Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

Ja jestem w swoim żywiole jak przychodzi do urządzania wnętrz dlatego się cieszę że to wszystko co ty masz już zakończone (co jest w miarę przyjemne w budowaniu się) jest przede mną :wink:

No jak to co dziołcha będziesz robić?

Będziesz jako etatowy doradca tutaj na forum pomagać tym co nie mają pomysłów... :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bardzo chętnie. Ponoć jestem dobra w szukaniu ciekawych rzeczy... :wink:

Bianca, a swoją drogą, to wiesz, że ten wieczór ze świecami to Twój pomysł???

Zamierzam go wcielić w życie, bo światła nadal brak :wink:

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam:)

Dario, jakby Ci to powiedzieć... A raz kozie śmierć, jakbym Cię nie lubiła to bym temat olała i była cicho:) Oddaj te zielone płytki, one sa ładne i pasują ale do kuchni rustykalnej. Przy Twoich nowoczesnych szafkach nie będzie to dobrze wyglądać.

Pierwsze mebelki do pokoju bardzo ładne, szkoda, że takie drogie:( A oglądałaś Paged Meble i BFM? Tam fajna szafka pod TV to ok. 700-800zł. Nie najtaniej, ale masz fajne porządne meble fornirowane. To Largo to tak średnio mi się podoba - tzn. nie są złe, ale mają bardzo charakterystyczny kształt i mnie by się znudziły po pół roku.

Mikita dzięki za szczerość.

Wiem, wiem, wiem...

Oczywiście, one nie pasują do całości wystroju. Ale i tak ich nie oddam...

:lol: :lol: :lol:

Bo wiesz co, tak mnie urzekł ten kolor, że potem jeszcze przeszukałam pół Krakowa za czymś takim, tylko w innej formie. I nic. I trzeba się będzie przyzwyczaić do pewnych rzeczy :wink:

Tak całkiem nowocześnie to też nie chcę mieć w domu. bardzo mi się podoba taki styl, ale u kogoś, takie wnętrza wprowadzają za dużo elegancji i chłodu, są typowo katalogowe, a ja lubię, jak atmosfera jest chociaż trochę przytulna i ciepła. Dla mnie to jest bardziej domowe..

I oczywiście pojechałam z zamiarem kupienia płyek podłużnych, najlepiej w formacie 20 na 40 cm, i to w kolorze beżowym albo białym.

Cóż..

Kobieta zmienną jest :wink: :wink: :wink:

A co do mebli do salonu..

Już lecę pooglądać :p

Na necie oczywiście :lol: :lol:

.tylko jeszcze jedno...

Idę pooglądać te mebelki, ale jakby tu powiedzieć...

Wczoraj zamówiliśmy już te Largo, jak byliśmy w Krakowie...

:lol: :lol: :lol: :lol:

Wiesz co Mikita, ja bym Cię prosiła, żebyś tu częściej zaglądała i wyrażała swoje opinie. Bo naprawdę to cenne uwagi, tylko szkoda, że większość po fakcie.

A nam się śpieszy, żeby tam iść w tym miesiącu i jak coś wpadnie mi w oko to odrazu działam, nie mam czasu na zbyt głębokie przemyślenia :roll: .

A o płytkach do kuchni to nawet założyłam wątek we wnętrzach jakiś miesiąc temu, żeby ktoś mi coś doradził :wink:

To przez to, że tak szybko dzialasz to moje opinie po fakcie:))))

Z płytkami nie pomogłam wcześniej, bo sama wybierałam swoje jakiś rok temu i później już nie chcialam nawet zaglądać do tego typu sklepów, aby nie żałować swojego wyboru:) A moje plytki to mi express poszły (bo ja z tych co na wszystko decydują się miesiącami), bo miałam kawałek blatu i po prostu dobierałam do niego.

Ania, jak Ci przyjdzie lampa do pokoju Dawidka to się pochwal, bo ja się dalej nie zdecydowałam czy wziąść tą, którą Ty masz, czy taką a'la falę na trzy żarówki:)

Ja też się chcę wprowadzić w październiku, a od miesiąca czekam na blaty do łazienki i WC. Miały być w ciągu 3-4 dni. Eh, trafić na solidnego wykonawcę to chyba cud:)

A co do mebli do duzego pokoju, to ja wiem, że się przeprowadzam nie mając ich:) Mam tylko wypoczynkowy, ale nie miałam wcześniej kasy na nie, i jadę dopiero w tym tygodniu je zamówić (mam nadzieję, że się w końcu na coś zdecyduję)

Wydaje mi się, że jednak ta BFM i Paged mają bardziej formy ponadczasowe, podchodzące pod klasykę.

Myślę, że jednak ten Largo nie jest zły, wzór nie jest oklepany, a patrzyłam na te meble i je z lekka testowałam. I nie są takie tandetne w wykonaniu, wyglądają na dość solidne. W przeciwieństwie do TipTopa, który będzie u Dawidka. Jednak tam z kolei przynajmniej nie bedzie mi szkoda za parę lat ich wymienić, jak sie zużyją, bo nie kosztowały majątek. A przy miom dziecku, to wszystko wysiada :wink: .

P.S. Nie martw się, że nie będziesz miała czego wybierać:) Wiesz jaki jest teraz wybór dodatków:))))))) Mnie ostatnio przerósł wybór uchwytu na papier toaletowy:))))))

A gdzie jakieś firanki, rolety, zasłonki, dywany, koszyczki do łazienki, pojemniczki na waciki:))))))))))))

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

no, fakt.

Tylko, że tego już w takim tempie nie będę wybierać :wink:

Niestety, kredycik nas pochłonie bez reszty, nie będzie za co tak szaleć, jak teraz :roll: .

Właśnie sie zastanawiam, czy da się mieszkać bez rolet (nie chcę zasłon), jak okna wychodzą na główną drogę...

A w kibelku mam wannę pod oknem i to na wprost okna sąsiada...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja wiem? Obie firmy mają kolekcje zarówno stylowe jak i nowoczesne. Mnie się podobają, tylko, że i tak chyba ich nie kupię, bo jak mi pasuje szafka pod TV to są do kompletu nie pasujące mi zupełnie witryny i odwrotnie. A jak pasuje to i to to jest tylko w wenge, którego ja z kolei nie chcę:) Ael co tam, przynajmniej na razie mam przestronny pokój:)

A co do mebli do pokoju Dawidka z tego samego powodu ja mam Ikeę w Pokoju mojego Pawełka (niespełna trzylatka) :)

Ania, ja tam chciałam tylko zasłony i rolety, ale niestety... Jak chcieliśmy być tylko sami :wink: to musielismy zasuwać rolety i się śmialiśmy, że niedlugo cała okolica będzie wiedziec kiedy się ... :oops: Tak więc niestety firanki u mnie muszą być.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

taaaa, ja z tego powodu chcę rolety (dobrze kryjące :wink: ), a na dodatek firanki. Zasłon nie chcę, ale nie dlatego, że mi się nie podobaja, tylko akurat nie mam na nie miejsca. Nie byłoby ich gdzie zsuwać, bo mam bardzo mało ściany przy tych balkonach

http://images28.fotosik.pl/41/2a6570a740e08d78med.jpg

DarioAS wnętrza super,mi te zielone płytki podobają się.

Co do mebli BRW to bym dyskutowała chyba, że ich jakość się poprawiła.

PłYTKI W PRZEDPOKOJU łADNE I UłOżENIE TEż FAJNE.

Trzymam kciuki za dalsze zakupy.

Co to za lampa(jakiej firmy) , ta z trzema lampkami.

Czy sprzęt AGD wybrałaś? Jaki?

Roszponka, witam serdecznie :p

właśnie też mi sie wydaje, że jakość BRW poszła w górę. Przekonamy się już niedługo.

Z płytkami to jest tak, jak ze wszystkim... ile zwolenników, tyle przeciwników :wink:

Ja jestem pośrodku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

I to mi leży i to mi lezy :o :o , trudno się zdecydować. Małż pomaga..

Lampa do kuchni już wywieziona na budowę, jak tam pojadę, to sprawdzę.

Wiem tylko, że ma swój transformator i jest dość oszczędna w poborze prądu. Ale o co chodzi tak dokładnie, to hm... jakby tu napisać...

Trzebaby z małżem pogadać na ten temat :wink:

Sprzęt agd już dawno kupiony, tam gdzieś już wklejałam zdjęcia, tylko wiem, że na tylu stronach to trudno cokolwiek odnaleźć. Sama się tutaj już gubię.

W każdym razie- pralka Bosh, lodówka Whirpool, płyta i piekarnik- Indesit, okap- Novoterm.

Wszystko z innej parafii :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

MALMUC!!!

Jak tu czasem zajrzysz...

To powiedz, gdzie Twoje komentarze do dziennika???

Za cholerę nie moge go znaleźć :cry: :cry: , a specjalnie dla Ciebie ryzykowałam, żeby zrobić zdjęcie pewnej elewacji...

Odezwij się!!

Nie wiem, co się stało, że nigdzie Cię nie ma :cry: :cry:

Ale mnie się płytki podobają same w sobie tylko uparcie będę twierdzić, że do tej kuchni pasować nie będą:) A już tym bardziej do tego nowoczesnego barku. Ania, a namieszam Ci jeszcze:))) A czerwonych nie rozważałaś?

A co do rolet, to poważny finansowy zakup:) Ja kiedyś mialam podgumowane i byłam SUPER zadowolona, ale dałam się namówić na inne, i co? W sypialni nie mogę spać, bo jest jasno od lampy na ulicy, a w dużym pokoju mam co prawda nie prześwitujące ale we wściekłym pomarańczu do niczego mi teraz nie pasujące:(((( Teraz szukam jasnych podgumowanych i NIE MA:( Buuuu