Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

jak obiecałam...

dokumentacja :wink:

oto przedpokój :p

http://images25.fotosik.pl/96/6583ef91c4ac0a79med.jpg

to tylko tak, żeby nie było wątpliwości, że płytki już leżą na swoim miejscu. Kolor blady, bo przy końcu okazało się, że trzeba podkuć stopnia (wyszła niezła krzywizna) i się zakurzyło wszystko. Brak jeszcze fug, ale to zrozumiecie :wink:

Ja... Zrobiło się tam w końcu tak domowo :roll: :roll: :roll: :roll:

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

miały być płytki po 8 cm. I narożnik zewnętrzny na górę cokoła, żeby nie było widać cięcia płytek. Do dzisiaj. Po przymiarce...

Jutro jedziemy oddać płytki, a kupujemy zwykłe listwy plastikowe czy coś w tym stylu. Takie, jak do paneli. Wyglądają dużo lepiej.

No to teraz ja zabieram sie do zachwalania;) Przedpokój wyszedł super, ten miodowy kolorek + drzwi -sprawia cieplutkie wrażenie (mam taki sam kolor teraz w sypialni i mebelki w kolorze venge - ciepło i wesoło). A oliwkę dobrze ,że zostawiłaś w spokoju - przyda sie do Martini ;)Ja też uwielbiam konkretne kolory. Szarości mnie przytłaczają. Superowa podłoga w sypialni, bardzo oryginalna. Ale największe gratki za cudownego synka, oj tymi oczętami złamie niejedno niewieście serducho...Mi też się dzidzia marzy ale najpier musimy się uporać z wykończeniem poddasza i dopiero wtedy, na spokojnie do pracy...

Cyla, Edyryt...

Chyba trzymałyście te kciuki :p

Mam płytki!!!

Pierwsze, które zobaczyłam, potem jeszcze przejeździliśmy pół Krakowa za płytkami, ale zostały jednak te.

Miało być nowocześnie, płytki miały być podłużne (20 na 40) i beżowe lub białe :wink: .

A jest...

Po pierwsze bardziej tradycyjnie, płytki mają 20 na 20 i na dodatek są...

jasno zielone (te górne) :lol: :lol: :lol:

tatatadaaaa...

http://images24.fotosik.pl/97/dab2bba46a90c8famed.jpg

Dario - super wnetrze!

Mozesz mi napisac gdzie zrobilas takie wielkie zdjecie slubne do ramki???mysle powiekszyc nasze slubne...

powtórzę się z poprzedniej strony, bo nie chce mi się już machać dzisiaj nawet rękami.

Dopiero wróciłam do domu i padam :wink:

"zdjęcie na płytce zaniosłam do fotografa i poprosiłam o jak największy format (100 na 70 cm). Potem zaniosłam do sklepu, gdzie zajmują się oprawą obrazów i gotowe :wink: .

Tylko co do zdjęcia, to musi być na ten format bardzo dobra rozdzielczość, bo inaczej będzie widać kropki przy takim powiększeniu. Nam fotograf zrobił tylko jedno zdjęcie w tak dużej rozdzielczości, dlatego choć nie jest ono najlepsze z tych co mamy, to musiało zostać. Robione było na samym końcu sesji, gdzie już byliśmy padnięci (zmęczenie widać niestety), byłam juz przemarznięta na kość (w końcu październik), katar miałam jak cholera i na dodatek byłam bez makijażu, bo sesja była dzień po weselu i o 6.00 rano już był wyjazd z domu".

No to teraz ja zabieram sie do zachwalania;) Przedpokój wyszedł super, ten miodowy kolorek + drzwi -sprawia cieplutkie wrażenie (mam taki sam kolor teraz w sypialni i mebelki w kolorze venge - ciepło i wesoło). A oliwkę dobrze ,że zostawiłaś w spokoju - przyda sie do Martini ;)Ja też uwielbiam konkretne kolory. Szarości mnie przytłaczają. Superowa podłoga w sypialni, bardzo oryginalna. Ale największe gratki za cudownego synka, oj tymi oczętami złamie niejedno niewieście serducho...Mi też się dzidzia marzy ale najpier musimy się uporać z wykończeniem poddasza i dopiero wtedy, na spokojnie do pracy...

Bea dzięki wielkie :wink: .

I tak Ci powiem, że mi też się marzy...

Druga dzidzia :lol: :lol: :lol: :lol:

I właśnie na nowy domek...

Już mamy plana :wink:

normalnie powiem szczerze, że ostatnio popadam ze skrajności w skrajność.

Podoba mi się jedno, a kupuję całkiem coś innego :roll: :roll: .

A teraz zaczynam się nudzić, bo już wszystko co niezbędne (i zbędne też :lol: ) kupione. Co ja bidna dziołszka bede teraz robić??

Na dodatek pogoda nie sprzyja spacerom...

Czekam na wtorek. Mają przyjść meble do Dawidka i będzie ten wielki dzień.

Co oznacza, że trzeba złożyć stól i krzesła, przygotować kielichy i szampana, zapalić świece..

I oczywiście nie zapomnieć o prezencie...

Czyli powieścić obraz na swoim miejscu :wink:

Ja jestem w swoim żywiole jak przychodzi do urządzania wnętrz dlatego się cieszę że to wszystko co ty masz już zakończone (co jest w miarę przyjemne w budowaniu się) jest przede mną :wink:

No jak to co dziołcha będziesz robić?

Będziesz jako etatowy doradca tutaj na forum pomagać tym co nie mają pomysłów... :wink: