dardurdka 09.03.2009 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 a ostatni hib to nie powinien być rok po pierwszym??? Z tego co pamiętam to u Kini tak było... chyba że się teraz pozmieniało... bo i za darmo miał być, i co tylko obiecują... a ja jeszcze skorzystam z okazji i się pożalę... ta właśnie szwagierka nie szczepiła na hib bo ciągle mówiła, że nie ma na to pieniędzy (a po 100 na antybiotyki wydaje) i myślała, że ciotka (teściowa jej) da... nie dała... a jak skończyli po 2 lata (chłopcy) to powiedziała mi że ja dziecku autyzm zafundowałam, że to zmiany w mózgu wywołuje, że jakiś lekarz tak jej powiedział i że moja Kinga teray nie bdyie normalna Uwierzcie mi e cho wiedziałam że to nieprawda i powiedziałam jej zresztą że autyzm nie jest chorobą nabytą, tylko genetyczną i przecież wiedziałam że ona tak mówi bo te szczepienia trzeba wykonać przed upływem 2 roku życia dziecka to popłakałam się jak idiotka Nie jest miło usłyszeć coś takiego o swoim dziecku, nawet jeśli to nieprawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 09.03.2009 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Aniu, jak ja dobrze znam ten strach... I dobrze Cię rozumiem. Moja, dorosła już dziś Asia, każdy katar kończyła takim buczącym kaszlem i ściskiem krtani. Zwykłe kichnięcie wywoływało u mnie skurcz żołądka ze strachu, że znowu może się zacząć. Na szczęście wyrosła z tego Ja bym Ci proponowała mieć w domu nawilżacz powietrza, ale i stację do pomiaru wilgoci. Bo gdy jej za dużo, to też niedobrze. Do takiego nawilżacza możesz wpuścić wszystko, co dobre do inhalacji, a i sama para wodna już swoje robi. Czytam często Twój wątek i ściskam kciuki, i tak sobie jeszcze myślę (może to głupie), czy nie spróbowałabyś przestawić łóżeczka Nadusi w inne miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.03.2009 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Juz 10 marca, a ja nie moge zaglosowac ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.03.2009 23:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Kochane kobietki, może przenieście swoje rozmowy o dzieciach,kotkach, chorobach na forum mam? Tutaj chcielibyśmy poogladać zdjęcia wnętrz.. wtedy... Słoneczko Ty też mnie zaskoczyłaś... Bardzo miło wiedzieć, że ma się wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.03.2009 23:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Aniu, jak ja dobrze znam ten strach... I dobrze Cię rozumiem. Moja, dorosła już dziś Asia, każdy katar kończyła takim buczącym kaszlem i ściskiem krtani. Zwykłe kichnięcie wywoływało u mnie skurcz żołądka ze strachu, że znowu może się zacząć. Na szczęście wyrosła z tego Ja bym Ci proponowała mieć w domu nawilżacz powietrza, ale i stację do pomiaru wilgoci. Bo gdy jej za dużo, to też niedobrze. Do takiego nawilżacza możesz wpuścić wszystko, co dobre do inhalacji, a i sama para wodna już swoje robi. Czytam często Twój wątek i ściskam kciuki, i tak sobie jeszcze myślę (może to głupie), czy nie spróbowałabyś przestawić łóżeczka Nadusi w inne miejsce? bardzo dziękuję Słoneczko a gdzie jej dać to łóżeczko?? właśnie myślałam o higrometrze, gdzie takie coś kupić? U nas jest duża wilgotność, zwłaszcza w sypialni. Nie wiem, czy nie przez to ten katar jest tak długo. muszę zmykać, bo mąż rachunki chce płacić, ale powiem Wam jeszcze że Nadi jest na pierwszej stronie póki co najczęściej ocenianych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.03.2009 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Kochane kobietki, może przenieście swoje rozmowy o dzieciach,kotkach, chorobach na forum mam? Tutaj chcielibyśmy poogladać zdjęcia wnętrz.. wtedy... No co? Mam sie dac ustawiac jakiejs lasce, ktorej nawet nie znam? Ostatnio widzialam taki watek, ze dlaczego w galeriach sa pogaduchy, a dzienniki sa jak pamietniki. Ciekawe, ze ani jedna z tych oburzonych nie miala ani wlasnej galerii ani dziennika. Tak jakby to byl obowiazek pokazywac swoj dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 09.03.2009 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 bardzo dziękuję Słoneczko a gdzie jej dać to łóżeczko?? właśnie myślałam o higrometrze, gdzie takie coś kupić? U nas jest duża wilgotność, zwłaszcza w sypialni. Nie wiem, czy nie przez to ten katar jest tak długo. Higrometr choćby na Allegro A łóżeczko? Na pewno tak, by Nadia spała główką na północ. Czasami promieniowanie cieków wodnych źle wpływa na człowieka. A nuż łóżeczko stoi w takim miejscu? Można spróbować przenieść je w inne miejsce pokoju. Podobno najlepsze wskazówki daje pies i kot, tzn. łóżko powinno się ustawiać tam, gdzie lubi wylegiwać się pies, nie tam gdzie kot. Takie bajdurki z cyklu nie zaszkodzi, a pomóc może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 10.03.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 hej, 17 ty na dobry dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.03.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 dzień doberek już oddałam dzisiaj głos na Nadię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 10.03.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 a ostatni hib to nie powinien być rok po pierwszym??? Z tego co pamiętam to u Kini tak było... chyba że się teraz pozmieniało... bo i za darmo miał być, i co tylko obiecują... a ja jeszcze skorzystam z okazji i się pożalę... ta właśnie szwagierka nie szczepiła na hib bo ciągle mówiła, że nie ma na to pieniędzy (a po 100 na antybiotyki wydaje) i myślała, że ciotka (teściowa jej) da... nie dała... a jak skończyli po 2 lata (chłopcy) to powiedziała mi że ja dziecku autyzm zafundowałam, że to zmiany w mózgu wywołuje, że jakiś lekarz tak jej powiedział i że moja Kinga teray nie bdyie normalna Uwierzcie mi e cho wiedziałam że to nieprawda i powiedziałam jej zresztą że autyzm nie jest chorobą nabytą, tylko genetyczną i przecież wiedziałam że ona tak mówi bo te szczepienia trzeba wykonać przed upływem 2 roku życia dziecka to popłakałam się jak idiotka Nie jest miło usłyszeć coś takiego o swoim dziecku, nawet jeśli to nieprawda Nie znam się na tych nowych szczepionkach, bo dziecię mam już zbyt stare, ale jeśli szczepionka ma jakikolwiek związek z zapaleniem uszu i trafi na dziecko, które może być poddatne, to może spowodować objawy autystyczne lub zespół Aspergera. Mam w tej dziedzinie trochę wiedzy i doświadczeń i owszem, autyzm to choroba, z którą dziecko najczęściej się rodzi - są to mikrouszkodzenia mózgu, ale może być równiez tak, że choroba nigdy by się nie ujawniła, a np. choroba zapalenia uszu może spowodować uaktywnienie cech autystycznych u dziecka - osobiście pracowałam przez kilka lat z takim przypadkiem dziecka. Mogłabym tu rozwinąć temat, ale nie jest on przedmiotem rozmowy, więc tylko dodaję jako krótkie wyjaśnienie. Zapalenie uszu przed ukończeniem 2 roku życia może spowodować wystąpienie cech autystycznych - jest to niestety zdarzające się zjawisko i na razie naukowcy nie potrafia wyjaśnić dlaczego tak się dzieje. Nie wiem na czym polega wspominana tutaj szczepionka. Oczywiście nikt nie ma prawa powiedzieć, że Twoje dziecko nie będzie normalne!!!!!! To okropne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.03.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 No moje dziecie mialo zapalenie ucha w 2 tygodniu zycia Prawda jest taka, ze nikt nie zna podloza autyzmu, probuje sie do tego dorobic teorie, jak np ze ta szczepionka w 18 miesiacu zycia powodouje autyzm,a a jest to dlatego ze wtedy rozwoj dziecka pozwala zauwazyc cechy autystyczne i zbiega sie to akurat z data podania szczepionki. Pierwsze slysze zeby szczepionka na hib miala jakikolwiek zwiazek z autyzmeme. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 10.03.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Moniu, pewnie dlatego, że uszy, czuli ogólnie słuch odpow. m.in. także za równowagę i takie zapalenie uszu (moja na szczęście nigdy tego nie miała, choć wiem że jest to częste u niemowlaków, którym zwłaszcza dużo się ulewa po jedzeniu) na pewno może zmienić postrzeganie różnych rzeczy... jak i bliska lokalizacja, węzły chłonne połączone w mózgu, może stąd ale ja się na tym nie znam. Zaszczepiłam i jestem bardzo zadowolona, a dziecko rozwija się świetnie... nie chwaląc się zna kilka książek na pamięć, tak po prostu po przeczytaniu... czego może nie ładnie porównując nie potrafią dzieci mojej szwagierki, ale to chyba chodzi o czas poświęcony dziecku... choć obie siedzimy w domach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 10.03.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Jakby ktoś pytal to zagłosowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 10.03.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 ja też, ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.03.2009 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 a ostatni hib to nie powinien być rok po pierwszym??? Z tego co pamiętam to u Kini tak było... chyba że się teraz pozmieniało... bo i za darmo miał być, i co tylko obiecują... a ja jeszcze skorzystam z okazji i się pożalę... ta właśnie szwagierka nie szczepiła na hib bo ciągle mówiła, że nie ma na to pieniędzy (a po 100 na antybiotyki wydaje) i myślała, że ciotka (teściowa jej) da... nie dała... a jak skończyli po 2 lata (chłopcy) to powiedziała mi że ja dziecku autyzm zafundowałam, że to zmiany w mózgu wywołuje, że jakiś lekarz tak jej powiedział i że moja Kinga teray nie bdyie normalna Uwierzcie mi e cho wiedziałam że to nieprawda i powiedziałam jej zresztą że autyzm nie jest chorobą nabytą, tylko genetyczną i przecież wiedziałam że ona tak mówi bo te szczepienia trzeba wykonać przed upływem 2 roku życia dziecka to popłakałam się jak idiotka Nie jest miło usłyszeć coś takiego o swoim dziecku, nawet jeśli to nieprawda Nie znam się na tych nowych szczepionkach, bo dziecię mam już zbyt stare, ale jeśli szczepionka ma jakikolwiek związek z zapaleniem uszu i trafi na dziecko, które może być poddatne, to może spowodować objawy autystyczne lub zespół Aspergera. Mam w tej dziedzinie trochę wiedzy i doświadczeń i owszem, autyzm to choroba, z którą dziecko najczęściej się rodzi - są to mikrouszkodzenia mózgu, ale może być równiez tak, że choroba nigdy by się nie ujawniła, a np. choroba zapalenia uszu może spowodować uaktywnienie cech autystycznych u dziecka - osobiście pracowałam przez kilka lat z takim przypadkiem dziecka. Mogłabym tu rozwinąć temat, ale nie jest on przedmiotem rozmowy, więc tylko dodaję jako krótkie wyjaśnienie. Zapalenie uszu przed ukończeniem 2 roku życia może spowodować wystąpienie cech autystycznych - jest to niestety zdarzające się zjawisko i na razie naukowcy nie potrafia wyjaśnić dlaczego tak się dzieje. Nie wiem na czym polega wspominana tutaj szczepionka. Oczywiście nikt nie ma prawa powiedzieć, że Twoje dziecko nie będzie normalne!!!!!! To okropne! Monia ma rację, autyzm może się ujawnić dopiero po jakimś czasie, po jakimś zdarzeniu. Ale Dardurdko, zapewniam Cię, że nie po tej szczepionce!! Ona jest jedną z najbezpieczniejszych szczepionek ponieważ zawiera zabite bakterie, które nie szkodzą. W przeciwieństwie do zwykłych szczepionek. Nawet u dzieci, które mają skłonności do alergii, do zachorowań czy mają skazę to zazwyczaj wówczas zaleca się tą szczepionkę. Bo jest bezpieczna, chociaż droga bo kosztuje 190 zł. Dzień przed urodzinami Nadusi zmarło w Polsce dziecko.. Po drugiej szczepionce, czyli jak miało 6 tygodni. Wówczas w panice wyczytałam wszystko co się da na ten temat. Najwięcej zachorowań i przypadków autyzmu jest zanotowanych po podaniu szczepionki MMR, dużo mówi się też o Euvax B, czyli standardowej szczepionce na WZW. Euvax był już wycofany dwukrotnie... Ale oczywiście jak tylko sprawa ucichła odrazu wraca do szpitali.. Teraz znów jest w użyciu Bo.. Oczywiście nie stwierdzono związku śmierci dziecka z tą szczepionką lekturka, jakby kto chciał... Dardurdko, możesz pokazać to szwagierce, tam pisze coś całkiem odwrotnego niż ona twierdzi http://www.efakt.pl/Wydarzenia/artykul.asp?artykul=37496 http://sonia.low.pl/sonia/art2/szczep_a_autyzm.htm swoją drogą.. najbardziej bolą takie słowa.. gdy ktoś twierdzi, że coś się dzieje z winy matki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.03.2009 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 No moje dziecie mialo zapalenie ucha w 2 tygodniu zycia właśnie dlatego zgodziłam się na antybiotyk u Nadusi.. żeby nie doszło do uszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 10.03.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 No właśnie, ja wiem że autyzm się ujawnia do 2 roku życia... dlatego tak się popłakałam bo Kinia miała wtedy 1,5 roku. Mimo że wiedziałam że ta szczepionka jest bezpieczna to szwagierka skutecznie zasiała ziarenko zwątpienia w moim sercu i co gorsza, gdyby to okazało się prawdą, choć nią nie jest!!! To czułabym się winna krzywdy swojego dziecka, a to coś straszliwego dla matki... Dziękuję Aniu za artykul, zaraz sie biore do czytania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.03.2009 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Moniu, pewnie dlatego, że uszy, czuli ogólnie słuch odpow. m.in. także za równowagę i takie zapalenie uszu (moja na szczęście nigdy tego nie miała, choć wiem że jest to częste u niemowlaków, którym zwłaszcza dużo się ulewa po jedzeniu) na pewno może zmienić postrzeganie różnych rzeczy... jak i bliska lokalizacja, węzły chłonne połączone w mózgu, może stąd ale ja się na tym nie znam. Zaszczepiłam i jestem bardzo zadowolona, a dziecko rozwija się świetnie... nie chwaląc się zna kilka książek na pamięć, tak po prostu po przeczytaniu... czego może nie ładnie porównując nie potrafią dzieci mojej szwagierki, ale to chyba chodzi o czas poświęcony dziecku... choć obie siedzimy w domach. a tego nie wiedziałam... mojej małej się ciągle sporo ulewa, ale seriami.. tydzień dobrze, tydzień nie dobrze. Już myślałam, że z tego wyszła, a tu od soboty znów zaczęła ulewać I co racja, to racja.. każda chwila poświęcona Dawidkowi owocuje Dużo osób mówi, że Dawidek się bardzo dobrze rozwija i wyprzedza sporo rówiesników. I z mówieniem i z zachowaniem.. I szybko siadał, raczkował, chodził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.03.2009 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 bardzo dziękuję Słoneczko a gdzie jej dać to łóżeczko?? właśnie myślałam o higrometrze, gdzie takie coś kupić? U nas jest duża wilgotność, zwłaszcza w sypialni. Nie wiem, czy nie przez to ten katar jest tak długo. Higrometr choćby na Allegro A łóżeczko? Na pewno tak, by Nadia spała główką na północ. Czasami promieniowanie cieków wodnych źle wpływa na człowieka. A nuż łóżeczko stoi w takim miejscu? Można spróbować przenieść je w inne miejsce pokoju. Podobno najlepsze wskazówki daje pies i kot, tzn. łóżko powinno się ustawiać tam, gdzie lubi wylegiwać się pies, nie tam gdzie kot. Takie bajdurki z cyklu nie zaszkodzi, a pomóc może przestawię, zobaczymy. ale z psem to kłopot większy.. on się wszędzie wykłada, najchętniej to pod lustrem w przedpokoju i przy łóżeczku Nadusi też lubi spać Dzięki Słoneczko za rady, może akurat nam to pomoże Za głosiki dziękuję wszystkim, monitoruję tą galerię od rana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 10.03.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Glos oddany ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts