przetłumaczyli:)Co nie znaczy, że pochwalam Twoje zachowanie:)))) A drętwienia ma dużo osób:( A poprałaś już ciuszki dla nowego potomka? A co do włosów:) to ja chodzę na baleyaż/pasemka. Lubię je, bo nie widać tak odrostów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts