monia i marek 10.03.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 No właśnie, ja wiem że autyzm się ujawnia do 2 roku życia... dlatego tak się popłakałam bo Kinia miała wtedy 1,5 roku. Mimo że wiedziałam że ta szczepionka jest bezpieczna to szwagierka skutecznie zasiała ziarenko zwątpienia w moim sercu i co gorsza, gdyby to okazało się prawdą, choć nią nie jest!!! To czułabym się winna krzywdy swojego dziecka, a to coś straszliwego dla matki... Dziękuję Aniu za artykul, zaraz sie biore do czytania... Nie przejmuj sie szwagierką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaczekKr 10.03.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Dzień przed urodzinami Nadusi zmarło w Polsce dziecko.. Po drugiej szczepionce, czyli jak miało 6 tygodni. Wówczas w panice wyczytałam wszystko co się da na ten temat. Najwięcej zachorowań i przypadków autyzmu jest zanotowanych po podaniu szczepionki MMR, dużo mówi się też o Euvax B, czyli standardowej szczepionce na WZW. Euvax był już wycofany dwukrotnie... Ale oczywiście jak tylko sprawa ucichła odrazu wraca do szpitali.. Teraz znów jest w użyciu Bo.. Oczywiście nie stwierdzono związku śmierci dziecka z tą szczepionką lekturka, jakby kto chciał... Dardurdko, możesz pokazać to szwagierce, tam pisze coś całkiem odwrotnego niż ona twierdzi http://www.efakt.pl/Wydarzenia/artykul.asp?artykul=37496 http://sonia.low.pl/sonia/art2/szczep_a_autyzm.htm swoją drogą.. najbardziej bolą takie słowa.. gdy ktoś twierdzi, że coś się dzieje z winy matki I dlatego pierwsze co zrobiłam to sprawdziłam czym Kinia była szczepiona i naszczęście i w szpitalu i u nas w przychodni używają na WZW szczepionką Hepovax ale z tego co mówila mi moja pediatra w bardzo wielu szpitalach czy przychodniach dalej używają Euvax...no i niestety to już parę razy wycofywali Euvax i powracał znów mimo że już niejedno niemowle zmarło... Jeszcze zależy oczywiście która seria Euwaxu ale oczywiście lepiej ryzykowac i dalej dopószczać tą szczepionkę bo tańsza od Hepovaxu... Ale to tylko Polska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 10.03.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Głosik oddany, już 59 jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.03.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Nadusia ma ode mnie głosik. Chciałam kliknąć kilka razy ale się nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.03.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Ania, kot to lubi lezec tam, gdzie JEST CIEPLO i gdzie ma swiety spokoj, a pies odwrotnie - tam gdzie jego pan. Dziwie sie, ze dorosli ludzie moga wierzyc w jakies tam promieniowania ciekow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.03.2009 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Ania, kot to lubi lezec tam, gdzie JEST CIEPLO i gdzie ma swiety spokoj, a pies odwrotnie - tam gdzie jego pan. Dziwie sie, ze dorosli ludzie moga wierzyc w jakies tam promieniowania ciekow. myślisz, że Darek śpi na wycieraczce??? albo pod łóżeczkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.03.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Ania, kot to lubi lezec tam, gdzie JEST CIEPLO i gdzie ma swiety spokoj, a pies odwrotnie - tam gdzie jego pan. Dziwie sie, ze dorosli ludzie moga wierzyc w jakies tam promieniowania ciekow. myślisz, że Darek śpi na wycieraczce??? albo pod łóżeczkiem? Darek Ci sie w psa zamienil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 10.03.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Głosiki oddane - u Nadusi już 94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 10.03.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 a raczej 99 Śliczna z niej dziewczynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 10.03.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 a raczej 99 Śliczna z niej dziewczynka Teraz juz zapewne ponad 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.03.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Rowna stowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.03.2009 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 103, ale i taj spadamy za to wiem od siostrzeńca, że po każdym załączeniu komputera można znów głosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.03.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 U mnie sie nie da, bo mam ten sam IP na wszystkich 3 kompach w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 10.03.2009 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 U mnie 130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 10.03.2009 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 103, ale i taj spadamy za to wiem od siostrzeńca, że po każdym załączeniu komputera można znów głosować Pewnie ma Neostradę z płynnym IP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 10.03.2009 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Zagłosowałam i dobranoc mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.03.2009 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 A ile stron dostaje misia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.03.2009 23:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 A ile stron dostaje misia? jest tym razem 100 misiów.. czyli... 8 stron i troszkę... dobrze mówię? bo to już godzina nie do życia jak dla mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.03.2009 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Nie wiem, bo mi sie zaladowac nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 11.03.2009 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Hej Aniu! Przyszłam zameldować, że głosik na Nadusię oddany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts