Magi77 31.03.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Uprzejmie donoszę, że głosy oddane A Nadusia superowa Szybciutko u niej wszystko idzie do przodu Dominika została w tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 31.03.2009 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Dominiczka ją zaraz dogoni, spoko, spoko każde dziecko ma jakieś coś co rozwija sie szybciej niż u innych jak nie teraz to później to zauważysz jeszcze pokażę, jak mała juz sobie stoi http://img7.imageshack.us/img7/3277/p3290017.jpg normalnie, sama sie wygina jak ja sadzam i siedzieć nie chce tylko stać i nie ma rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaczekKr 31.03.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 No cześć ja na chwilkę bo spać mi się chce... Jakoś czasu ostatnio nie mam...zabiegana...w poniedziałek i dziś i jutro też z Adriankiem Edyty została i...ona ma złote dziecko... Zje, pobrudzi pieluszkę i śpi dalej...no szok...moja się w tym czasie darła caly czas... - tylko że nocki ponoć już nie takie fajne ma edyta, bo się budzi dość często...- no cuż...takie zycie - takie dzieci... A widzę że Nadia postępy robi - super...kurcze dopiero co ją widziałam i do raczkjowania było jej daleko - a tu proszę...jaki postęp...myślałam że się poczołga jeszcze trochę - t tu Nadia do przodu gna... BraVa... A z tym staniem to to znam...moja robiła tak samo... - za to ja się moge pochwalić moją że 27.03.2009 r. mój skatb przeszedł samodzielnie całą kuchnie! A to radości sprawia...nie ważne kiedy ważne że się zdrowo rozwija...ale cieszy to że się dziecko tak stara szybko... A Nadia śliczna - zresztą jak mamusia... Kasia widzę że się schowała za Amandą...a Amanda jaka pucusia fajna... Nadziwić się nie mogę bo moja taki chudzielec raczej - za to teraz nadrabia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 01.04.2009 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Aniu, przesłodka ta Twoja Nadinka Niech raczkuje jak najdłuzej , bo to dobrze wpływa na rozwój umysłowy dziecka (wspaniale współpracują wówczas obie półkule mózgowe ) Buziaczki zostawiam, a głosiki zaraz oddam Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 01.04.2009 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Śliczności Nadusiowe!!!! głosiki oddane Aniu-wspólczuję bardzo....żal kazdej istoty, która odchodzi Przesyłam tulaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 01.04.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Ślicznutką masz córcię,a jaka zwinna 6m-cy i raczkuje fiu,fiu. Moja w tym wieku dopiero usiadła,a tu proszę.Może wyrośnie z niej lekkoletka ,bo moja to trenuje od urodzenia wspinaczkę Jestem pod wrażeniem Waszej urody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 01.04.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Przesłodka panna. Wszystkiego najlepszego z okazji mini-rocznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 01.04.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Nadia slicznie wyglada! Ciebie Aniu widzialam juz w roznych kolorach wlosow ale w tych ciemnych wygladasz slicznie i wedlug mnie najbardziej Ci do twarzy w tym kolorku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 01.04.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Nadziwić się nie mogę bo moja taki chudzielec raczej - za to teraz nadrabia... nie ma się co martwić, dzieci jak zaczynają chodzić to się zmieniają, teraz będzie jej łatwiej jak nie jest pulchniutka Aniu, Nadia bardzo fajna, to że się pręży do stania to normalne i wcale nie oznacza że będzie szybko chodzić. Moja mała szybko raczkowała a zaczęła chodzić w wieku 13-14 m-cy. Im dłużej będzie raczkować tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 01.04.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Dzień dobry Głosuję codziennie i tak pooglądałam sobie konkurencję to Twoje dzieciaczki Aniu górują pod względem punktów Misie będą na bank!!! A propos stania Nadusi to Cię pocieszę, że jeszcze miesiąc i będzie chodzić przy podporach Moja zaczęła chodzić wokół łóżeczka jak miała 7m-cy, ale prawie wogóle nie raczkowała... I zdrowa jest, prosta i krzywych nóg nie ma Także nic się nie martw P.S. Chyba zaspałaś, bo czekam na kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 01.04.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Aniu, mi też w tym ciemnym kolorze włosów podobasz się najbardziej.Zresztą, ładnemu we wszystkim ładnie.Zajrzałam jak zwykle by głosik oddać, na zdjęcia Twoich dzieciaczków zerknąć i pozdrowionka przesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 01.04.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Dzień dobry Głosuję codziennie i tak pooglądałam sobie konkurencję to Twoje dzieciaczki Aniu górują pod względem punktów Misie będą na bank!!! A propos stania Nadusi to Cię pocieszę, że jeszcze miesiąc i będzie chodzić przy podporach Moja zaczęła chodzić wokół łóżeczka jak miała 7m-cy, ale prawie wogóle nie raczkowała... I zdrowa jest, prosta i krzywych nóg nie ma Także nic się nie martw P.S. Chyba zaspałaś, bo czekam na kawę To moze ja dzisiaj Anie wyrecze, bo pogoda piekna i pewnie Ania szaleje w ogrodzie . Kawka po wlosku http://www.gotujmy.pl/ri/31450_kawa-po-wlosku_0_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 01.04.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Moja zaczęła chodzić wokół łóżeczka jak miała 7m-cy, ale prawie wogóle nie raczkowała... I zdrowa jest, prosta i krzywych nóg nie ma to nie chodzi o proste nogi tylko rozwój mózgu, podobno dużo lepiej się rozwija jeśli dziecko raczkuje, współpracują obie półkule i jest lepsza koordynacja... ale oczywiście nie mamy na to wpływu, jedno raczkuje i bardzo mu to pasuje, inne prawie wcale... a zdrowe będą jedne i drugie Kawka po wlosku pyszna kawa... choć mi dziś bardziej będzie pasować ciepła cherbata, kocyk i chusteczki do nosa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 01.04.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Aniu, my dla swoich dzieci mieliśmy zawsze kojec, o coś takiego: http://www.allegro.pl/item599581764_promocja_polski_kojec_drewniany_warszawa.html http://img22.imageshack.us/img22/5255/kojec.jpg Nie trzeba pisać, jak bardzo jest potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 01.04.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Taka pogoda piekna, a ty sie rozchorowalas ? Moj syn nigdy nie raczkowal, siadal na pupie i przesowal sie do przodu, niezle mu to wychodzilo, a zaczal chodzid dopiero jak mial 14 msc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 01.04.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Taka pogoda piekna, a ty sie rozchorowalas ? niestety coś mnie bierze, nawrót choroby po 2 tygodniach, jeszcze walczę ale zobaczymy, na razie "jadę" na syropie z czosnku i tabletkach ziołowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaczekKr 01.04.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Moja się rozwija mniej więcej jak Dawidek...szybko siedziała i siadała sama...od 4 miesiąca pełzała - potem wstała na 6,5 miesiąca sama a raczkować zaczeła na 7,5 - czy coś takiego... Więc najpierw wstała sama a raczkować tak naprawdę nauczyła się później - wcześniej coś tam raczkowała ale się ślizgała i wolała pozycję na brzuchu... pełzającą... No i teraz ma 10 miesięcy i 27,03 przeszła samodzielnie całą kuchnie,więc pierwsze kroczki już za nami... U nas w domu furroręr aczkowanie i pełzanie robiło...bo dzieci mojej siostry wogóle tego nie robiły - od razu chodziły - a chodzić zaczeły na 12miesięcy - więc standard...a raczkowanie zdrowe - niech raczkują...to jest chyba tak zwane przeze mnie dzieciątko podłogowe...bo czym więcej na podłodze sobie leży tym sprytniejsze się robi...i się uczy w ten czy inny sposób poruszać...moja siostra tak dzieci nie kładła na podłodze,bo się bała że brudno (a podłoga dla dzieci najlepsza) i wkładała do chodzika...a ja chodzik owszem mam - bo dostałam- ale dziecko woli podłogęi i do chodzika nie wkładam...bo po co...ja wogóle raczej przeciwniczka takich wspomagaczy...niech dziecięsamo sobie radzi... Ważne że dziecko rozwija się zdrowa we własnym tempie...kiedyś się opiekowałam synkiem znajomej -zaczął chodzić na 15 miesięcy dopiero - myśleliśmy że to rekord - ale potem brat jego rekord pobił bo chodzić zaczął na 17 miesięcy...wszędzie na czworakach się dostawali i nie czuli potrzeby chodzenia, a teraz konkursy powiatowe i jeszcze inne wygrywają w przedszkolu takie zdolne są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaczekKr 01.04.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Nadziwić się nie mogę bo moja taki chudzielec raczej - za to teraz nadrabia... nie ma się co martwić, dzieci jak zaczynają chodzić to się zmieniają, teraz będzie jej łatwiej jak nie jest pulchniutka Aniu, Nadia bardzo fajna, to że się pręży do stania to normalne i wcale nie oznacza że będzie szybko chodzić. Moja mała szybko raczkowała a zaczęła chodzić w wieku 13-14 m-cy. Im dłużej będzie raczkować tym lepiej Moja od początku raczej chudzinka ale teraz nadrabia...wkońcu ciałka nabiera...ale ile ona je! Aż się martwić zaczełam - taki ma smak,... Wszyskie mamusie na niejadków narzekają - a ja narzekam bo mam wrażenie że moje dziecko nic nie robi tylko je...czy To jest normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 01.04.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 ja narzekam bo mam wrażenie że moje dziecko nic nie robi tylko je...czy To jest normalne? oczywiście że normalne, rośnie, rozwija się i je po roku przestanie szybko rosnąć i będzie mniej jeść, i to też normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.04.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Ja podobno tez nie raczkowalam, a jaka madra wyroslam. Cze Ania, gdzie sie zgubilas pijaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts