DarioAS 13.09.2008 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 http://www.justourpictures.com/roses/popimgs/roses-with-companion-plants.jpg witam koleżankę, piękne kwiaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 13.09.2008 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 dla smaka.. takie maleństwo było, jak już miał miesiąc.. http://images27.fotosik.pl/19/e5ce163420f6b20amed.jpg http://images30.fotosik.pl/19/750f166584ca5dd4med.jpg ośmiomiesięczny psotnik... http://images26.fotosik.pl/19/a97426aab64e510emed.jpg no i mój dwulatek... http://images36.fotosik.pl/10/234dc7f32e78e217med.jpg nie wyobrażam sobie żadnego dnia bez niego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 13.09.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 widzę że dzieciowy wątek się zrobil. Ja Was tylko proszę nie wpadajcie w stereotypy. Ja też jestem w tej drugiej grupie (nie-mam) i to w tej bardziej zaawansowanej połowie. I to że ktoś nie ma dzieci, albo ma jedno tylko nie znaczy wcale że był egoistą, chciał się wyszaleć, albo co jeszcze innego. Czasem tak się życie ułoży aa potem... trudno jest jak tak ludzie patrzą i oceniają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.09.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Aniu wyslalam zaproszenie a Dawiuś kochaniutki, chyba nie bede do Ciebie przychodzic przez jakis czas bo sie rozczulam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 13.09.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 uwielbiam gadac o dzieciach. Aniu trzymam kciuki aby juz te ostatnie dni przed porodem szybko minely i bezbolesnie.bo sam porod to na pewno bedzie pestka.taka energiczna rozbiegana kobitka. a Dawidek juz fajny kozaczek. pozdrawiam Roni, super dziewczyna. a ja skonczylam studia, podjelam prace wyszlam za maz.potem zmienilam prace na lepsza, potem zaplanowalam i urodzilam dziecie(mialam 27 lat),teraz budujemy domek, po przeprowadzce (moze za 1.5 roku )drugie dziecie.mam 28 lat.az chyba zbyt idealnie czasem mysle.ale lubie takie pukladane zycie.chociaz balaganiara jestem pozdrawiam mamy i kobiety marzace o macierzynstwo. nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.pozne czy wczesne macierzynstwo jest piekne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 13.09.2008 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 widzę że dzieciowy wątek się zrobil. Ja Was tylko proszę nie wpadajcie w stereotypy. Ja też jestem w tej drugiej grupie (nie-mam) i to w tej bardziej zaawansowanej połowie. I to że ktoś nie ma dzieci, albo ma jedno tylko nie znaczy wcale że był egoistą, chciał się wyszaleć, albo co jeszcze innego. Czasem tak się życie ułoży aa potem... trudno jest jak tak ludzie patrzą i oceniają.... eee tam... a kto Cię ocenia? Każdy ma swoje plany i życiowe cele, jedni są bardzie nastawieni rodzinnie inni bardziej rozwojowo, a jeszcze inni albo nie chcą albo nie mogą.. ja też już mam swoje lata, Dawidka urodziłam jak miałam skończone 26 lat, to przecież nie tak mało A są pary, co w wieku dobrej 40tki zaczynają dopiero myśleć o takich sprawach... Nic w tym złego I wcale nie uważam, że jedno dziecko mieć to za mało czy, że się jest egoistą. Każdego trzeba mierzyć inną miarą A to, że ktoś jest młody i już ma dzieci równiez wcale nie uważam za stereotyp, przecież mamy prawo wyboru.. I jedne panie dojrzewają do pewnych rzeczy wcześniej a inne później, dziecko to odpowiedzialność na całe życie... A ze swojego doświadczenia juz wiem, że im dłużej się odwleka, tym potem trudniej podjąć decyzję.. Aga, ja też lubię poukładane życie , Dawidek był planowany rok po ślubie, po moim dobrym stażu pracy (chciałam choć 4 lata na cały etat przerobić) i drugie mieć właśnie już na nowy domek i cieszę się, że wszystko póki co poszło po mojej myśli, żeby teraz tylko wszystko dobrze było.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 13.09.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Ania, mowilam ogólnie, że ludzie lubią oceniać i mają stereotypy. A chodziło mi głównie o takie sytuacje gdzie ktoś nie zaplanował sobie życia tak jak wyszło... Mam sporo koleżanek niezamężnych i słyszę często że to takie wygodnictwo, że łatwiznę wybrały albo że wybredne czy coś.... Szlag mnie trafia jak słyszę takie teksty. Sama do niedawna byłam w podobnej sytuacji i wiem dokładnie że nie zawsze można sobie coś zaplanować, a jak się nawet planuje to i taka może nie wyjść. Czasem nawet ktoś nie rozgłasza naokoło jak wygląda jego rzeczywistość tylko rzuca coś żeby się nie czepiano. Dlatego ostrożna jestem z ocenianiem kogokolwiek, zwłaszcza w takich rodzinnych sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 13.09.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 hmmm mi tyle szalenstwa co mialam wystarczy, jakos nie mam spiecia ze bym chciala isc na impreze czy cos w tym rodzaju zeby szalec jak mam ochote wyrwac sie z domu zeby odpoczac z dziecmi zostaje maz i tez nie mamy z tym problemu, nic pieknego mnie tez nie omija, dzieci nie sa dla mnie zadnym problemem ani ciezarem jakos nie uwazam ze jak sie mniej wyszalalam wczesniej to teraz jestem bardziej nerwowa/spieta przy dzieciach bardzo chcialam miec dzieci wlasnie w tym wieku i w tym momencie i nie zamienilabym tego na zadna inna opcje kwestia wyboru, ja np sie ciesze, ze w wieku 35 lat kiedy ja jeszcze bede mloda i piekna moje dzieci juz moga razem ze mna sobie poszalec i wlasnie nie chcialam troszke popracowac, potem troszke byc na wychowawczym, na troche wrocic do pracy, znow troszke na wychowawczy wtedy ja mam troszke pracy a dzieci troszke mamy a przez 3 lata zanim pojda do przeszkola mi korona z glowy nie spadnie chetnie posiedze w domu i ze spokojna glowa wroce do "swoich spraw" nie widze nic zlego w byciu mloda mama i nikt mnie nie przekona, ze powinnam czuc sie z tym jak nieodpowiedzialna malolata Popieram Cię, Roni - fajnie jest być młodą mamą i również uważam, że nie ma co odwlekać takich decyzji jak macierzyństwo Oczywiście, również i po 30-ce, czy około 40 - tki kobieta czuje się doskonale spełniona w roli matki, ale to już jest inaczej - na pewno trudniej i większe ryzyko związane z ciążą , no i zawsze trzeba mieć na uwadze, że o te 10 lat krócej nacieszy się dzieckiem, o wnukach nie wspominając. Późniejsze macierzyństwo ma z kolei inne plusy - jest doskonałą receptą na odmłodzenie ducha i ciała, bowiem duże dawki witamin, inna praca hormonów i w ogóle organizmu powoduje, że kobieta staje się w sposób widoczny młodsza, ma ładniejszą cerę i włosy, mniej zmarszczek itp. (moja koleżanka urodziła córeczkę w wieku 41lat i tak to właśnie na Nią podziałało - wygląda rewelacyjnie ). Więc kobietki - młodsze, czy starsze - bierzemy się do pracy - w każdym wieku wychodzi na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.09.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 to do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 13.09.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Ania, mowilam ogólnie, że ludzie lubią oceniać i mają stereotypy. A chodziło mi głównie o takie sytuacje gdzie ktoś nie zaplanował sobie życia tak jak wyszło... Mam sporo koleżanek niezamężnych i słyszę często że to takie wygodnictwo, że łatwiznę wybrały albo że wybredne czy coś.... Szlag mnie trafia jak słyszę takie teksty. Sama do niedawna byłam w podobnej sytuacji i wiem dokładnie że nie zawsze można sobie coś zaplanować, a jak się nawet planuje to i taka może nie wyjść. Czasem nawet ktoś nie rozgłasza naokoło jak wygląda jego rzeczywistość tylko rzuca coś żeby się nie czepiano. Dlatego ostrożna jestem z ocenianiem kogokolwiek, zwłaszcza w takich rodzinnych sytuacjach. I tu Onna też ma w pełni rację - różnie się życie układa... i nie zawsze tak, jak byśmy sobie tego życzyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 13.09.2008 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Więc kobietki - młodsze, czy starsze - bierzemy się do pracy - w każdym wieku wychodzi na dobre Monia, to ja Cię trzymam za słowo, Ty z brzuszkiem... będziesz wyglądać bajecznie potem zrobimy zlot we Wrocławiu u Ani... Wy z brzuszkami a ja z dwójką rozrabiaków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.09.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Więc kobietki - młodsze, czy starsze - bierzemy się do pracy - w każdym wieku wychodzi na dobre Monia, to ja Cię trzymam za słowo, Ty z brzuszkiem... będziesz wyglądać bajecznie potem zrobimy zlot we Wrocławiu u Ani... Wy z brzuszkami a ja z dwójką rozrabiaków... juz sobie to wyobrazam i doczekac sie nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 13.09.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Więc kobietki - młodsze, czy starsze - bierzemy się do pracy - w każdym wieku wychodzi na dobre Monia, to ja Cię trzymam za słowo, Ty z brzuszkiem... będziesz wyglądać bajecznie potem zrobimy zlot we Wrocławiu u Ani... Wy z brzuszkami a ja z dwójką rozrabiaków... A Pawełka zatrudnimy do opieki nad Twoimi dzieciakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 13.09.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Witanko miłe Panie To zdjęcie jest po prostu booooooooooooooskie http://hahau.pl/images/2365.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 13.09.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Kosmos! : http://hahau.pl/images/2365.jpg ja też chcę!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 13.09.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Do tej poważnej dyskusji to chciałam dodać, że takie stereotypy to raczej mają starsze osoby. Ja np mam dużo koleżanek w związkach bez dzieci a ja mam i to szanuję i ostatnio się dowiedziałam, że ja jako nieliczna nie przekonuję ich do dzieci nienawidzę takiego uszczęśliwiania na siłę dzień dobry Ania to Twój brzuszek z płaskorzeźbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 13.09.2008 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 mój jest znacznie większy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 13.09.2008 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Aniu wyslalam zaproszenie a napewno mi?? Bo nic nie doszło... dostałam zaproszenie, ale od jakiejś Sylwii i teraz zastanawiam się, kto to jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.09.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Co Ci jest, Olga?? Nadrabiasz zaległości w witaniu z całego tygodnia?? Tak, Olga niedlugo przyjdzie sie przywitac do tego forumowicza na "r" z Galicji, ale do mnie nie przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 13.09.2008 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 do kogo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts