DarioAS 14.04.2010 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) Aniu cały czas dopytuje o polecana przez Ciebie jakąś wysyłkową szkółkę różaną..... czym masz zamiar odgrodzić trawę od rabaty....mam cały czas z tym problem:( no i gratuluje zmian oraz kontaktu z fachowcem;) Akuś, szczerze polecam szkółkę Rosarium i RosaĆwik, mają ładne sadzonki a róże są z licencją. Podrzucę Ci linki wieczorem W tamtym roku obrzeża robiłam z kamieni, ale to jest bez sensu, bo nie nadążysz wyrywać między nimi trawy. W jednym miejscu mam wsadzone obrzeże trawnikowe ale dlatego, że woda po każdym deszczu wymulała w tym miejscu ziemię, teraz sie zatrzymuje i wsiąka w kwiaty a ziemia zostaje na swoim miejscu. Dobrym sposobem jest po prostu nacinanie darni rydlem czy takim specjalnym sprzętem do tego celu (ja jeszcze go nie mam..). Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez DarioAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 14.04.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Ania, Ty wiesz, ze na weekend to nie bardzo, ale w tygodniu moze w koncu sie rusze. A moze jakis nalocik Ci zrobimy z kims jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 14.04.2010 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Ania, Ty wiesz, ze na weekend to nie bardzo, ale w tygodniu moze w koncu sie rusze. A moze jakis nalocik Ci zrobimy z kims jeszcze? Bardzo chętnie :D Ale to może poczekajmy aż coś tam zakwitnie w tych różach http://forumogrodnicze.info/images/smiles/lezy-smiech.gif Przy okazji będzie juz zrobiony garaż i może, może... Elewacja http://forumogrodnicze.info/images/smiles/ic_happy.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 15.04.2010 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 (edytowane) Aniu, podziwiam Twoją walkę o piękny ogród! Już dokonałaś wielkich zmian i efekty są cudne! Gratuluję i życzę powodzenia "na dalej" Ps. Odebrałaś dzisiejszego priva? A tamtego, pierwszego serio wysyłałam 11 kwietnia. Nie mam pojęcia, czemu nie dostałaś wtedy. U mnie pojawiła się informacja, że poszło i że jeszcze nie przeczytałaś (bo teraz jest taka możliwość. Nazywa się "Śledzone wiadomości".) Codziennie tam zaglądam i jest bez zmian. Ale dobrze, że to wyszło bo czekałabym dalej... Chyba nie myślisz, że moja parapetówka miałaby się odbyć bez Ciebie? Jesteś jedną z pierwszych osób, które poznałam na Forum! I jedną z tych, które mnie reanimowały privami, jak budowa stawała się za dużym ciężarem do uniesienia. Pamiętasz? Mam te privy zachowane do dziś Aniu, zapraszam Cię baaaaaaaaaaaardzo serdecznie z całą rodzinką W privie to wyraziłam dobitniej :) Tylko napisz, że odebrałaś. Bo jak nie to tutaj Ci go wkleję Pozdrawiam Edytowane 15 Kwietnia 2010 przez Nelli Sza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 15.04.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 :jawdrop:nie przypuszczałam kobitko, ze Ty taką rewolucje w ogrodzie poczyniłaś...no, no ,no szacun jak to wszystko sama ogarniesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 15.04.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Ania - zaglądam do Ciebie co jakiś czas i cieszę się, ze wróciłaś na dobre Co więcej Twoje ogrodowe plany cieszą mnie najbardziej bo i ja w tym roku skupiam się bardziej na swoim ogrodzie Ale rewolucje u Ciebie ! Podziwiam zapał i pracowitośc ! Róże są przepiękne ! Szczególnie róże i fiolety ! A na wiosnę nie narzekaj - u mnie niezapominajki jeszcze nie kwitną Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 15.04.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Aniu, jestem twoją wielką fanką ....jesteś niesamowita !!! Pozdrawiam cię ciepło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 15.04.2010 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Podnosicie mnie na duchu Alunek, bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś i napisałaś tak ciepłe słowa http://forumogrodnicze.info/images/smiles/kiss.gif Arco, niestety, u mnie niezapominajki też nie kwitną.. Te są kupne , popędzone Będziemy się w tym roku nawzajem wspierać w pracach ogrodowych Akuś, moja rewolucja taka jak i Twoja, widzę, że tez nieźle szalejesz, ten sezon ogrodowy będzie Twój Neluś, priv doszedł, bardzo Ci dziękuję http://forumogrodnicze.info/images/smiles/kiss.gif Fantastycznie to napisałaś Nie wiem co będzie ze mną, w tej chwili nie obiecuję, ale na pewno dam znać w miarę wcześnie co i jak. Robimy teraz trochę koło domu i wszystko zależy od tego, czy się wyrobimy do tego czasu. Jesteś wspaniała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 15.04.2010 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 (edytowane) Dziś się pochwalę domowymi Bo w domu też coś kwitnie.. Edytowane 14 Września 2011 przez joliska tinypic :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 15.04.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 (edytowane) Aniu, jak od razu ocieplił się Twój wątek gdy do nas wróciłaś http://www.mloda.ekrakow.pl/%21ola/usmieszek_malutki.gif Teraz, gdy pokazałaś resztę ogrodu widać jaki ma potencjał i szczęście, że w takie zdolne rączki trafił A i za ogrodzeniem też ładnie A słupy energetyczne możesz zamienić w zielone drzewa, tak jak podpory w tej altanie: , obsadzając je winobluszczem trójklapowym "Veitchii". Edytowane 15 Kwietnia 2010 przez Sloneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.04.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 właśnie! widziałam na ostatnim spacerku obsadzonego takie słupy właśnie bluszczem...super ot wygląda! Aniu z całym szacunkiem...mi daleko do Twojej rewolucji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 16.04.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Aniu, jak od razu ocieplił się Twój wątek gdy do nas wróciłaś http://www.mloda.ekrakow.pl/%21ola/usmieszek_malutki.gif Teraz, gdy pokazałaś resztę ogrodu widać jaki ma potencjał i szczęście, że w takie zdolne rączki trafił A i za ogrodzeniem też ładnie A słupy energetyczne możesz zamienić w zielone drzewa, tak jak podpory w tej altanie: [ATTACH=CONFIG]1016[/ATTACH], obsadzając je winobluszczem trójklapowym "Veitchii". A energetycy nie będą protestować na taki pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 16.04.2010 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Trzymajcie kciuki za pogodę, bo.. Jutro zaczynamy robić garaż Dziś intensywnie pracowałam, żeby usunąć resztki roślin ze skalniaka, przerobiłam kolejną rabatę Jutro będziemy równać teren i robić wylewkę pod przyszły garaż. Oby pogoda się wypogodziła, oby polazł gdzie indziej deszcz i obyśmy zdążyli zrobić co trzeba. Ale się cieszę :D A za trzy tygodnie.. No.. Ma się stać planowana elewacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 16.04.2010 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 I teraz idę paść...łóżko dziś mnie wyjątkowo wzywa, ziew za ziewem oznacza, że zaraz kimnę przy tym komputerze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 16.04.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 A energetycy nie będą protestować na taki pomysł? Chyba nie powinni, bo winobluszcz dorasta do 8 m, a zresztą u nas we wsi są 2 takie obrośnięte słupy i ja też posadziłam pod swoim szczepkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.04.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 u nas kilka widziałam ,niedaleko mnie i z tego co wygląda, kilka lat dobrych już to porasta..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 17.04.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Witam Dawno mnie nie było (znaleźć było trudno, ale powoli już łapę o co chodzi w tych nowościach na forum ) Walczysz z ogrodem, i już widzę efekt końcowy, na pewno będzie piękny pozdrowienia dla Ciebie i dzieciątek (no i dla męża też ) Tinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 18.04.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Aniu, powiem szczerze ze pierwszy raz ogladalam Twoj ogrod, nigdy jakos nie moglam znalezc zdjęć oprócz zdjęć róż na blogu. Bardzo milutko, róże przepiękne. Ja mam ten sam problem z brzegiem rabaty i trawa. Kasy na kostke nie ma, chyba to poczeka az bedziemy robic podjazd i taras, a to jeszcze dlugo...Ciekawa jestem Twojego tylnego ogródka. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 19.04.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Hej Aniu, mój sen zimowy trwał dosyć długo... ale chyba się z niego budzę, mam nadzieję mam straszliwe zaległości także trochę potrwa zanim się tu odnajdę z powrotem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 21.04.2010 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Ewuniu, mam nadzieję, że i Twój sen zimowy dobiegł końca, wiosna jest coraz piękniejsza. Dorbie, my też mamy kostkę w planach. Kiedyś.. Wszystko musi tyle kosztować.. Póki co pozbywam się kamieni, lepiej jednak kosi się, gdy ich nie ma. W tamtym roku musiałam często brać kamienie, żeby wyrwać trawę, w tym roku nie mam ochoty już na takie zabawy. Tinek, dziękujemy ślicznie za pozdrowienia. Bardzo nam miło. Walczę z ogrodem, walczę, tylko coś końca tej walki nie widać. Słoneczko, właśnie takie mam założenie, żeby słupy winobluszczem podsadzić. Andulko, energetycy raczej się rzucać nie będą a nawet jak trzeba, to przyjadą i podetną roślinkę. Chyba.. Bo nie wiem czy wszędzie są tak uprzejmi . Akuś i po tych kilku latach wszedł ten bluszcz na druty czy jeszcze nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts