Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

Najpierw to może się przywitam, bo pierwszy raz odzywam sie w twoim wątku. :)

Kibicuję ci od dośc dawna i bardzo mi sie podoba to co robicie na swoim poddaszu, ale jeszcze bardziej chyba uwielbiam twoją energię i podejście do życia. A z ostatnich zdjęć najbardziej chyba wystrój kuchni mnie urzekł hihihi, to taki mały żarcik, pieknie zaczyna wyglądac u ciebie w domciu, chyba wpadne na kawke kiedyś ;)

a jeszcze jedno Aniu szukałaś kiedyś takiego hamulca do drzwi, znalazłas juz?

o witam serdecznie :p :p

bardzo mi miło, że i u mnie zawitałaś :D .

Kuchnia też mi się najbardziej podoba póki co, a ciekawe co będzie jutro, jak mi przywiozą te meble i zrzucą w kuchni :o :o :o .

Bo montaż będzie w środę, jutro tylko dostarczą sobie towar na miejsce :lol: :lol:

a hamulca ni ma :cry: :cry: :cry:

ale ja i tak go znajdę, tylko jak ważniejsze sprawy się skończą :roll: :roll:

no, na kawkę zapraszam baaardzo serdecznie oczywiście, w końcu to tylko jakieś 650 km :o :o :lol: :lol: :lol: :lol:

będę czekać :wink:

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Slicznie u Ciebie Aniu :D :D

Skąd u Ciebie tyle energii??

Ja już mam dość mojego domku :cry:

domek coraz piękniejszy oby tak dalej

Lampka do salonu ok mi też się taka podoba.

Pzdrowionka dla Ciebie i synia

Roszponko, jakbym miała całą chałpę na głowie od podstaw, a nie tylko stryszek, to pewnie też już nie miałabym siły :o :roll: .

Jak zacznie się robić już czysto, przytulnie i domowo, to wstąpi w Ciebie nowa energia, zobaczysz. Też miałam chwile zwątpienia (malutkie), zwłaszcza przy okazji płytek do przedpokoju i do kuchni :roll: . Aż mi się ryczeć chciało przez tą kuchnię, zwłaszcza, że nic mi się nie podobało, szklarz miał kosmiczną cenę i musiałby dojechać z Krakowa i wogóle... A jeszcze jak potem znalazł się tani szklarz w Olkuszu... Myślałam, że se... I nic, zostały już te płytki. Ale mam co wspominać :lol: :lol: :lol:

Głowa do góry, będzie dobrze. Chcesz, to przyjdę Cię pocieszyć, bo już dawno nic nie pisałaś :lol: :lol: :lol:

a ogród masz prze... piękny poprostu :roll: :roll:

Piękne to Twoje poddasze DarioAS :D :)

Podczytuje już od jakiegoś czasu i coraz piękniej się robi .

Jeszcze nie dawno szukaliśmy mieszkania w Trzebini, ale zmieniliśmy plany.

Mam tam rodzinkę.

A jak plany zakupu legwana ????????/

Ja też mam takie plany .

że też dopiero teraz wyczaiłam Twój wpis :oops: :oops: :oops:

sorki, to przez te szybkie doskoki do netu ostatnio :roll: :roll:

obiecuję poprawę :p :lol: :lol: :lol:

Czemu zrezygnowałaś z mieszkania w Trzebini?? Tu jest w sumie dość fajnie, tym bardziej, że dużo jest kąpielisk naokoło i wszędzie blisko.

Nasz Balaton przecież robi furrorę...

:lol: :lol: :lol:

Rodzinkę tu masz??

Może znam?

Legwan na razie w planach bardziej odległych, póki co wygrywa kot, o ile uda mi się małża namówić na tak drogie kocisko :o :o

Brytyjski musi być i tyle 8) .

melduję posłusznie, co następuje...

jutro 8.30

wyjazd na zakupy...

w planach zamówienie rolet, zakup bucików dla Dawidka i oddanie butów do szewca...

Ku... znów złamałam obcasa :o :evil: :evil:

13.00

przyjeżdzają meble

i do wieczora znów pewnie mnie nie będzie :cry: :roll:

a jak jestem, to normalnie nie mam z kim pogadać :cry: :cry: :cry:

a ja tęsknię za Wami... :wink: :wink:

Hej Ania, podziwiam Cię za te kwiaty. Ja mam do tego totalnego lenia:(

A płytkami w kuchni się nie martw, każdy tak ma, że musiał się zadowolić "półśrodkami", bo albo nie te finanse, albo za długi termin dostawy, albo nic w "oko nie wpadło". A Jak chcesz trochę zamaskować te płytki (ale one są naprawdę neutralne - pamiętam je z wystawki w sklepie, to może jakieś relingi? Ja u siebie też planuję, taka jest fajna polska firma, mają dużo dodatków, a 2 razy tańsi niż Peka. Ja u siebie planuję półki na przyprawy, taki "trójnik" na papier i folię i co mi tak jeszcze się spodoba:)

Cześć Aniu :D

Śliczne te kwiatki :D

Kurka, u Ciebie to już mieszkać można :o I to tak fajnie mieszkać :D

Czy to dzisiaj masz mieć "wystrój kuchni" robiony? Trzymam kciuki :D Mocno trzymam :D

Jak ja już bym chciała wieszać te wszystkie lampki, zasłonki, firaneczki i inne duperelki :( :-? Normalnie doczekać się nie mogę :-? :wink:

Zazdraszczam :oops: :wink:

Hej Aniu spójrz tutaj

http://www.allegro.pl/item262300966_stoper_do_drzwi_tylko_14_49_zl.html

ja mam taki i jest fajny, kupiłam go kiedyś w Lidlu za taka samą cene.

Dorsli, normalnie lubię Cię coraz bardziej :p :p

życie mi ratujesz (a raczej moim drzwiom i ścianom....- Dawidek :lol: :lol: ), już lecę zamówić i to cztery sztuki :p :p

właśnie wiem, że kiedyś były w Lidlu, dlatego się napaliłam na takie coś zamiast na stopery, które trzeba mocować śrubami do podłogi :-? .

I na allegro kiedyś patrzyłam, ale nie było. Co za miła niespodzianka, normalnie aż się cieszę :p :p :p

Hej. Przeczytałam Twój wątek jednym tchem. Chyba zagoszczę u Ciebie na dłużej.

Jeśli mogę oczywiście. Hm wiecej nie napiszę bo właśnie dziecko mi się obudziło. Pozdrawiam

Andzik, ja się cieszę z każdej wizyty :p

Zwłaszcza z miłej...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a to mamy dzidziusia?? :o :o :wink:

czy starsze dłużej lubiące pospać maleństwo??

A płytkami w kuchni się nie martw, każdy tak ma, że musiał się zadowolić "półśrodkami", bo albo nie te finanse, albo za długi termin dostawy, albo nic w "oko nie wpadło". A Jak chcesz trochę zamaskować te płytki (ale one są naprawdę neutralne - pamiętam je z wystawki w sklepie, to może jakieś relingi? Ja u siebie też planuję, taka jest fajna polska firma, mają dużo dodatków, a 2 razy tańsi niż Peka. Ja u siebie planuję półki na przyprawy, taki "trójnik" na papier i folię i co mi tak jeszcze się spodoba:)

Mikita i Ty wiesz, że ja sobie pozwolę wykorzystać Twój pomysł??

To faktycznie będzie lepsze rozwiązanie :p .

No..

Piękne to Twoje poddasze DarioAS :D :)

Podczytuje już od jakiegoś czasu i coraz piękniej się robi .

Jeszcze nie dawno szukaliśmy mieszkania w Trzebini, ale zmieniliśmy plany.

Mam tam rodzinkę.

A jak plany zakupu legwana ????????/

Ja też mam takie plany .

że też dopiero teraz wyczaiłam Twój wpis :oops: :oops: :oops:

sorki, to przez te szybkie doskoki do netu ostatnio :roll: :roll:

obiecuję poprawę :p :lol: :lol: :lol:

Czemu zrezygnowałaś z mieszkania w Trzebini?? Tu jest w sumie dość fajnie, tym bardziej, że dużo jest kąpielisk naokoło i wszędzie blisko.

Nasz Balaton przecież robi furrorę...

:lol: :lol: :lol:

Rodzinkę tu masz??

Może znam?

Legwan na razie w planach bardziej odległych, póki co wygrywa kot, o ile uda mi się małża namówić na tak drogie kocisko :o :o

Brytyjski musi być i tyle 8) .

Witaj DarioAS

Cieszę się ze znalazłaś mój wpis , już myślałam że mnie nie chcecie w swoim gronie. :(

Chyba mamy podobny gust, legwany i koty brytyjskie, marzenia piękne tylko mężowie niezbyt zadowoleni co? :lol:

Ja już mam dwa koty , ale trzeci też jest w planach , meincoon , albo brytyjski ale to tak cichutko żeby się mój mężuś nie dowiedział. :roll:

Na legwana też kasę zbieram bo to spory wydatek jest :-?

Trzebine bardzo lubię , szukaliśmy tam mieszkania i nawet złożyliśmy wniosek o przyznanie nam mieszkania w systemie tbs , ale to jeszcze długo, długo nic bo trzeba czekać.

I zdecydowaliśmy ze będziemy się budować , na działce w rodzinnej miejscowości męża.

a rodzinkę mam na ulicy Gwarków, w blokach . :D

Pozdrowienia dla synusia, mam dwóch małych urwisków 2 latka i 7miesięcy

Ja znalazłam w cerkolorze coś takiego:

http://www.cerkolor.com.pl/index.php?ms=8&id=260

Magi, ale to są płytki czy naklejki??

Ja wiem, że widziwiam :roll:

bo zawsze coś wymyślę :lol:

bo sama nie wiem, co mam ze sobą zrobić...

z jednej strony podobają mi się te płytki w kuchni, są inne niż inne ( :lol: :lol: :lol: ), ale z drugiej strony, to nadal nie to czego szukałam :roll: :roll:

i boję się, jak to będzie wyglądać z meblami i blatem. Myślę, czy może nie lepiej je trochę (naprawdę nieznacznie) "zamaskować", czyli zwrócić uwagę na coś innego, np. jakiś mały motyw :lol: :lol:

MIkita, to Ty się trochę upublicznij (na początek), będzie nam bardzo miło poznać Cię bliżej :p

Kochana to są płytki :lol:

Skorpionik, bardzo się cieszę, że jeszcze tu zaglądłaś :p

już myślałam, że będę miała sąsiadkę i to poznaną na Muratorze :cry:

Ja mieszkam w tej chwili niedaleko Twojej rodziny, bo ciut za Krystynowem :p

To jak wpadniesz rodzinkę odwiedzić to i do mnie na kawkę zapraszam :wink: .

No, co do małża to mam ten sam problem, wyrzuca mi, że chcę zwierzyniec w domu zrobić :roll: :roll: .

Że już o tych moich kwiatkach nie wspomnę, bo ciągle powtarza, że połowę to trzeba wyrzucić :lol: :lol: :lol:

Ale kota to i tak do domu jakoś przemycę :wink: .

Legwan to duży wydatek??

To niedobrze, bo w takim razie łatwo też nie przejdzie :cry: . Jeszcze się nie orientowałam w cenie, ale w sumie to pewnie dużo wyjdzie, żeby kupić nie tylko zwierzaka ale i cały sprzęt dla niego :o :roll:

no właśnie Magi, to płytki, a ja już ich nie mam gdzie dać, dlatego szukałam naklejek na płytki, żeby znów nie zrywać tych co są na ścianie :roll: :lol: :lol:

Zbliża się sprzątanko u Ciebie, aż trzymam kciuki, żeby szybko i przyjemnie poszło. Bo to ciężka robota, żeby wszystko do ładu doprowadzić :roll:

no właśnie Magi, to płytki, a ja już ich nie mam gdzie dać, dlatego szukałam naklejek na płytki, żeby znów nie zrywać tych co są na ścianie :roll: :lol: :lol:

Zbliża się sprzątanko u Ciebie, aż trzymam kciuki, żeby szybko i przyjemnie poszło. Bo to ciężka robota, żeby wszystko do ładu doprowadzić :roll:

Oj już nic mi nie mów :o ale cieszę się podwójnie, że przez miesiąc do pracy chodzić nie będę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: