Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

No właśnie, ja wiem że autyzm się ujawnia do 2 roku życia... dlatego tak się popłakałam bo Kinia miała wtedy 1,5 roku. Mimo że wiedziałam że ta szczepionka jest bezpieczna to szwagierka skutecznie zasiała ziarenko zwątpienia w moim sercu i co gorsza, gdyby to okazało się prawdą, choć nią nie jest!!! To czułabym się winna krzywdy swojego dziecka, a to coś straszliwego dla matki... Dziękuję Aniu za artykul, zaraz sie biore do czytania...

Nie przejmuj sie szwagierką :wink:

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień przed urodzinami Nadusi zmarło w Polsce dziecko..

Po drugiej szczepionce, czyli jak miało 6 tygodni.

Wówczas w panice wyczytałam wszystko co się da na ten temat.

Najwięcej zachorowań i przypadków autyzmu jest zanotowanych po podaniu szczepionki MMR, dużo mówi się też o Euvax B, czyli standardowej szczepionce na WZW.

Euvax był już wycofany dwukrotnie...

Ale oczywiście jak tylko sprawa ucichła odrazu wraca do szpitali..

Teraz znów jest w użyciu :-?

Bo..

Oczywiście nie stwierdzono związku śmierci dziecka z tą szczepionką :evil:

lekturka, jakby kto chciał...

Dardurdko, możesz pokazać to szwagierce, tam pisze coś całkiem odwrotnego niż ona twierdzi :roll:

http://www.efakt.pl/Wydarzenia/artykul.asp?artykul=37496

http://sonia.low.pl/sonia/art2/szczep_a_autyzm.htm

swoją drogą..

najbardziej bolą takie słowa..

gdy ktoś twierdzi, że coś się dzieje z winy matki :cry: :cry: :cry:

I dlatego pierwsze co zrobiłam to sprawdziłam czym Kinia była szczepiona i naszczęście i w szpitalu i u nas w przychodni używają na WZW szczepionką Hepovax ale z tego co mówila mi moja pediatra w bardzo wielu szpitalach czy przychodniach dalej używają Euvax...no i niestety to już parę razy wycofywali Euvax i powracał znów mimo że już niejedno niemowle zmarło... :cry:

Jeszcze zależy oczywiście która seria Euwaxu ale oczywiście lepiej ryzykowac i dalej dopószczać tą szczepionkę bo tańsza od Hepovaxu... :x

Ale to tylko Polska... :cry:

Ania, kot to lubi lezec tam, gdzie JEST CIEPLO i gdzie ma swiety spokoj, a pies odwrotnie - tam gdzie jego pan. Dziwie sie, ze dorosli ludzie moga wierzyc w jakies tam promieniowania ciekow. :lol: :lol: :lol:

myślisz, że Darek śpi na wycieraczce???

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

albo pod łóżeczkiem? :wink:

Darek Ci sie w psa zamienil? :o :o :o :o