Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pisałam, że wnerwił mnie elektryk -bo ja jestem dopiero na początku drogi (Wy z tego co widzę już na "wykończeniu" :wink:) No i własnie dziś mam elektryka -facet ma 72lata :o i mówi że elelktrykę robi od 50lat!!! no i chyba te 50 lat temu się zatrzymał... dzisiaj wszedł z robotą do kuchni i od razu -po co Pani tyle gniazdek? (namalowałam na ścianach 2 podblatowe, 3nablatowe, 2 pod halogeny, 1 pod okap i 1 pod mikrofalę zabudowaną, 1 pod lodówkę). kłóciłam się z nim pół godziny - no i wkońcu robi. Ale jak pokazałam mu co ma być w salonie -jedna listwa na 6gniazdek -tv, antena, internet, dvd itd -to facet prawie zawału dostał... A jak jeszcze wspomniałam, żeby mi wyciągnął puszkę pod wiszący TV LCD (tak, żeby wisiał na ścianie a kabla nie widać) -no to dopiero był szok :o W sumie to nie wiem czy zrozumiał o czym mówię. mam w d... jutro mąż ma wolne niech się z facetem męczy :roll: tak to jest jak się chce oszczędzić (dziadek emeryt wyniesie nas taniej o ok 2tys niż inna -"młoda" ekipa).

Ja Snickersa. Ale mam ochotę na rurki z adwokatem. A wogóle to zjadłabym sobie kebab, Boshe, nie pamiętam kiedy jadla ostatni raz takie świństwa ;-)

ja pamiętam...

strzeliłam se kebaba olbrzyma po 14tu godzinach pracy w niedzielę (ciężko pracowałam na rzecz OBOP'u :wink: )

Taka byłam głodna, że chyba ze dwa bym wtedy zjadła :o :roll:

Ja w ciąży niby przytyłam 20 kg ale sobie nie żałowałam niczego. za to teraz, po 3 latach prawie ważę niecałe 50 kg. I też w nosie mam fałdki, czy inne okrągłosci. Lubię jeść i już. :D

Wiolasz, Ty to dopiero laska musisz być :o :roll:

Z dobrym trawieniem.. :wink:

ja pamiętam...

strzeliłam se kebaba olbrzyma po 14tu godzinach pracy w niedzielę (ciężko pracowałam na rzecz OBOP'u :wink: )

Taka byłam głodna, że chyba ze dwa bym wtedy zjadła :o :roll:

nom - ja dzis w pracy prawie osiem godzin, bo muszę się zwolnić wczesniej i na Uniwerek biec na zajęcia. Zapewne będę przepotwornie głodna po wszystkim. Aż się boję pomyśleć.

dobrze, że elektrykę robił mój szwagier...

Kachna, dziadzio jest niezły :lol: :lol: :lol:

Lepszy od pana Stasia, co robi glazurkę u Malmuca :lol: :lol:

No, ale tamten to też jest niezły :lol: :lol: :lol: :lol:

Dario -u nas elektrykę miał robić kuzyn... ale wycenił robotę na 5tys, a dziaduszek na 3tys... jest różnica. Ale niesmak po kuzynowej wycenie pozostał :-? Niby to rodzina...

O mamuniu!!!!! Ale się tu nałogowe towarzystwo zebrało :wink: Ja się przyznam do uzależnienia od kawy!!!!! Wypijam masakryczne ilości, czarnej, sypanej i bez cukru :oops: Za słodyczami nie przepadam, ale ptasiego mleczka i marcepana nie odmówię :wink:

ps. ale latam tylko tam, gdzie lubię

Ja też :D

Ocia, przyjęcie sie udało?

Gości chyba było sporo, sądząc po stole..

Nawet zastawę dopracowałaś, jestem pod wrażeniem :roll:

tak przyjecie sie udalo.byly same dzieci,ale wykonczona bylam,ze sie zastanowie czy na nastepny rok tez wyprawie jej takie urodziny.zabawy,konkursy,malowanie twarzy itd.

i to niezły niesmak :-?

Co to za kuzyn?

Miałam podobną sytuację, ale z kuchnią.

Mąż kuzynki mojego męża (trochę namieszane) miał nam robić kuchnię.

Wycenił swoją usługę na 1000 zł od metra :o :o .

Tu, w naszych okolicach to dużo (to nie Warszawa :wink: ), na dodatek materiał miał chyba jakiś lewy, bo chciał nam meble zrobić obowiązkowo w calvadosie i całkiem nie po mojej myśli :-? .

A tu gościu mi robi za 850 zł od metra. Obcy, ale wiem, że konkretny i wiedział co chcę.

Kuchnia wyjdzie nas niecałe 5 tys, z montażem 5500zł.

A jest tego trochę.

I normalnie rodzina...

Ktoś kiedyś powiedział, że najlepsza rodzina to tylko jest na zdjęciach :wink:

U kuzyna dałabym spokojnie 2 tys więcej i to nie wiem za co, bo materiał pewnie podebrałby szefowi na tą robotę, więc niezłą kasę miałby od nas na czysto :o :roll:

To ja dorzucę swoje w temacie fachowców:

Znalazłam z trudem hydraulika, wszystko było obgadane - facet przyjechał w ostatnią niedzielę, popatrzył co jest do zrobienia, ustaliliśmy kasę (do dziś mnie kieszeń boli, ale miałam nóż na gardle). Człowiek wydawałoby się rozsądny i z pojęciem, nie zaczął krzyczeć na widok baterii podtynkowej, jak poprzedni itp. Miał zacząć w poniedziałek rano. Do zrobienia poprzesuwanie 'podejść i odejść' w łazience i w kuchni, m.in. przesunięcie odpływu od wc (był pionowy do kompaktu, miał być pod geberit). W poniedziałek jeszcze przyjechałam, jeszcze raz powtórka, co do zrobienia - jak się upewniłam, że wie co chcę, pojechałam do roboty, nawet zadowolona :D Do roboty jadę mam ok. 20 km przez Warszawę, więc chwilę to trwa :-? Ledwo dojechałam, dostałam od mojego majstra takiego mmsa:

http://foto0.m.onet.pl/_m/d3fa7c21faf6ad44c5e5b2530730435c,5,19,0.jpg

Mało mnie krew nie zalała, a tych dwóch (tzn. majster z hydraulikiem) tłumaczą mi przez telefon, że 'przecież tego nie będzie widać'!!! :evil:

Początkowo twierdzili, że się nie da inaczej :evil: , bo strop, a rura w stropie żeliwna, coś tam, coś tam. Dopiero jak stwierdziłam, że teraz to ja muszę spróbować ściągać kompakt z Niemiec, zamiast podwieszanego, to się okazało, że jednak się da :evil: :D

A teraz jak chcę sobie humor poprawić, to patrzę na w/w zdjęcie :D :D :D

W sumie hydraulik zrobił szybko, sprawnie, porządnie, tak jak chciałam i posprzątał po sobie - narzekać nie mogę. To był jedyny wyskok, na szczęście :D

Ale najgorsze jest to, że teraz rodzinka z tamtej strony (czyli siostra mamy z mężem i kuzynostwo) dość krzywo na nas patrzą... Zresztą moja mam też mnie przekonywała żeby jednak brać kuzyna BO ONI (czyli ten kuzyn z żoną) TERAZ NIE MAJĄ PIENIEDZY! Ja jej na to, że ja też nie śpię na kasie, i dałabym mu zarobić z miłą chęcią -ale jakby realnie gadał (pytalismy w kulku firmach o wycenę elektryki i każdy powiedział mniej niż on!).

Brazia ja już sączę drugą :lol: :lol:

dobrze, że nie muszę gotować, bo mama przeszła na emeryturę...

(tzn. teściowa :wink: )

Tego mi będzie brakować, jak sobie stąd pójdę :cry:

Kachna ja mam dwa ekspresy (prezenty ślubne), ale jeszcze nie testowane.

Jak zacznę..

pół wsi będzie na kawę chodziło :lol: :lol: :lol:

Tylko nie na lavazzę, bo bankructwo byłoby gotowe :lol: :lol:

No, bo nie pisałam, okazuje się, że pół wsi to moje ciotki, wujki i kuzynki...

Ciekawe kto był taki płodny w tej rodzinie :o :o :o :o :o

I dopiero teraz, jak zaczęłam tam jeździć i gadać z ojcem, to się okazało jak mam liczną rodzinkę :roll:

A ja też mam dzisiaj zły humor, w Realu miały być super zabawki w przecenie, a zrobili z klientów idiotów:(

Ja się dzisiaj ciastek najadłam:) Imieniny w pracy były:)

A co do wyceny kuzyna... poczekaj lepiej na tego dziadka, bo może on myślał, że po 1 gniazdku na pokój i każe sobie dopłacać. A kuzyn sam by to robił? Czy jego pracownicy?

Ania, to ja na kawkę przyjadę:) A jak tam stosunki rodzinne? Poprawiły się?

A fakt, że ciężej na swoim, ale jak fajnie:))))))))))) Z gotowaniem dasz radę, ja z mężem razem wracamy z pracy, więc żaden nie może "podszykować" i spokojnie dajemy sobie radę, grunt to duuuuża zamrażarka. Gotujesz więcej porcji, zamrażasz, a później tylko wyciągasz, podgrzewasz i gotowe:)

Hehe, jak to z rodzinką. Ja mam dwóch wujów (mamy bracia - więc bliska rodzina) z uprawnieniami hydrauliczno-gazowymi. Nawet mi do głowy nie przyszło dzwonić do nich, mimo noża na gardle i totalnego braku hydraulików - za żadne pieniądze w zasadzie (mojego znalazłam cudem). Sami wujowie, to jeszcze w sumie porządne chłopy, ale małżonki sobie dobrali takie, że miałabym to samo co Kachna - kasy jak za złoto i jeszcze gadanie po całej rodzinie, że co ja sobie wyobrażam? Wiem że ile bym nie zapłaciła i tak by małżonki uważały, że dałam za mało, bo mi szkoda kasy żeby rodzinie zapłacić.

A ja też mam dzisiaj zły humor, w Realu miały być super zabawki w przecenie, a zrobili z klientów idiotów:(

Ja się dzisiaj ciastek najadłam:) Imieniny w pracy były:)

A co do wyceny kuzyna... poczekaj lepiej na tego dziadka, bo może on myślał, że po 1 gniazdku na pokój i każe sobie dopłacać. A kuzyn sam by to robił? Czy jego pracownicy?

mikita- robi dziadek w końcu (od wtorku), ma pomocnika do wiercenia dziur. Kuzyn ma firmę -robiliby we trzech. Poszliśmy nieco inną drogą -bo sami kupiliśmy materiał -puszki, kable itd. Okzazało się ,że brat kupla pracuje w hurtowni - i dał nam takie rabaty, że nawet kuzynowi oko zbielało jak zobaczył fakturę :roll: (on chyba chciał nas też na materiale "obżenić"). A co do wyceny -to się nie zmieni -dziadek miał powiedziane 70pkt -i tyle jest do zrobienia.