Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzien dobry!

OOo nie rodzisz???? :o

:lol: :lol: :lol:

no nie :roll: :lol:

ale mam teraz sporo roboty, nie wyrabiam się z dniówkami, a w przerwach leżę, bo kręgosłup ma się coraz gorzej :-?

we wtorek pojechałam w końcu na zakupy, kupiłam sobie wyprawkę do szpitala (podpaski, klapki, wkładki laktacyjne itp, no i oczywiście No-spę :roll: ), dzidziusiowi ubranko na wyjście ze szpitala, pieluchy tetrowe i całą niezbędną resztę. I Dawidkowi też coś niecoś :wink:

Oczywiście już w drodze na autobus zachaczyłam o panią, która miała w sprzedaży..

róże z odkrytym korzeniem :o :o

tak więc mam następne w kolekcji..

Rumbę

http://www.botanic.jp/plants-ha/bara_q.jpg

i Trojkę

http://www.dkimages.com/discover/DKIMAGES/Discover/previews/842/20045555.JPG

hejka :lol: DarioAs-w watku szukam róż-pokazałam m.innymi moja miniaturke-czyzby to ta sam co twoja?-trzymaj sie zapracowana kobitko :lol: ,ogródek do pozazdroszczenia

Widziałam, tylko nie odpisywałam, bo nie miałam juz siły..

Wygląda na taką samą, a raczej to napewno ta sama. Bardzo jestem z niej zadowolona, jest zdrowa i ciągle puszcza nowe listki i pączki. Kwiaty są długo (miesiąc juz minął.. od pierwszysch rozwiniętych pączków), szkoda tylko, że nie pachną :wink:

no..

wracając do mojej nieobecności..

wczoraj pół dnia składałam tą komodę, długo, ale przy mojej ograniczonej ruchomości, to i tak dobrze, że ją złożyłam. I potem monsz zrobił kursa na strych po pościele, kocyki itd. Wczoraj zrobiłam trzy prania...

Dziś też już jedno za mną, jeszcze jedno przed..

i trzeba to wszystko porasować, poukładać...

dlatego nie bywam tutaj, bo nie mam kiedy :roll:

a ciuszków jeszcze nie ruszyłam, na razie poprane tylko pościele, te koce, baldachimy, śpiworki no i pokrycia na fotelik samochodowy i wózek :roll:

wczoraj miałam też gości, Gosia była u mnie ze swoją Kingusią :wink:

Taka śliczna ta dziewczynka, że mi się teraz dziewczynki chce...

:lol: :lol: :lol: :lol:

imię Martynka...

odpada niestety :roll:

właśnie mnie Gosia uświadomiła, że nasza wspólna znajoma dała tak córce na imię :o :o :o

nie wiedziałam :roll:

i napewno nie chcę, żeby potem mówiła, że moje dziecko ma tak na imię, jak jej..

a z pewnością by tak było, na tyle ją znam :roll:

odpada :roll:

hejka :lol: DarioAs-w watku szukam róż-pokazałam m.innymi moja miniaturke-czyzby to ta sam co twoja?-trzymaj sie zapracowana kobitko :lol: ,ogródek do pozazdroszczenia

Widziałam, tylko nie odpisywałam, bo nie miałam juz siły..

Wygląda na taką samą, a raczej to napewno ta sama. Bardzo jestem z niej zadowolona, jest zdrowa i ciągle puszcza nowe listki i pączki. Kwiaty są długo (miesiąc juz minął.. od pierwszysch rozwiniętych pączków), szkoda tylko, że nie pachną :wink:

szkoda :cry: ale inne nadrabiaja za nia-jejku,ty znowu nowe róze masz-cudne :lol: ,mam taka ochote kupić duuuuużo róż tylko mimoduzej działki nie mam gdzie narazie wsadzic-te co mam jednak zostana na tzw tymczasowym miejscu ale inne musza poczekac az reszta działki bedzie splantowana :cry: -dzisiaj tak pieknie wygladaja i sa podziwiane-a do ciebie to chyba z okolicy wszyscy sie schodza podziwiac -szkoda ,ze to tak daleko

moje są wszystkie młodziutkie, jeszcze mało efektowne, puszczą po jednym pąku czy tam po dwa i potem już same listki.

Myślę, że za rok będzie już lepiej :wink:

I ja już nie mam miejsca, mam tylko ok.80 m2 z przodu, gdzie psy nie biegają, więc to bardzo mało dla roslinek :roll: :wink:

A zresztą i tak juz idzie zima, więc zaraz będzie koniec wzdychań, a na przyszły rok to pewnie Ty będziesz szaleć w ogrodzie :wink:

mam nadzieję-wczoraj zaczełam troszke przesadzac od 2 lat kupowane roslinki na frontowa częśc a pod zrobione ogrodzenie od sasiada zakopcowane coś przez mojego tate-nawet nie wiedziałam ze tak duzo tego-ale nie mam pojecia co to jest-jak za rok okaze sie ,ze to byle co to po trochu bede wymieniac na iglaki albo co inne i chyba wysypie szyszki z włanych sosen-kora droga na taka ilisc :cry: na front dam kore

pozdrowionka :lol: i zdrówka zycze

Aniu, widziałam u Toli, że widziałas mój taras,

No fakt, fajnie jest że ktos cię doceni, ale fajnie tez byloby wygrac "taras w prezencie".

Jak zobaczyłam wyniiki to na początku - euforia, ale potem sobie pomyślałam, że gdybym nie zajęła nic, to byłoby lepeij. A tak to sie tylko rozzłościłam, że było az tak blisko...

Oj, człowiekowi zawsze za mało, hihi. Byc może z nagrody nie skorzystam, ale będę sie chwaliła, że zajęłam III miejsce w konkursie, zawsze to jakis prestiż, co nie?!!!!!!

Pozdrawiam i zycze duzo zdrówka dla WAS!!!

no..

wracając do mojej nieobecności..

wczoraj pół dnia składałam tą komodę, długo, ale przy mojej ograniczonej ruchomości, to i tak dobrze, że ją złożyłam.

wczoraj miałam też gości, Gosia była u mnie ze swoją Kingusią :wink:

Taka śliczna ta dziewczynka, że mi się teraz dziewczynki chce...

:lol: :lol: :lol: :lol:

I będziesz miała tą dziewczynkę...coś tak czuję... :wink:

Komoda złożona wygląda bardzo efektownie...

Potwierdzam też że Ania chodzi jak pingwinek ale nawet z takim chodem wygląda uroczo...a brzusio już ma pokaźny - piękny normalnie... :) - odzywa się chyba nostalgia za swoim 8)...i nawet mała/mały ale stawiam na małą...ruszyło się jak brzuszek głaskałam... :p - przywitało się z ciocią dzieciątko... :lol: :lol: :lol:

Ogród - rewelacyjny poprostu...Ania to chyba taki dar ma, że czego dotknie to pięknieje...z ludźmi tez tak bywa :wink: więc trzymam sie jej...i nie puszczam :lol: :lol: :lol:

Oczywiście już w drodze na autobus zachaczyłam o panią, która miała w sprzedaży..

róże z odkrytym korzeniem :o :o

tak więc mam następne w kolekcji..

Rumbę

http://www.botanic.jp/plants-ha/bara_q.jpg

i Trojkę

http://www.dkimages.com/discover/DKIMAGES/Discover/previews/842/20045555.JPG

Rumba śliczna, a Trojka też jest ciekawa, bo z każdym dniem kwitnienia zmienia kolor :wink:

Aniu, jak Ty masz jeszcze siłę biegać za kwiatkami :roll: