Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no...

nowych to chyba już nie, bo nie mam na nie miejsca... :cry:

ale napewno będe dalej kombinować, bo z tego co mam teraz nie jestem w pełni zadowolona :wink: :lol: :lol: :lol:

i zobaczymy jakie mam szkody po zimie :roll: :wink:

Małgosia, może obadasz na tym ebayu takie okrągłe tacki, po ile są.

Niekoniecznie taka, może być i prostokątna, chodzi mi tylko o te uchwyty, fajne są :roll: 8)

A może i jakiś jeszcze bieznik z filcu się znajdzie..

bo te, co ja znalazłam, to kurczę wszystkie wąskie są, mają ok. 35 cm :-?

Jeszcze taka znalazlam...

http://img12.imageshack.us/img12/3108/tablett22999632.jpg

49 euronow + 15 wysylka.

dla mnie czy dla siebie??

Troszkę tańsza chociaż :wink:

Dla kogokolwiek. :wink: Dostepna jest czarna. Pewnie by sie wiecej znalazlo, tylko ja niemieckiego nie znam...

http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=380000951594

jutro 10ty...

Zaczyna się druga edycja misiów z Bebiko 8)

wiem, że w poprzedniej edycji walczyliście dzielnie z nami o misia, tylko Wam zawdzięczam tak wysoką pozycję.

Zdaję sobie sprawę, że to główna zasługa forum no i Małgosiu Twoja oczywiście :wink: 8)

nie zmuszam nikogo, ale za głosy oczywiście będę wdzięczna.

Bawmy się dobrze, jeśli nie głosujecie to trzymajcie kciuki za nas, przydadzą się 8)

Tym razem głosowanie trwa miesiąc i zaczyna się jutro, nie można tak jak poprzednio odrazu oddawać głosów.

Nadsyłanie zgłoszeń zamknięte i dopiero teraz można głosować.

no, to jesteśmy tutaj 8) :wink:

http://www.bebiko.com.pl/#/galeria/b3fa905fb280e94ebad2d06a1973cd73

dobry wieczór :) Dario

co slychać ? jak żyjecie..jak dzieciaczki..?

lubie twoje dłonie w avatarku..jak dobra strazniczka czasu..przesiewasz ziarenka piasku niczym czas.. :)

serdeczności zostawiam :wink:

ja jeszcze ledwo żyję...

wory pod oczami do kolan, Nadia coś nocek nie dosypia, ale dzieci już dobrze i to mnie cieszy.

Jak sobie przypomnę co się z Nadią działo, to aż mam łzy w oczach...

A kurcze, jak się to działo to taka dzielna mama byłam...

Teraz, po czasie jak pomyślę..

ach, szkoda gadać :roll: :cry: :cry:

Się wyżaliłam w końcu :roll:

Małgosiu, nie wszyscy lekarze, moja dostała tylko raz jak była w szpitalu... miała wtedy 3 miesiące. od tamtej pory 0 chorób... oprócz jakiegoś kataru, czy zapalenia gardła - do 1roku czasem łapała, ale bez antybiotyków! I to chyba jest opcja, bo moja szwagierka podaje dzieciom byle przeziębienie, zaczerwienione gardło antybiotyki i ciągle chorują, coś w tym jest. Zresztą jak zaczęłam od niedawna stosować to wiem jak podle się po nich czułam (zwłaszcza po augumentinie :( )

Święte słowa! Moja jak miała 3 miesiące i epizod w szpitalu (zapalenie płucka) nie miała żadnych objawów, oprócz niepokoju w nocy :o Nawet jak lekarka ją badała to gaworzyła i się śmiała... a tu nagle pani dr każe natychmiast do szpitala :o :o :o wyłam całą drogę i cały pobyt w szpitalu bo nie mogłam uwierzyć, że gdybyśmy to zignorowali, nasze dziecko mogłoby się już nie obudzić :o :o :o :o Bo u takiego dziecko godzina to jest baaardzo długo! Normalnie szok... pamiętam to jak dziś... w dodatku godzinę wcześniej byliśmy u innego lekarza, który stwierdził zapalenie ucha po tym jak ścisnął maleńką główkę i uszy a dziecko zaczęło piszczeć :o w dodatku miał spec. od płuc... na szczęście od tamtej pory, tylko inhalacje w razie kataru :wink: ale i była zaraz po szpitalu na kuracji uodparniającej - homeopatycznej oczywiście :roll: i to był właśnie ten pierwszy i jedyny raz uzycia antybiotyku... mam nadzieję, że Twoja Nadusia też już nie będzie potrzebowała :wink: a i warto zaszczepić np. HIBem :wink:

właśnie tym szczepię :roll:

dwie dawki za nami, trzecia za miesiąc :wink:

a Dawid to i na pneumokoki zaszczepiony :roll:

właśnie przymierzam się do zakupu tego nebulizatora, żeby móc chociaż inhalacje robić, to ponoć odrazu pomaga.

Dardulko, z czego te inhalacje robisz??

wiem, rozumiem, słowo nie odda lęku matki..

mogę Ci wirtualny medal przypiąć :D chlubny, w dobrym tego pojęcia znaczeniu.. : Matki Polki :)

i naprawdę to życzę, by Cie dzieci z radością i uśmiechem poprzytulały :D

papa

Piąteczko, bardzo dziękuję, bardzo, bardzo.

Dobra kobieta z Ciebie :wink:

ktoś tu pisał mi kiedyś o forach dla matek...

zaglądałam tam kilka razy..

i wiecie, że tutaj dostaję wiecej cennych rad i pocieszenia niż tam??

Normalnie...

No kocham Was :p

A Małgoś ta Twoja obrona wtedy...

Ale mię zaskczyłaś miło..

Drapieżna kobietka z Ciebie :wink:

Kupuje w aptece taki zwykły olejek eukaliptusowy czy coś?!? do inhalacji... wpuszczam do podgrzewacza do butelek, oczywiście więcej wody dolewam, ustawiam na maxa żeby od czasu do czasu się zagotowało i stawiam w pokoju, nie raz na całą noc bo i ja lubię sobie powdychać, bo np. mnie to na gardło pomaga, a jej przeważnie na zimowy katar... i na drugi dzień po wszystkim :wink: no chyba że nie zrobiłam od razu inhalacji i katar już się nasili to wtedy można powtarzać, ale to boskie jest i uwierz przez 3 lata tylko to stosuje i wszystkim dzieciom wokół pożyczam i działa :wink: Tylko ta jedna szwagierka - straszna znawczyni od wychowywania i leczenia - bo ja to niby młoda i się nie znam... nie chce dać się przekonać do domowych sposobów tylko ładuje jak w kaczki antybiotyki w te dzieciowiny i równo co 2 tyg, chorują... normalnie nie muszę w kalendarz patrzeć,a nie raz to tylko 2 dni przerwy między choróbskami :o