DarioAS 17.11.2010 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Wyklarowało się coś... Dziewczynki moje zostanę przy tych pudrach, łącznie z kominem, dobrać tylko trzeba odpowiednie kolory, tak aby połączyć ale i odróżnić jednocześnie salon, kuchnię, przedpokój i przyszłą sypialnię. Te odcienie są faktycznie miłe dla oka, urzekły mnie szczególnie te ciepłe odcienie. Nie sądziłam, że tak szybko mi pójdzie Z podkładek a'la serwetek zrezygnuję, jednak jakiś sposób muszę znaleźć na zasłonięcie tych porysowanych powierzchni, szczególnie pod tv. I w ogóle przejrzałam wątek salonowy.. i chyba wszystko wyrzucę z moich pierdółek... Baaardzo ścisłe te nowe trendy są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 17.11.2010 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 O oświetleniu w tym kącie z narożnikiem też myślę, nie za bardzo mam jak kombinować w suficie, dlatego pomyślałam o takiej lapmiehttp://www.ikea.com/PIAimages/62426_PE169128_S3.jpgZa narożnikiem jest miejsce na jej nogę, tylko nie wiem, jak z wysięgnikiem..Widział ktoś takie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 18.11.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 znalazłam podobnehttp://www.lumina.sklep.pl/fosti-420891710-p-972.htmlhttp://swiatswiatla.pl/product_info.php/info/p7726_PIA-lampa-podlogowa-zlota-1x100W.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 18.11.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Ania, nie wciskaj takiej lampy w ten kanapowy rog - nie mozesz takiej postawic z boku ? Takie stojace oczywiscie mozna postawic za kanapami, ale jak za nimi jest wolna przestrzen ... u Ciebie bedzie ona nienaturalnie wcisnieta, do tego lukowaty palak przy ostrym skosie ... sama nie wiem ale mi jakos nie tego.Jak postawisz tz bedziesz miala mozliwosc postawienia z dluzszej strony naroznika, to oswietli Ci ona wlasnie ten caly mroczny rog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 19.11.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 O oświetleniu w tym kącie z narożnikiem też myślę, nie za bardzo mam jak kombinować w suficie, dlatego pomyślałam o takiej lapmie http://www.ikea.com/PIAimages/62426_PE169128_S3.jpg Za narożnikiem jest miejsce na jej nogę, tylko nie wiem, jak z wysięgnikiem.. Widział ktoś takie coś? Cześć Aniu:) Fajnie,że znowu jesteś A co do lampy,to kupiłam dla mojej siostry taką w Ikei w prezencie,jest całkiem fajna,można ją regulować jak się chce;) Firanki dla dzieciaczków super! Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 19.11.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Witam, lampa bardzo fajna i myślę, że doświtli Ci narożnik i cały ten kąt, ale też nie dawałabym jej z tyłu...za narożnik tylko z boku. Myślę, że będzie to lepiej wygladać przy skosach. Aniu zobacz sobie na farby nobiles....PORY ROKU- JESIEŃ :kolor lniany.....to taki bardzo jaśniutki odcień, prawie jak biały, ale nie biały;) oraz kolor kamionkowy. Pomalowałam u siebie salon tymi odcieniami i widać dużą różnicę.....optycznie pokój stał się obszerniejszy. Każdy kto wchodzi, mówi że pokój taki duzy się zrobił. I jedynie dodatkami zaakcentowałabym kolor. W dodatkach można poszaleć.... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 19.11.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Aniu, widziałam fajną tkaninę na metry z wzorem super samochodów na szafirowym tle w Leroy M. - kosztował grosze i myslę, że moglabyś z tego uszyć piękną narzutę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 21.11.2010 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Monia, dzięki za namiar. Mam nadzieję, że dotrzemy tam przed mikołajem . Saro, muszę się przyjrzeć kolorom w Twoim salonie, do tej pory nie zwracałam na takie rzeczy zbytniej uwagi. Same nazwy kolorów brzmią ciekawie. Alunek, dzięki za linki, ładne te lampki . Mohag, jak zwykle dobrze radzisz. Faktycznie będzie lepiej. Ale skoro lampa z boku, to może w innym kształcie też przypasuje? Jakaś zwykła podłogowa.. Czy jednak lepiej taką na łuku, żeby oświetliła stół? Cześć Nadulka . Ta lampa właśnie z Ikea, ma przystępną cenę. Mówisz, że u siostry fajnie się spisuje? A z czego ten klosz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 21.11.2010 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Wyłoniły się z czeluści dwa typy zmywarki Bosch SRV 55T33EU http://www.opinie.egospodarka.pl/zdjecia/Zmywarki-do-zabudowy/SRV-55T33EU-60066-big.jpg i Electrolux ESL 47020 http://cokupic.pl/i/c_big2312310.jpg Bosh ma fajną funkcję - VarioSpeed, przydatną głównie na imprezach, gdy trzeba szybko mieć czyste naczynia za to Electrolux chyba jest łatwiej i taniej naprawić w razie awarii. Dobrze myślę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 21.11.2010 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Ja mam zmywarkę 45-kę w zabudowie z zakrytym panelem. I nie był to udany zakup. Chowam w niej słodycze przed chłopakami, bo wiem, że tam nie zajrzą Przede wszystkim nie mieszczą się do niej większe gary. Talerze i owszem, wchodzą, ale jak mam myć ręcznie gary i patelnie to i te kilka talerzy przy okazji umyję zamiast czekać aż umyje je zmywarka (najkrótszy program trwa 1,5 godziny). No i z racji tego, że kuchnię mam małą to i talerzy mam malutko, bo nie mam ich gdzie trzymać. Zanim nazbieram brudnych i zmywarka je umyje to mi czystych brakuje i nie ma na czym zjeść. Do nowego domu na pewno kupię większą zmywarkę, żeby mieściły się w niej też i garnki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 22.11.2010 01:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Aniu , ta lampa ma klosz papierowy,jak to w tych lampach stojących.Ale można kupić klosz.Siostra jest bardzo zadowolona. P.S. co do zmywarki ja teraz mam AEG Electrolux i jestem bardzo zadowolona,tyle że mam 60-tke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 22.11.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Wiesz ja lubie takie lampy z palakami ale chyba nie za bardzo dawala bym taka w pokoju ze skosami - no chyba ze jest Ci koniecznie potrzebna do oswietlenia stolu, to wteczas nie masz juz wyboru zobacz na jednym zdjeciu ktore wkleilam jest piekna lampa stojaca. Ale ja poszukala bym jednak cos stojacego swiecacego w roznych kierunkach, tak zebys mogla jedno zrodlo swiatla skierowac na gorna czesc skosu, nastepne na scianie za kanapa, nastepne na sufit nad lampa - to nie musza byc reflektory wystarczy ze naprzyklad na palakach beda klosze ktore beda otwarte na dole. I jeszcze pomysl nad wytapetowaniem tego komina tak jak proponowalam tapeta strukturalna do malowania, wydaje mi sie ze w tym pokoju brakuje tego czegos - takiego malego prawie zlewajacego sie z otoczeniem ziarnka pieprzu Ja u siebie mam akurat kola - ale to pod lampe bylo dobierane bo ona jest punktem wow w tym pokoju ale sa rozne wzory ... no i u mnie jest bialo, ale w przedpokoju mam wyciete dwa waskie pasy tz jeden rzad kolek, ktore sa pomalowane na jasno szaro i wydaje mi sie ze lepiej wyglada. http://img827.imageshack.us/img827/6449/bild520.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 22.11.2010 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 (edytowane) Mohag, jesteś nieoceniona Tylko teraz znaleźć taką lampę w rozsądnej cenie... Będę się rozglądać. Co do komina, zastanawialiśmy się, czy nie zrobić na nim jakiejś struktury, na przykład ostatnio wpadło nam w oko coś o nazwie 'efekt skóry'. Wygląda to faktycznie jak nałożona skóra na ścianę, zarówno w fakturze jaki dotyku. Teraz za to zastanawiam się, czy faktycznie nie lepiej zostawić komin w spokoju i nie ozdobić innej ściany lub tylko jej kawałek. Postaram się w tym tygodniu o jakieś ulotki i próbki farb, może coś bliżej wybiorę z kolorów. Inaczej to wygląda na karteczkach a inaczej w necie. U Rokoko zakochałam się w jej przedpokoju.. Ona ma na ścianie farbę z Dulux Moda, ale u nas takiej serii nie widzę . Dorfi, nie mam gdzie dać 60tki , choć pewnie byłaby lepsza. Ale garnki to nie problem u mnie, jeśli chodzi o mycie, bardziej mi chodzi o to, że gdy ktoś przychodzi w gości to potem mam stertę szklanek, talerzy i sztućców do mycia. A gości mam często, zwykle co tydzień i to zarówno w soboty jak i w niedziele. Nadulka, zdecydowaliśmy się na Electroluxa . Głównie przez to, że lepiej z seriwsem u nas i ponoć części są tańsze, bo jeśli chodzi o cenę tych zmywarek, to są podobne. Edytowane 22 Listopada 2010 przez DarioAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 22.11.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Będziesz ze zmywarki zadowolona,tylko szkoda że mała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 22.11.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Ania mam - nie wiem jak Ci sie moj pomysl spodoba, bo przegladalam troche stojacych lamp i no nie wiem tz jak cos jest praktyczne to nie za bardzo ladne a jak ladne, to nie za bardzo spelnia swoja role ale pomyslamam sobie, ze mogla bys puscic dwie pary linek - jedna pare obok kanapy w pionie od sufitu do podlog i ala lampa stojaca - drugie w poprzek dosc blisko sciany nad oparciami kanap od skosu do sciany na przeciwko (tam nie wiem co masz tz czy cos stoi odrazu przy scianie czy nie) w miejscu gdzie sie linki zejda sa specjalne skrecane sztyfty ... linki beda tez praktyczne, bo przy skosie mozna jedna przyciac dluzej a jedna ciut krocej. Do tego mozna dobrac do nich co sie chce tz jakie sie chce oprawy swiecace. To tylko przyklady ale nieraz mozna naprawde niedrogie te elementy trafic i to w roznych formach - przez co mozna sobie niedrogim kosztem wykombinowac cos bardzo fajnego. Jedyny hak w tym wszystkim jest, ze jak sufit i sciany nie ucierpia jak sie dziure do hakow zrobi, tak w podlodze to bedzie juz stale zniszczenie jakbys kiedys chciala cos zmienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 23.11.2010 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Aniu, moja siostra też ma skosy w salonie,w niczym to nie przeszkadza ,a lampa ma regulację wysokości ,więc z łatwością można dopasować do swojego wnętrza.Zobacz jeszcze tutaj:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168786-NASZE-WNĘTRZA-W-SZAROŚCIACH-zdjęcia-realizacji-naszych-forumowiczów-D/page13 Tam jest ta lampa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 24.11.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 ANIU na zdjęciach kolor salonu wyszedł trochę przekłamany, musiałabyś zobaczyć na próbniku.......inny odcień na ściane i inny też na naszych monitorach...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 26.11.2010 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Chwilowo żyję czym innym , chcemy zaadoptować kociaka i od kilku dni nie wychodzę z kocich forum i stron adopcyjnych. Nie mogę się skupić na niczym innym, tak mi się ta kocia myśl uczepiła . Trzymajcie kciuki A jutro jedziemy po zmywarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 26.11.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 No to trzymam kciuki. I za kociaka i za zmywarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 26.11.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Na miau szukasz? Jakiego tam masz nicka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts