Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dominiczka ją zaraz dogoni, spoko, spoko :wink:

każde dziecko ma jakieś coś co rozwija sie szybciej niż u innych :wink:

jak nie teraz to później to zauważysz :wink:

jeszcze pokażę, jak mała juz sobie stoi :o

http://img7.imageshack.us/img7/3277/p3290017.jpg

normalnie, sama sie wygina jak ja sadzam i siedzieć nie chce tylko stać :roll:

i nie ma rady :roll:

No cześć ja na chwilkę bo spać mi się chce...

Jakoś czasu ostatnio nie mam...zabiegana...w poniedziałek i dziś i jutro też z Adriankiem Edyty została i...ona ma złote dziecko...

Zje, pobrudzi pieluszkę i śpi dalej...no szok...moja się w tym czasie darła caly czas... :roll: - tylko że nocki ponoć już nie takie fajne ma edyta, bo się budzi dość często...- no cuż...takie zycie - takie dzieci... :wink:

A widzę że Nadia postępy robi - super...kurcze dopiero co ją widziałam i do raczkjowania było jej daleko - a tu proszę...jaki postęp...myślałam że się poczołga jeszcze trochę - t tu Nadia do przodu gna... :D

BraVa...

A z tym staniem to to znam...moja robiła tak samo... - za to ja się moge pochwalić moją że 27.03.2009 r. mój skatb przeszedł samodzielnie całą kuchnie!

A to radości sprawia...nie ważne kiedy ważne że się zdrowo rozwija...ale cieszy to że się dziecko tak stara szybko...

A Nadia śliczna - zresztą jak mamusia... :wink:

Kasia widzę że się schowała za Amandą...a Amanda jaka pucusia fajna... :D

Nadziwić się nie mogę bo moja taki chudzielec raczej - za to teraz nadrabia... :roll:

Nadziwić się nie mogę bo moja taki chudzielec raczej - za to teraz nadrabia... :roll:

nie ma się co martwić, dzieci jak zaczynają chodzić to się zmieniają, teraz będzie jej łatwiej jak nie jest pulchniutka :wink:

Aniu, Nadia bardzo fajna, to że się pręży do stania to normalne i wcale nie oznacza że będzie szybko chodzić. Moja mała szybko raczkowała a zaczęła chodzić w wieku 13-14 m-cy. Im dłużej będzie raczkować tym lepiej :wink:

Dzień dobry :D Głosuję codziennie i tak pooglądałam sobie konkurencję to Twoje dzieciaczki Aniu górują pod względem punktów :o Misie będą na bank!!! A propos stania Nadusi to Cię pocieszę, że jeszcze miesiąc i będzie chodzić przy podporach :lol: Moja zaczęła chodzić wokół łóżeczka jak miała 7m-cy, ale prawie wogóle nie raczkowała... I zdrowa jest, prosta i krzywych nóg nie ma :lol: :lol: :lol: :lol:

Także nic się nie martw :wink:

P.S. Chyba zaspałaś, bo czekam na kawę :wink:

Aniu, mi też w tym ciemnym kolorze włosów podobasz się najbardziej.

Zresztą, ładnemu we wszystkim ładnie.

Zajrzałam jak zwykle by głosik oddać, na zdjęcia Twoich dzieciaczków zerknąć i pozdrowionka przesłać.

Dzień dobry :D Głosuję codziennie i tak pooglądałam sobie konkurencję to Twoje dzieciaczki Aniu górują pod względem punktów :o Misie będą na bank!!! A propos stania Nadusi to Cię pocieszę, że jeszcze miesiąc i będzie chodzić przy podporach :lol: Moja zaczęła chodzić wokół łóżeczka jak miała 7m-cy, ale prawie wogóle nie raczkowała... I zdrowa jest, prosta i krzywych nóg nie ma :lol: :lol: :lol: :lol:

Także nic się nie martw :wink:

P.S. Chyba zaspałaś, bo czekam na kawę :wink:

To moze ja dzisiaj Anie wyrecze, bo pogoda piekna i pewnie Ania szaleje w ogrodzie :p .

Kawka po wlosku

http://www.gotujmy.pl/ri/31450_kawa-po-wlosku_0_2.jpg

Moja zaczęła chodzić wokół łóżeczka jak miała 7m-cy, ale prawie wogóle nie raczkowała... I zdrowa jest, prosta i krzywych nóg nie ma :lol: :lol: :lol: :lol:

to nie chodzi o proste nogi tylko rozwój mózgu, podobno dużo lepiej się rozwija jeśli dziecko raczkuje, współpracują obie półkule i jest lepsza koordynacja... ale oczywiście nie mamy na to wpływu, jedno raczkuje i bardzo mu to pasuje, inne prawie wcale... a zdrowe będą jedne i drugie :wink:

Kawka po wlosku

pyszna kawa... choć mi dziś bardziej będzie pasować ciepła cherbata, kocyk i chusteczki do nosa... :(

Moja się rozwija mniej więcej jak Dawidek...szybko siedziała i siadała sama...od 4 miesiąca pełzała - potem wstała na 6,5 miesiąca sama a raczkować zaczeła na 7,5 - czy coś takiego... :lol:

Więc najpierw wstała sama a raczkować tak naprawdę nauczyła się później - wcześniej coś tam raczkowała ale się ślizgała i wolała pozycję na brzuchu... :lol: :lol: :lol: pełzającą...

No i teraz ma 10 miesięcy i 27,03 przeszła samodzielnie całą kuchnie,więc pierwsze kroczki już za nami... :lol: :lol: :lol:

U nas w domu furroręr aczkowanie i pełzanie robiło...bo dzieci mojej siostry wogóle tego nie robiły - od razu chodziły - a chodzić zaczeły na 12miesięcy - więc standard...a raczkowanie zdrowe - niech raczkują...to jest chyba tak zwane przeze mnie dzieciątko podłogowe...bo czym więcej na podłodze sobie leży tym sprytniejsze się robi...i się uczy w ten czy inny sposób poruszać...moja siostra tak dzieci nie kładła na podłodze,bo się bała że brudno (a podłoga dla dzieci najlepsza) i wkładała do chodzika...a ja chodzik owszem mam - bo dostałam- ale dziecko woli podłogęi i do chodzika nie wkładam...bo po co...ja wogóle raczej przeciwniczka takich wspomagaczy...niech dziecięsamo sobie radzi...

Ważne że dziecko rozwija się zdrowa we własnym tempie...kiedyś się opiekowałam synkiem znajomej -zaczął chodzić na 15 miesięcy dopiero - myśleliśmy że to rekord - ale potem brat jego rekord pobił bo chodzić zaczął na 17 miesięcy...wszędzie na czworakach się dostawali i nie czuli potrzeby chodzenia, a teraz konkursy powiatowe i jeszcze inne wygrywają w przedszkolu takie zdolne są... :lol:

nie ma się co martwić, dzieci jak zaczynają chodzić to się zmieniają, teraz będzie jej łatwiej jak nie jest pulchniutka :wink:

Aniu, Nadia bardzo fajna, to że się pręży do stania to normalne i wcale nie oznacza że będzie szybko chodzić. Moja mała szybko raczkowała a zaczęła chodzić w wieku 13-14 m-cy. Im dłużej będzie raczkować tym lepiej :wink:

Moja od początku raczej chudzinka ale teraz nadrabia...wkońcu ciałka nabiera...ale ile ona je! Aż się martwić zaczełam - taki ma smak,...

Wszyskie mamusie na niejadków narzekają - a ja narzekam bo mam wrażenie że moje dziecko nic nie robi tylko je...czy To jest normalne?