Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

MALMUC!!!

Jak tu czasem zajrzysz...

To powiedz, gdzie Twoje komentarze do dziennika???

Za cholerę nie moge go znaleźć :cry: :cry: , a specjalnie dla Ciebie ryzykowałam, żeby zrobić zdjęcie pewnej elewacji...

Odezwij się!!

Nie wiem, co się stało, że nigdzie Cię nie ma :cry: :cry:

hej hej zaglądam tu częściej niż czasem :lol:

jak to nie ma ?

komentarze są o tu :D na drugiej stronie siedziały

http://forum.muratordom.pl/muchowy-dziennik-komentarze,t77410.htm

jezu!

Dario co znaczy ryzykowała ? :o

chyba nie przed psem nie uciekałaś :o

czekam czekam na te fotke

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rozważałam czerwone...

Tylko jakoś tak nie znalazłam nic ciekawego. Poprostu tu gdzie mieszkam są kolekcje, które mają rozsądną cenę i dobre branie. Co oznacza, że nie ma nic specjalnego. Jedyne rozwiązanie, to właśnie moje weekendowe wypady na Kraków, do LM, Castoramy, OBI i tych innych. A tam też nie wiadomo czego nie ma.

I czerwonych płytek to nie widziałam ładnych nigdzie. Była tylko mozaika, ale ja dziękuje za te fugi :o :o .

Wiem, że chodzi o kształt tych płytek, bo lepiej by pasowały zwykłe kanciaki, ale może, jak się je położy, to aż takie tragiczne nie będą :o .

Takie coś też szukałam, jak te w tym wątku, co mi podrzuciłaś, ale nigdzie ich nie zanalazłam :cry:

Dzięki Magi :wink:

No właśnie...

Przez cały weeeeeekend nie zaglądałaś.

Ciekawe czemu :wink: :wink: :wink:

Czyżby jakiś miesiąc moiodowy??

No niestety nie, nawet tygodnia miodowego nie było :( szara budowlana rzeczywistość. Ale po weekendzie oczyszczalnia zamontowana, dół zapłutkowany i zafugowany. Dzisiaj górną łazienkę zaczęli.

Pozdrawiam

spoko, nie wygląda to źle. One w rzeczywistości to nie są aż tak zielone, jak na zdjeciu. Tu chyba dlatego tak wyglądają, bo są połączone z tą mocniejszą zielenią.

W realu są bardziej seledynowe, takie lekko żółtawe nawet i bardzo jasne. Pastelowe.

dzień dobry -ja mam nietypowe pytanie w jaki sposób wykonuje się ( niekoniecznie takie same) takie kwiaty jak macie w sypialni , chodzi mi o technikę czy są jakieś szablony czy po prostu trzeba być artystą, jak łączy się farby, :lol: mojej córce marzą się takie malutkie w dużej ilości kwiatki na ścienie i to w kolorze z fioletem Proszę o podpowiedż jak to wykonać

dzień dobry -ja mam nietypowe pytanie w jaki sposób wykonuje się ( niekoniecznie takie same) takie kwiaty jak macie w sypialni , chodzi mi o technikę czy są jakieś szablony czy po prostu trzeba być artystą, jak łączy się farby, :lol: mojej córce marzą się takie malutkie w dużej ilości kwiatki na ścienie i to w kolorze z fioletem Proszę o podpowiedż jak to wykonać

akurat w sypialni to mamy naklejki ścienne, ale jest bardzo duży wybór szablonów do malowania. Zobacz na http://www.szabloneria.pl.

Dużo szablonów jest także po sklepach, np. w LM, Castoramie czy w OBI.

Właśnie w tych marketach to jest dużo takich motywów z kwiatami, napewno coś wybierzesz. Maluje się to zwykłą farbą ścienną, którą można także dostać w małych pojemnościach, tzw. testerach,więc można kupić odrazu kilka odcieni.

Ja właśnie tak zrobiłam i jutro będę robić swoje małe arcydzieła na ścianach w salonie i w przedpokoju :wink: .

coś wam powiem...

tylko się nie denerwujcie...

zmieniła mi sie wizja...

jak zdobędę odpowiednie materiały i szklarza...

to oddaję te zielone płytki i robię tapetę za szkłem!!!!

Tylko trzymajta kciuka, żeby się u nas jakiś szklarz znalazł, który potrafi zrobić coś takiego i to w rozsądnej cenie :roll:

Bo inaczej płytek nie oddam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Witaj,

śledzę Twój wątek od samego początku :) Lubie takie fotoreportaże

Kilka razy aż mnie korciło, żeby się wpisać i podsunąć bądź odradzić Ci jakiś pomysł, ale stwierdziłam, że mamy odmienny gust, a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje. I teraz też nie będę się wymądrzać, ale bardzo się cieszę, że jest szansa na oddanie tych kafli, które moim zdaniem nie będą pasować do wybranej przez Ciebie kuchni.

Pomysł ze szkłem jest zdecydowanie lepszy.

Wysyłam Ci linka z takim wątkiem, chociaż myślę, że już go znalazłaś

:lol: :lol:

Ale niech chociaż dziewczyny wiedzą o co mniej więcej chodzi :wink:

Oto on:http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,61282277,67520388,0,2.html?v=2

Pozdrawiam i życzę udanych realizacji.

Magda

DarioS myśl, kochana myśl, bo te płytki to nie to. Kolor mają bardzo fajny i na prawdę by pasował do wenge ale te falujące brzegi to nie ten klimat. Super by było jakby się znalazły większe i równe, ale ja pisałaś sklepy czasem nie spełniają naszych oczekiwań w zględzie zaopatrzenia. :wink:

I uważajcie dzisiaj z tymi świeczkami coby sobie tej chałupki nie spalić. W przerwach w zajmowaniu się sobą :wink: rzućcie okiem na nie.

Wszystkiego najlepszego!!!