Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

dziękuję (my) za życzenia :wink:

działo, się działo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ania się tak ożarła winkiem, że prawie nic nie pamięta :o :roll:

ból głowy mi został i na dodatek coś mnie siekło w szyi, nie mogę głowy przekręcić ani się schylić, bo jakoś tak mi dziwnie pulsuje. Chyba mnie zawiało...

(tzn. szyję :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a teraz schodzimy na ziemię..

wątek płytkowy- ciąg dalszy

veni, vidi, vici

męczyłam gościa w sklepie z płytkami ponad godzinę, już myślałam, że mnie stamtąd wyrzuci.

Ale nieeee..

Stalowe nerwy ma chopak :wink:

Więc płytki..- odsłona druga

http://images23.fotosik.pl/99/f26a47787635f515med.jpg

jak powiecie, że te też nie dobre...

to w takim razie cierpię na bezguście :o :o

e, no aa eeee. Nie napiszę czy pasują, bo nie wiem, jakie są płytki na podłodze nie wiem jakie fronty i jaki blat:) Ale posować mogą:) chociaż mnie tez tak średnio podchodzą do kuchni, one mają fakturę drewna? A jaką będziesz mieć fakturę na frontach? Też w lekkie słoje, żeby się nie pogryzło:( Te zielone odpadały jak ktoś wcześniej pisał przez te nierówne brzegi (stylizacja na kuchnię rustykalną).

Ja do ciemnej kuchni i piaskowego blatu mam takie płytki:

http://www.paradyz.com.pl/images/products/big/002153.jpg

Według mnie wygląda to super.

płytki ładne, tylko ja już nie chcę Mikita takich, jak mają wszyscy.

Nie mają faktury drewna, inaczej wyglądały na ścianie, inaczej w tym pudełku. Blat nie jest taki do końca piaskowy, sama nie wiem, jak go określić, bo widziałam go tylko raz :o .

Ale kolorystycznie wiem, jaki ma być i tym się teraz sugerowałam.

Wyjdzie, jak wyjdzie. Trudno.

Meble będą w venge, proste fronty, uchwyty relingi. Nie wiem, co by jeszcze o nich napisać.

W każdym razie venge w sumie nie ma żadnej faktury, poprostu czarnobrązowa płyta i tyle :wink: .

Więc fronty akurat z płytkami nie będą się gryzły.

Chyba..

bo ja mam venus bambo w łazience i WC:) A te płytki mają wzór drewna i koniec!:) Na ścianie też je widziałam:) Bardzo bardzo mi się podobaly, w sumie to wybierałam pomiędzy bambo a nimi właśnie:) Ale nie widzę ich w kuchni, co nie oznacza, że nie będą wyglądać super:) Wszystko zależy od całości.

Ania i sorry za moje krytykactwo, ale ja już tak mam, dlatego tak się długo remontuję:( Nigdy mi się nic nie podoba, a póżniej trzeba kupować na wariata bo musi być na już. A jak już kupię to i tak jestem na siebie zla, że kupiłam to, a nie coś innego. Zwariować ze mną można:( A te płytki też kupowane "na wariata" dwa dni przed końcem ulgi remontowej:)

Mikita, ja Ci bardzo dziękuję za Twoje uwagi, Nie masz za co przepraszać. Jestem zdania, że człowiekowi trzeba czasem coś rozjaśnić. Lepiej, że wiem to teraz niż gdybym to sobie sama uświadomiła po fakcie.

Tak jak te zielone płytki.

A z tym, że każdy ma inny gust tez się liczę :wink:

Ja chcę połączyć nowoczesność z tradycyjnością. To bardzo trudne, dlatego pewne rzeczy mi nie wychodzą. Nie chcę katalogowego domu, tylko taki, w którym się mieszka :wink:

Tylko dziwię się, że jeszcze nic nie napisałaś o tej ścianie, na której wisi obraz, bo tam jest wzór pomalowany na styl klasyczny...

A to ściana w salonie :lol: :lol: :lol: :lol:

eee bo nie pamiętasz:) Dla mnie obraz super (a zwłaszcza modele), tylko kiedyś pisałam, że widziałabym go raczej w sypialni, a nad kanapą fajne dwa obrazy:) Haha u mnie też kiedyś wisiało duże zdjęcie ślubne w salonie, sama nie wiem, gdzie je teraz powieszę:). A malunki mi się podobają, sama miałam kiedyś zrobić, ale mi się nie chce:) I nie mogę się zdecydować na wzór i czy duże, czy małe, i gdzie konkretnie:))))))))))

A Ty nie masz jak dla mnie mieszkania w "nowoczesnym stylu" masz takie do mieszkania właśnie:) Dla mnie nowoczesne to dużo połysku i stali, choć widzę że teraz powoli trend wraca do prowansji, angielskiego stylu, więc może to obecna nowoczesność? Kuchnia rustykalna w połączeniu z płytą indukcyjną ?

Brazia nie zdążyłam ich poskręcać...

sprzątalam salon, kończyłam ścianę (dekory na ścianie z obrazem), myłam podłogi no i musiałam zrobić odpowiedni nastrój...

Meble przyjechały dopiero po 17tej :cry:

Ale skręciłam właśnie ten stół i krzesła, które stoją tymczasowo w salonie :wink:

Mikita

właśnie przyszły lampy do pokoju Dawidka.

W końcu :roll: :roll:

Powiem tak... nie jest to szczyt marzeń (bo chciałam tamtą, której już ponoć nie robią), ale jest ok.

Dobre wykonanie, te granatowe elementy są z drewna.

A wygląda tak, mam nadzieję, że Ci pomoże w wyborze :wink:

http://images22.fotosik.pl/173/85cc58b0ccb0d451med.jpg

tu zdjęcie z Dawidkiem, obrazuje mniej więcej wielkość tej lampy

http://images22.fotosik.pl/173/7ed22935b1eb8fd9med.jpg

a tu kinkiet w zbliżeniu :wink:

http://images26.fotosik.pl/99/4d39ee0644f20dbbmed.jpg

na suficie będzie gdzieś dopiero za tydzień :wink: