Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://images11.fotosik.pl/98/5c675676eef40953med.jpg

a więc tu mamy tak:

barek, komodę dużą i komodę małą.

Na komodzie dużej i barku stoi póki co półka, która ma być na ścianie a pod nią leża jeszcze dwie półki nie złożone (inne niż złożona) i nie złożony regał.

Po drugiej stronie pokoju stoi złożony regał, ale jednenu sprzętowi, to już nie ma co foty robić.

A na podłodze jeszcze w pudłach leży sobie szafa i witryna :o :o :o

chyba mnie pogięło, żeby tyle zamówić :roll:

dzis wielki dzień kobietki :p

pokój Dawidka zrobiony na prawie gotowe (brak lampy na suficie i wkręconych gniazdek -bo brak prądu... nadal :evil: :evil: :evil: )

Po skręceniu wszystkich mebli i odstawieniu na swoje miejsce okazało się, że jednak nie ma tego aż tak dużo i nawet bardzo się pokój nie zagracił :wink:

kręciłam i kręciłam i kręciłam a ż w końcu ukręciłam :lol: :lol: :lol: :lol:

http://images22.fotosik.pl/188/3cbb908b6f738b9cmed.jpg

(znikły paści z góry :wink: )

http://images22.fotosik.pl/188/754865ccf3fa4b79med.jpg

a tu się pojawiły...

http://images11.fotosik.pl/100/13181ddcfef81786med.jpg

no, teraz już jest coraz lepiej, w tym tygodniu kończymy łazienkę i przedpokój a po niedzieli bierzemy się za klatkę schodową. Tzn. częściowo, bo została do skończenia jedna ściana i oczywiście te nieszczęsne schody.

To jest najgorsza sprawa, bo dość, że każdy schód jest krzywy, to na dodatek mają różne wymiary i są strome.

Nie wiem co uda się z nimi zrobić :roll: .

Ale jedno jest pewne...

płytek już nie szukam, bo znalazłam. Tym razem pojedziemy po nie nie do Krakowa a do Katowic ( w Krakowie już nie ma i nie wiadomo kiedy będą).

To Ferro Brown, ponoć z Opoczna. Chciałam coś wyszukać na ich temat w necie, ale nawet na stronie Opoczna ich nie ma.

dużo wyszło, fakt. Nie wiem czemu, poprostu jak je zamawiałm, to nie robiłam pomiarów...

Tylko tak na oko, żeby nie było za pusto i nie raziły te niebieskie ściany, a w katalogu to się takie małe i wąskie te mebelki wydawały...

Palce nawet nie bolą, chyba doszłam do wprawy :wink:

Brazia, obiecuję, że jutro wpadnę do Ciebie :wink:

A jutro kafka w moich skromnych progach...

Magi ma wpaść :wink:

:lol: :lol: :lol:

fajnie tak sobie pogawędzić z rana przy kawce :wink:

dużo wyszło, fakt. Nie wiem czemu, poprostu jak je zamawiałm, to nie robiłam pomiarów...

Tylko tak na oko, żeby nie było za pusto i nie raziły te niebieskie ściany, a w katalogu to się takie małe i wąskie te mebelki wydawały...

Palce nawet nie bolą, chyba doszłam do wprawy :wink:

Brazia, obiecuję, że jutro wpadnę do Ciebie :wink:

A jutro kafka w moich skromnych progach...

Magi ma wpaść :wink:

:lol: :lol: :lol:

fajnie tak sobie pogawędzić z rana przy kawce :wink:

Jak oprzytomnieję o jakiejś sensownej porze to wpadnę :D

No, no... całkiem fajnie się zrobiło u Ciebie... Zaglądam tu często (prawie codziennie), ale zawsze tak cichaczem pozerkam i uciekam, bez przywitania (bo czasu wiecznie deficyt), a gaduła jestem straszna ( a necik też jest fajnym pochłaniaczem czasu, choc rano się żałuje)...

Śledziłam też wątek z "zielonymi kafelkami", ale zgodzę się z większością, że choć zielony fajny, to te "ostateczne" są bardziej trafione, a jak ci się kiedyś znudzi kolorek w kuchni to pomalujesz sobie na zielony, czy inny kolorek, bo do nich zawsze cos dopasujesz, a do zielonych.... jakby za jakiś czas przyszła ci ochota na fioletowe ściany, to chyba nie bardzo...

W pokoiku Dawidka tez tak przytulnie się zrobiło...., wszystko nabiera kształtów ( mozna powiedzieć, że ma ręce i nogi), choć jak skończysz "Poddasze", a widać już Metę, to pewnie się zajmniesz innym "tematem", który też będzie miał "ręce i nogi" :) ...i ciekawe, który pokój?

Oglądam dużo forumowych domków, ale najbardziej zawsze jestem pełna podziwu do metamorfoz starych budynków... bo jak się buduje od podstaw, to zawsze się wszystko robi jak się chce, często gdzie się chce i tego wszystkim trochę zazdroszczę...

Powodzenia i cierpliwości w wykańczaniu...

niestety byłam odcięta od kompa i po czasie wchodzę a Tu taaaaakie zmiany :roll: :D

Aż zazdraszczam Ci takiego postępu prac :lol:

Drugi zestaw mebli salonowych chyba faktycznie bardziej trafiony! :lol:

No i mebelki Dawidkowe też mi się baaardzo podobają.

pozdrawiam i czekam na dalsze fotki pieszczące me oczy :wink:

na kawkę to ja mam też zamiar się TU wprosić :p :lol: