DarioAS 08.09.2008 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 autostradą jechałaś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 08.09.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Nie wiem, może i to była autostrada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 08.09.2008 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Nie wiem, może i to była autostrada... w każdym razie przez Trzebinię dużo dróg prowadzi, mogłaś wpaść na kaffę czyli urlopek zaliczony?? Fajnie było? Nic się nie chwaliłaś, że jedziesz w góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 08.09.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 piekne!!! ja sie wciąż napalam na róże.... ale mam jedna i zobacze czy przeżyje u mnie zime i wtedy ewentualnie sie skusze na kolejne piekności będziesz je okrywała na zimę? ja mam szczepiopna na pniu, nawet niewiem jakby to zakryć? młode róże przydałoby się okryć, zimy ostatnio mamy łagodne, ale na wszelki wypadek... na pniu także się okrywa, jest na to kilka sposobów. zacytuję Hankę, bo to jedna z najlepszych specjalistek w zakresie różanym w sklepie budowlanym kupuję piankę osłonową do rur wodnych ok. 1 zł/m i zakładam na pień z patykiem łacznie, przykrywając dokładnie pianką nasadę szczepienia - góra po małym skróceniu, jeśli trzeba związana lekko sznurkiem, na górze pianki wiązę na supeł włókninę wpychając suche liście, a górna część włókniny wiążę w "cukierek" na to można dać kawałek folii, by deszcz nie moczył liści i nie powodował ich gnicia - kopczyk ziemi na korzenie opcja druga- sklep AGD i duży, gruby karton przemysłowy niczym zimowe wdzianko, opcja trzecia - słomiana mata budowlana lub tektura falista i dwu-, trzykrotne zawinięcie mumii ze stosownym daszkiem przeciwśniegowym, ale z małą dziurą wentyklacyjną w kartonie, na boku; w macie słomianej nie robi się dziur bo rurki słomy są wystarczająca izolacją a szczeliny- wentylacją tu też się można dowiedzieć co i jak http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=8709 Hanka mieszka w górach, więc obficie owija. U nas nie trzeba takich futer. Ja najzwyczajniej w świecie wiążę białą agrowłókninę - zawijam drutem u góry i poniżej górnego szczepienia (ważne, żeby było osłonięte). Dołem może być kopczyk, ale osobiście osłaniam gałązkami świerkowymi i wystarczy - od wiosny do jesieni rosną i kwitną jak szalone . Zima nie jest taka straszna dla róż, jeśli się je w pierwszych 2-3 latach osłoni np.gałązkami - gorsze są choroby grzybowe, które atakują latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 08.09.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Nie wiem, może i to była autostrada... w każdym razie przez Trzebinię dużo dróg prowadzi, mogłaś wpaść na kaffę czyli urlopek zaliczony?? Fajnie było? Nic się nie chwaliłaś, że jedziesz w góry Zwłaszcza, że Ania serwuje taką wyjątkową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 08.09.2008 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 taaaa...chyba muszę kupić nowy koszyk...http://images47.fotosik.pl/8/f239c5a2edda67f7med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 08.09.2008 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 piekne!!! ja sie wciąż napalam na róże.... ale mam jedna i zobacze czy przeżyje u mnie zime i wtedy ewentualnie sie skusze na kolejne piekności będziesz je okrywała na zimę? ja mam szczepiopna na pniu, nawet niewiem jakby to zakryć? młode róże przydałoby się okryć, zimy ostatnio mamy łagodne, ale na wszelki wypadek... na pniu także się okrywa, jest na to kilka sposobów. zacytuję Hankę, bo to jedna z najlepszych specjalistek w zakresie różanym w sklepie budowlanym kupuję piankę osłonową do rur wodnych ok. 1 zł/m i zakładam na pień z patykiem łacznie, przykrywając dokładnie pianką nasadę szczepienia - góra po małym skróceniu, jeśli trzeba związana lekko sznurkiem, na górze pianki wiązę na supeł włókninę wpychając suche liście, a górna część włókniny wiążę w "cukierek" na to można dać kawałek folii, by deszcz nie moczył liści i nie powodował ich gnicia - kopczyk ziemi na korzenie opcja druga- sklep AGD i duży, gruby karton przemysłowy niczym zimowe wdzianko, opcja trzecia - słomiana mata budowlana lub tektura falista i dwu-, trzykrotne zawinięcie mumii ze stosownym daszkiem przeciwśniegowym, ale z małą dziurą wentyklacyjną w kartonie, na boku; w macie słomianej nie robi się dziur bo rurki słomy są wystarczająca izolacją a szczeliny- wentylacją tu też się można dowiedzieć co i jak http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=8709 Hanka mieszka w górach, więc obficie owija. U nas nie trzeba takich futer. Ja najzwyczajniej w świecie wiążę białą agrowłókninę - zawijam drutem u góry i poniżej górnego szczepienia (ważne, żeby było osłonięte). Dołem może być kopczyk, ale osobiście osłaniam gałązkami świerkowymi i wystarczy - od wiosny do jesieni rosną i kwitną jak szalone . Zima nie jest taka straszna dla róż, jeśli się je w pierwszych 2-3 latach osłoni np.gałązkami - gorsze są choroby grzybowe, które atakują latem co fakt, to fakt, Hanka z gór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 08.09.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 taaaa... chyba muszę kupić nowy koszyk... http://images47.fotosik.pl/8/f239c5a2edda67f7med.jpg świetne zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 08.09.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 taaaa... chyba muszę kupić nowy koszyk... http://images47.fotosik.pl/8/f239c5a2edda67f7med.jpg Teraz możasz obrazek opatentować na pocztówkę - jest świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 08.09.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 monia, co za jednomyślność. Ale Twojej wersji nie widziałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.09.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 taaaa... chyba muszę kupić nowy koszyk... http://images47.fotosik.pl/8/f239c5a2edda67f7med.jpg Z tego, co pamietam, mowilas, ze kot zaanektowal psu koszyk, a on po prostu lubi towarzystwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 08.09.2008 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 więc sytuacja zwykle przedstawia się tak samo... pies idzie spać.. zasypia... podchodzi kot... wpycha dupkę do koszyka.. Bruno się budzi, patrzy co się dzieje.. i idzie pod stół.. kot się rozwala na cały koszyk... teraz to już i tak tylko się kładzie, jak był młodszy to na dodatek podgryzał psu ogon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 08.09.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 taaaa... chyba muszę kupić nowy koszyk... http://images47.fotosik.pl/8/f239c5a2edda67f7med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiis 08.09.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 dzięki dziewczyny, owinę swoje róże w takim razie białą włóknina całe życie się człowiek uczy, a dla mnie temat ogrodniczy to dopiero od niedawna nie taka czarna magia jak dotychczas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.09.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 więc sytuacja zwykle przedstawia się tak samo... pies idzie spać.. zasypia... podchodzi kot... wpycha dupkę do koszyka.. Bruno się budzi, patrzy co się dzieje.. i idzie pod stół.. kot się rozwala na cały koszyk... teraz to już i tak tylko się kładzie, jak był młodszy to na dodatek podgryzał psu ogon A to dran! Pamietam jak bylysmy u Ciebie i kot rozwalil sie na calym fotelu jak tylko przesunelam sie do przodu. O maly wlos na niego nie usiadlam, bo nie zauwazylam, ze za mna jest rozlozony caly. A to taki malutki kotek wtedy byl. Biedny Bruno. Ucaluj go ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 08.09.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Aniu, zwierzaczki słodkie, róże cudne. Czy mogłabyś mi napisać czy sa jakieś odmiany róż, które lubią zacienione stanowisko. Chciałabym posadzić po północnej stronie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 08.09.2008 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Aniu, zwierzaczki słodkie, róże cudne. Czy mogłabyś mi napisać czy sa jakieś odmiany róż, które lubią zacienione stanowisko. Chciałabym posadzić po północnej stronie domu to odmiany, które nadają się do półcienia, słonka przydałoby im się choć ze dwie godzinki dziennie będzie choć tyle?? bez słońca róże mają trudno się wybarwić American Pillar Belinda Buff Beauty Cornelia Doctor Robert Korns Erfurt FJ Grootendorst Felicia Lavender Lassie Lyda Rose Marie Pavie La Marne Madame Alfred Carriere Madame Plantier Mary Rose Mermaid Moonlight Mothersday Mozart New Dawn Penelope Pink Grootendorst Pinkie, Climbing Reve D'Or Robin Hood Sea Foam Tausendschon Veilchenblau Wind Chimes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 08.09.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 taaaa... chyba muszę kupić nowy koszyk... http://images47.fotosik.pl/8/f239c5a2edda67f7med.jpg ale słodkie zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 09.09.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 uwielbiam takie widoki z doświadczenia wiem, że koty lubią wszystkie miejsca do spania, tylko nie te, które są dnia nich zakupione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 09.09.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Aniu halo halo, rodzimy juz??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts