monia i marek 07.06.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Aniu, kupiłam Ci Queen Elizabeth. Były dwie ostatnie - myślę, że wybrałam tę ładniejszą. Ja już mam, bo kupiłam w ub.roku w Rosarium, więc dla siebie nie brałam. Nie zrobiłam zdjęcia, bo mi padł aparat, ale wkrótce ją ujrzysz osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.06.2009 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 OK, a Leonarda juz nie było, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.06.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 OK, a Leonarda juz nie było, co? Może i był zza korzeni nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 07.06.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Z młodym lepiej? mój niefajnie i boję się diagnozy ma rumień guzowaty ..tylko teraz pytanie od czego??? Badania pobrane i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.06.2009 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Mikuś, nie żartuj po jakim czasie pojawił się obrzęk? Brał antybiotyk? Z młodym na razie ok Olga, to OK miało być z małych literek i znów leje a godzinę temu resztki Decisu na mszyce wylałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.06.2009 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Miko normalnie jak to napisałaś to aż mi się gorąco zrobiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.06.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 A chcesz śmierdzącego zajzajera od Olgi? Nic już mi nie łazi - pół ogródka dziś spryskałam, darowałam tylko hostom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.06.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Bedzie OK Ania z Dawidkiem. Zabierz go na piwo. Wy szalejecie na punkcie kwiatkow, a ja na punkcie ksiazek o kwiatkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.06.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Miko normalnie jak to napisałaś to aż mi się gorąco zrobiło... Aniu nie martw się, Miko też To może być po prostu stan zapalny w miejscu ugryzienia, zostały resztki diabelstwa i organizm się broni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 07.06.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Dostał augmentin , zrobili mu badania, jutro mają być wyniki częściowe , na boreliozę za tydzień czy dwa Najlepiej, że ja nie widziałam ugryzienia więc czy to od tego czy od jakiegoś innego g to nie wiem Obczytałam się głupot w necie i nie chcę nawet o tym myśleć od czego to może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.06.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Miko, to nie czytaj. Szczegolnie na GW. Ja tez ryczalam jak bobr jak sie dowiedzialam, jak mam przej... z naszym kolega. 1/20 z tego sie sprawdzila. Daj spokoj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.06.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Nie czytaj tyle Może mu po prostu drzazga wlazła, albo co? Zrobiłaś, co trzeba, teraz nie ma sensu się martwić na zapas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.06.2009 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Mikuś, jak ma kilka ukąszeń koło siebie to może jakiś robal go dziabnął? i dostał uczulenia? Jakby to był kleszcz to by sam nie wylazł trzymam kciuki, napewno będzie dobrze. Za mojego też trzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 07.06.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 ja też miałam wczoraj kleszcza na ... biuście wyjęłam, ale jest czerwony ślad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 07.06.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Drzazga to na 100% nie, wiem jak to wygląda A to są rozlane plamy czerwone i pod palcem ma takie zgrubienia i tylko na przedniej strony łydki od strony wyprostnej Jak nie urok to ... Mam nadzieję, że będzie wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.06.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Coś go musi użarło Może jeszcze jakaś reakcja alergiczna, miejscowa Dałaś do zbadania i dobrze Teraz śpij spokojnie, bo jak się będziesz zabijać czarnymi myślami, to wcale dla małego nie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.06.2009 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Moniu, Dawidek też miał czerwony ślad bo to skóra podrażniona. Obserwuj to, czy Ci się nie powiększa Mikuś, daj znać jutro po tych badaniach, ja nie wiem co to się dzieje teraz w takiej sytuacji to wolałabym jednak mieszkać w wielkim mieście gdzie nie ma takiej gadziny. A my mamy las za domem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 07.06.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Mikuś, jak ma kilka ukąszeń koło siebie to może jakiś robal go dziabnął? i dostał uczulenia? Jakby to był kleszcz to by sam nie wylazł trzymam kciuki, napewno będzie dobrze. Za mojego też trzymam Ania ja już nie wiem co to Jakby kleszcz dziabnął a on by go zdrapał nieświadomie to też mogło być takie zaczerwienienie. Gdzieś czytałam, że może też to być efekt ugryzienia meszek ale przecież nie ugryzłyby go tylko w łydki Ten rumirń guzowaty może być też efektem różnych toczących się chorób i to mnie właśnie najbardziej martwi ale tfu tfu tfu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.06.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Moniu, Dawidek też miał czerwony ślad bo to skóra podrażniona. Obserwuj to, czy Ci się nie powiększa Mikuś, daj znać jutro po tych badaniach, ja nie wiem co to się dzieje teraz w takiej sytuacji to wolałabym jednak mieszkać w wielkim mieście gdzie nie ma takiej gadziny. A my mamy las za domem.... Aniu, wg mnie, jest dokładnie odwrotnie U nas w centrum plaga kleszczy była 2 lata temu (nie wiem, jak jest teraz), głównie w parkach, gdzie ludzie z psami chodzą Praktycznie każde ugryzienie to borelioza u zwierzaka była. Te "nasze miejskie" żerują praktycznie na jednym żywicielu, więc wszystkie są zakażone. Na wsi taki kleszcz różnistym zwierzem się żywi i bakterie/wirusy, które wymagają konkretnego żywiciela, mają "mniejsze szanse" Wydaje mi się, że ta plaga właśnie z miast raczej się bierze, niż od tych leśnych kleszczy, które żerują na rozmaitych gatunkach zwierząt. Tobie też lekarz powiedział, że boreliozy u Was nie ma Właśnie dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.06.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Wlasnie. Moja psiunia kiedys miala kleszcza zlapanego w Puszczy Niepolomickiej i nic jej nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts