Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

Malmuc, no wiesz... :oops: :oops:

Ja sama nie wiem, co się stało, nie mam jak się wytłumaczyć :o .

Poprostu od 4 tygodni z przerwami boli mnie gardło, a od kilku dni bolała mnie lewa strona szyi. Bolało tylko przy dotknięciu, tak to było spoko.

A tu dziś...

W nocy obudził mnie rwący ból z tej lewej strony i nawet głowy przekręcić na bok nie mogłam. Myśle, że to może jakieś powikłania od tego bolącego gardła :-? .

Może coś z migdalkami :( .

Na razie łażę wysmarowana Vaporub'em, poowijana jestem pieluchą i śmerdzę, jak alkoholik...

Ale głową już dam rade ruszyć :wink: .

Powoli przechodzi, zobaczymy co będzie jutro. Dotknąć szyi jednak nadal się nie da :cry: .

A i tak dzisiaj byłam coś porobić (pogoda była na nożny, długi spacerek do naszego domku :wink: ). Ale mebli nie skręcałam, skupiłam się na przedpokoju...

Rzuciłam drugą warstwę farby, porobiłam przymiarki na te płytki w kuchni. Bo jak to ja...

Pomalowałam całą kuchnię, a teraz trzeba było zdrapać farbę z tego miejsca, gdzie mają być płytki.

Ale sie rozpisałam...

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Dario!

Bardzo fajne plytki - przyznac musze, ze bardzo ciekawy wzorek maja - ale bardzo mi sie podobaja!

A tak w ogole - to ciotka ze mnie - spoznione, ale szczere - GRATULACJE I NAJLEPSZE ZYCZENIA Z OKAZJI ROCZNICY SLUBU!!!

U mnie to jeszcze daleko ;)

Czekam na zdjecia jak plyteczki beda juz tam gdzie byc powinny...

Te kinkiety do pokoju maluszka sa super - mam nadzieje, ze Dawidkowi tez sie spodobaly 8)

jeszcze raz dziękuję ślicznie za życzonka :wink: .

To bardzo miło z Waszej strony.

Bianca płytki będa szły w poziomie (mniej docinania), mają 25 na 50 cm.

Mniej więcej taki rozmiar chciałam od poczatku.

Jak już się zrobi ta kuchnia, to będziemy myśleć co dalej, czyli jak ją "ożywić" :wink: .

Będę myśleć z Wami (mam nadzieję).

A płytki lądują na ścianie już jutro. Jak się będą dobrze kłaść, to pewnie jeszcze jutro będą ułożone w całości (jak znam tatę) :lol: :lol: .

CZESC DARIOAS MAM PYTANKO DOMEK KTORY PRZERABIALAES posiadal dach z plyt azbestowych ale nie widzialem zeby go sciagala jakas firma zajmujaca sie takimi pracami chodzi mi o przepisze azbest jest szkodliwy czy cos takiego konkrttnie pytanie bzmi czy mozna taki dach rozebrac na wlasna reke czy trzeba to jakos inaczej pozdrawiam

CZESC DARIOAS MAM PYTANKO DOMEK KTORY PRZERABIALAES posiadal dach z plyt azbestowych ale nie widzialem zeby go sciagala jakas firma zajmujaca sie takimi pracami chodzi mi o przepisze azbest jest szkodliwy czy cos takiego konkrttnie pytanie bzmi czy mozna taki dach rozebrac na wlasna reke czy trzeba to jakos inaczej pozdrawiam

W naszym przypadku dach rozbierała firma, która potem stawiała nowy.

Ale jak składałam podanie o wywóz eternitu, to nikt mi się nie pytał kto to rozbierał. Tylko napisałam ile jest metrów i podpisik wystarczył :wink: .

Najlepiej będzie, jak poprostu zadzwonisz do Starostwa i tam sie dopytasz, chociaż myślę, ze nie trzeba do tego specjalnej ekipy :wink:

No te płyteczki dużo ładniejsze są - ale i tak czekam na końcowy efekt...

OOOO i znów gapa - spóźnione ale szczere życzonka i pomyśleć że tyle juz mineło...chyba 3 lata - prawda...

A ja dopiero 4 miesiące :D ale brzuszek juz rośśie powoli, podobno planujesz 2 więc szybko - to będziemy razem brzuszkować :D ...

Ładniutkie kolczyki..., gdzie tam do mojej rocznicy :-? może mąż sie domyśli... :D

No te płyteczki dużo ładniejsze są - ale i tak czekam na końcowy efekt...

OOOO i znów gapa - spóźnione ale szczere życzonka i pomyśleć że tyle juz mineło...chyba 3 lata - prawda...

A ja dopiero 4 miesiące :D ale brzuszek juz rośśie powoli, podobno planujesz 2 więc szybko - to będziemy razem brzuszkować :D ...

Ładniutkie kolczyki..., gdzie tam do mojej rocznicy :-? może mąż sie domyśli... :D

czasem mężowi trzeba pomóc...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nawet sie nie obejrzysz, jak minie Wam pierwsza rocznica, czas leci szybko. A im się jest starszym, tym szybciej :-? .

Gratuluję brzuszka, mam nadzieję, że już niedługo do Ciebie dołączę :wink: .

Tylko my mamy w planie dopiero na nowym domku planować co nieco :wink: :wink: :wink:

wracam z boju...

dziś...

pogadam se o meblach do pokoju Dawidka, które przybyły do nas we wtorek.

Ale powiem krótko...

Paczek- ilość... sztuk 13 (chyba.., mama liczyła :wink: )

załatwiona... aż jedna :roll:

jeszcze tylko 12. Jak tak dalej pójdzie (bo wpadam tam rzadziej ze względu na pogodę i na krócej, czasem tylko na dwie godzinki ) to nie wiem, czy w tym roku wogóle je złożę :roll: :roll: :-?

No, to proszę..

paczuszki :lol: :lol:

http://images23.fotosik.pl/100/644b0fdbdacfcf85med.jpg

http://images11.fotosik.pl/94/9dec0f7d4f2ddba4med.jpg

i po pierwszej paczuszce :wink:

http://images28.fotosik.pl/100/6628af05e87d7ae6med.jpg

i stanowisko pracy dla bardziej zainteresowanych :lol: :lol: :lol:

http://images11.fotosik.pl/94/7df00cd568e25b18med.jpg

no to już po kłopocie, bo płytki sa na swoim miejscu

http://images22.fotosik.pl/176/365e868a92c869a6med.jpg

http://images22.fotosik.pl/176/02cd44d5b9df2676med.jpg

i po fakcie..

teraz już lepiej nic nie mówcie...

to nie to co chciałam uzyskać :cry:

Na dodatek dziś dostałam cynk na taniego szklarza...

za późno!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Witaj Aniu,

trudno teraz coś konkretnie powiedzieć na temat tych płytek. Dopiero "się kładą". Jak się je zafuguje jakąś jasną fugą będzie o wiele lepiej wyglądać :D

Spójrz na to zdjęci, które wkleiłaś i pomyśl jakby wyglądały te zielone kafle :roll:

A tak zawiesisz ciemne szafeczki, sprzęt AGD i będzie fajnie, zobaczysz :p

Nie załamuj się/

Trzymam kciuki za dalsze prace.

Witaj Aniu,

trudno teraz coś konkretnie powiedzieć na temat tych płytek. Dopiero "się kładą". Jak się je zafuguje jakąś jasną fugą będzie o wiele lepiej wyglądać :D

Spójrz na to zdjęci, które wkleiłaś i pomyśl jakby wyglądały te zielone kafle :roll:

A tak zawiesisz ciemne szafeczki, sprzęt AGD i będzie fajnie, zobaczysz :p

Nie załamuj się/

Trzymam kciuki za dalsze prace.

dzięki Madziu :) .

Ja naprawdę sama nie wiem czego chcę. Napewno wyglądają lepiej niż te zielone i w sumie nie są złe, ale jakoś musze nabrać do nich przekonania.

Tak myślę, że z blatem i wogóle z meblami będzie dużo lepiej.

Oby tak było...

Jakoś wszystko mnie cieszy oprócz tych kuchennych płytek :roll:

więc ja znowu z doskoku............ :)

spóźnione ale bardzo szczere i serdecznie Gratulacje z Rocznicy Ślubu :D

mebelki do pokoju DAwida ładnie rozjaśnią ściany...bedzie przytulnie... :)

kafle w kuchni są oryginalne, jasne, ciepłe i beda pasowały do nowoczesnych mebli.....moge powiedzieć, ze mi się podobają...... :) ...ale jedna rzecz mnie zastanawia i martwi....czy przy oknie kafle kończą się takim wąskim paseczkiem??...to było posunięcie taktyczne czy jakoś nie wyszło majstrom??....nie chcę powodować dodatkowego stresu u Ciebie Dario ale kurde....aż mnie to w oczy kole :-? :roll: :-?

mam nadzieje, ze mi wybaczysz szczerość do bólu...ale wszystko dopieszczacie z taką precyzją i aż żal ze taki "babok" się zrobił........ :roll:.....

jak zawsze wierna kibicka

motyczka

Płytki w kuchni są b. ładne, więc sie nie martw. U mnie też przed wstawieniem mebli same płytki wyglądały dość nieciekawie, ale później wszystko nabrało "blasku".

A propos mebelków. Mam takie same w pokojach synków (u jednego też na niebieskim tle:D) . Niestety musisz bardzo uważać, żeby nie pozostawała na nich ani odrobinka wody (np. z podlanego kwiatka), gdyż szybko zaczną się wybrzuszać, a okleina odchodzić :cry: