anjamen 16.11.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 dzien dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 16.11.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Hej Te dłuuuugie sukienki dla dziewczynek są piękne:) I niekoniecznie to co ładne musi być niewygodne Mój synek też miał trądzik, zaczął się kiedy miał ok. 2-m-ce i był coraz gorszy, w końcu kolo roczku lekarka zaczęła się bać i dostał jakąś maść robioną z antybiotykiem i przeszło, ale minimalne blizny zostały, więc lepiej kontrolować sytuację, niż czekać aż przejdzie, bo nie ma na to lekarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaczekKr 16.11.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Są bardzo różne maści na trądzik...jakąś ponoć specjalnie w aptece robią na zamuwienie, niektórzy smarują sudocremem. Pomagają również dawarecin w żelu, nie natłuszczanie buzi oliwką czy kremami tłustymi, polecają alantan plus z apteki nietłusty kremik obojętny. Pomaga również detromecyna 1 % jest to antybiotyk przepisany przez lekarza.Ale tak naprawdę różnie bywa i czasami nic nie pomaga - dopóki samo nie przejdzie...Ważne generalnie aby dziecka nie przegrzewać... No cuż...trzeba czekać...proponuje niu poczekać do jakiś 3 miesięcy (wynika on z nadmiaru hormonów matki które pozostawiła dziecku oraz zmiany otoczenia atmosfery) a jeśli poprawy nie będzie widać próbować tych różnych specyfików... Nadusia miała bardzo mało i delikatne te krostki więc myślę że szybko przejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 16.11.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Aniu nie wiem czy dostałas mojego smsa W każdym razie w 2 H&M tych opaseczek nie ma Są szersze różowe i złote (nieładne zresztą) Za to są piękne ciuszki dla Dziewczynek, ciężko się powstrzymać przed zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 18.11.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 czy mogłabyś napisac jakiej firmy i jaki kolor masz drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 18.11.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 i moja córcia... coraz bardziej mi tatusia przypomina http://images36.fotosik.pl/30/86a0ec2c85a0c56emed.jpg dawno mnie nie było a tu taka niespodzianka Śliczności maleńkie!POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 18.11.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Aniu, byłam dzisiaj w Krakowie - patrzyłam za opaseczką dla Nadusi, ale nie było W H&M była tylko szmaragdowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 18.11.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 tak sobie śpią ostatnio razem moje dwa serduszka http://images38.fotosik.pl/26/fb97a43a8da2b1e3med.jpg ale was zarzucam tymi zdjęciami ANIOŁKI!!!!! A Ty zarzucaj, zarzucaj takimi fociaki......róże też prześliczne!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 18.11.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 złe wieści są takie, że mała dostała trądziku niemowlęcego Heloł. Mój niespełna dwumiesięczny Krzyś, chyba też ma . We czwartek idę do dermatologa, aby potwierdził. Moje obserwacje: niektóre krostki są czerwone, niektórych na pierwszy rzut oka nie widać, ale jak dotknę to wyczuwam szorstkość. Na dworze tj na chłodzie bledną i wygląda jakby ich nie było. Czy mój opis pasuje do trądziku niemowlęcego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 19.11.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 szorstkość to może być skaza białkowa:( albo początki AZS. Mój przy trądziku miał normalne ropne krostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.11.2008 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Dzień dobry Olkalybowa, witam Cię serdecznie Myślę, że to też trądzik niemowlęcy. Tyle się o nim naczytałam, że czuję się prawie jak specjalista w tej dziedzinie Prawie... Trądzik ma to do siebie, że pod wpływem ciepła krostki stają się bardziej widoczne, czerwone. Im jest chłodniej tym objawy są mniej widoczne. Najczęściej pojawiają sie na główce, czole, dużo mniej na policzkach. Ale oczywiście są wyjatki, trądzik może sie pojawić w różnych miejscach. U Nadusi jest tak, że zaczęło się na główce, potem zeszło na czółko z prawej strony i zeszło na policzek. Ale troszkę. Teraz z prawej strony już prawie wszystko zeszło, za to atak nastąpił na lewą stronę. Jak jest po kąpieli to skóra wygląda tragicznie, krostki robią się czerwone i skóra wokół też, co daje efekt zlewania się ze sobą tych zmian. Krostki mogą być suche (dlatego są szorstkie) lub ropne. My borykamy się na całe szczęście z suchymi . Ja kąpię małą w Oilatum a po kąpieli smaruję zmiany Hydrocortysonem 1% (na receptę). Troszkę to pomaga Dziś zamierzam wprowadzić do mycia mydełko Oilatum. Zmiany schodzą zazwyczaj po paru dniach, tygodniach. W wyjątkowych sytuacjach mogą się utrzymywać nawet do dwóch latek Nie ma na to lekarstwa niestety Lekarze twierdzą, że to wpływ hormonów matki tak działają na dziecko, one powodują wyrzuty na skórę. Olka, a Ty masz jakieś zmiany trądzikowe?? Bo ja mam od początku ciąży i teraz jest jeszcze gorzej. Przez okres ciąży miałam tylko zmiany pod nosem (czerwona skóra i małe krostki), ale miałam to pod kontrolą. Teraz, po porodzie jest tragedia, dziadostwo rozsiewa mi sie wokół ust i powoli wchodzi na policzki. Jestem na antybiotyku, ale dużo nie pomaga. To też przez te sku#@$%... hormony Szkoda gadać, w życiu nie miałam trądziku, czasem jakiś potwór pojawił się przed okresem, ale po dwóch dniach już śladu nie było. Za to teraz... Ciekawe jest to, że przy Dawidku żadnych problemów skórnych nie miałam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.11.2008 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 szorstkość to może być skaza białkowa:( albo początki AZS. Mój przy trądziku miał normalne ropne krostki skaza i AZS zaczyna się od zaczerwienionej skóry na policzkach, potem tworzą się kroski i skóra robi się szorstka w dotyku. Zmiany powodują, że dziecko jest niespokojne, popłakuje albo marudzi i się drapie (jak juz da radę..). Potem przenosi się to również często na brzuszek, okolice paszek, zgięcia łokci. trądzik nie musi być ropny, może mieć postać suchą, dlatego skóra jest wówczas szorstka. Gdy zmiany bledną (w chłodzie), to ich nie widać, można je za to wyczuć właśnie przez tą szorstką skórę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.11.2008 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Aniu, byłam dzisiaj w Krakowie - patrzyłam za opaseczką dla Nadusi, ale nie było W H&M była tylko szmaragdowa Dzięki Monia, a juz miałam w weekend skoczyć do galerii Pewnie to był rzut jednorazowy, w poprzedniej kolekcji . Ja juz mam taką opaseczkę, a nawet dwie. Jednak jedna jest za duża, a druga jest taka jak na tym zdjęciu, tyle, że z różyczką zamiast kokardki. To oczywiście nie problem, bo wygląda ślicznie. Problem jest w tym, że jest różowa a nie biała . Będzie idealna do tej sukienusi od Ciebie (ale sukienka jeszcze ciut za duża) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.11.2008 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 czy mogłabyś napisac jakiej firmy i jaki kolor masz drzwi? oczywiście Kronodoor, seria Elegant, kolor orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.11.2008 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Są bardzo różne maści na trądzik...jakąś ponoć specjalnie w aptece robią na zamuwienie, niektórzy smarują sudocremem. Pomagają również dawarecin w żelu, nie natłuszczanie buzi oliwką czy kremami tłustymi, polecają alantan plus z apteki nietłusty kremik obojętny. Pomaga również detromecyna 1 % jest to antybiotyk przepisany przez lekarza. Ale tak naprawdę różnie bywa i czasami nic nie pomaga - dopóki samo nie przejdzie... Ważne generalnie aby dziecka nie przegrzewać... No cuż...trzeba czekać...proponuje niu poczekać do jakiś 3 miesięcy (wynika on z nadmiaru hormonów matki które pozostawiła dziecku oraz zmiany otoczenia atmosfery) a jeśli poprawy nie będzie widać próbować tych różnych specyfików... Nadusia miała bardzo mało i delikatne te krostki więc myślę że szybko przejdzie... Nadusia miała mało.. raz jest gorzej, raz jest lepiej A Ty Gosia coś taka oblatana w temacie?? Dawercin jest za mocny dla takich dzieciaczków, ja go stosuję i mnie szczypie, a co dopiero takie dzieciątko... wyżera skórę jak cholerka Dużo osób chwali sobie krem Penaten, nie tylko na trądzik. Gosia, Edzia juz wie, co będzie?? Czy jeszcze nie była na tym usg? Mikita, a pamiętasz może nazwę tej maści?? Długo miał twój synek te zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaczekKr 19.11.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Ania ja obcykana bo był moment co myślałam że mało ma trądzik...ale na szczęście okazało się że nie...pewnie cos zjadłam co jej nie spasiło.... A poza tym jestem obcykana bo wiele dzieci to dotknęło z forum w którym sie obracam... Edyta jeszcze nie wie...to USG ma 28 bodajże, więc za jakiś tydzień się dowiemy...a tak czuję się w miarę ok...ostatnio martwiła się bo miała częste zawroty głowy ale ponoć juz dawno nie miała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 19.11.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Aniu, jest tak jak piszesz. Na dworze krostki bledną, jak Krzysia karmię to po tej stronie na której leży krostki robią się czerwone. Wysyp był na głowie teraz przeszło na skronie i policzki, głowa czyściutka. Mamy krostki suche choć raz po raz wylezą i ropne. Sama nie mam zmian trądzikowych. No zobaczymy co nam jutro dermatolog powie. Dzięki bardzo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.11.2008 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Gosia, dawaj namiar na to forum. Ja odwiedziłam kilka, ale żadne nie przypadło mi do gustu Może to mi spasi Olka, daj znać jak wrócisz od dermatologa. Może dowiem się jeszcze czegoś nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 19.11.2008 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Ania ja moz jutro będe u nas w HM to sppróbuj pamiętać o tych opaskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.11.2008 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Ania ja moz jutro będe u nas w HM to sppróbuj pamiętać o tych opaskach ale nagłośniłam sprawę dzięki Onna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts