Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

mówiłam, że przeprowadzka 3go litopada...

i chyba na mówieniu się skończy...

-do okien nie mam co wstawić, rolety zamówione, ale będą do dwóch tygodni :-?

a jak wczoraj patrzyłam wieczorem z drogi, to wszystko w środku widać, pokoje, kuchnię a nawet cały przedpokój. Nie uśmiecha mi się za bardzo, żebym była obserwowana przez przechodzących ludzi już od godz 16tej do którejś tam, póki nie pójdę spać :cry: :-?

-gościu od ogrzewania znów nas olał, miał wczoraj przyjechać i zrobić porządek, przyjedzie dopiero w poniedziałek :evil: :evil: :evil:

ponoć chory..

a telefonów to dwa dni nie odbierał, żeby się chociaż wytłumaczyć :evil: :roll:

nie działa nam podłogówka i co chwilę zapowietrzają się grzejniki :x :x

fachwcy..

-meble do kuchni mają przyjechać dziś i jutro będzie montaż, ale facio już zapowiedział, że często jest tak, że coś nie pasuje i muszą coś jeszcze dorabiać, obrabiać czy docinać i kończyć na raty w kilka dni :roll: :roll:

a kuchnię mam krzywą i o tym dobrze wiem, więc cudów się jutro nie spodziewam :cry:

-no i zapewne jeszcze coś wyskoczy nieprzewidzianego po drodze i tyle :cry:

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej. Przeczytałam Twój wątek jednym tchem. Chyba zagoszczę u Ciebie na dłużej.

Jeśli mogę oczywiście. Hm wiecej nie napiszę bo właśnie dziecko mi się obudziło. Pozdrawiam

Andzik, ja się cieszę z każdej wizyty :p

Zwłaszcza z miłej...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a to mamy dzidziusia?? :o :o :wink:

czy starsze dłużej lubiące pospać maleństwo??

mam dwóch synków 2,5 roku i rok i 3 miesiące, jak widzisz nie próżnowałam z mężem....

andzik, pięknie, pięknie :lol: :lol:

tak trzymać, ja też nie zamierzam próżnować, tylko się teraz muszę dowitaminizować, bo jakaś słaba ostatnio jestem (chyba przez ten ciągły pośpiech i złe nawyki żywieniowe... czyt. chipsy i pifko :lol: :lol: ).

a potem też próżnować nie zamierzam :p

i też chciałabym drugiego synka..

tzn. wydaje mi się, że będzie synek, ale mogłaby być i dziewczynka :wink:

Pewnie, że krzywe ściany:) Ja tak miałam przynajmniej, ale dali sobie radę spokojnie:)

A z hydrauliką miałam luzik, bo teść nam wszystko sam zrobił. A nam się też kaloryfery zapowietrzały, ale chyba mało wody było w grzejnikach, nie pamiętam bo tutaj całkowicie zdaję się na tatę i o tym nie myślę:)

Teraz właśnie kombinuję jak go namówić na zmianę syfonu w kuchni, aby nam się tam kosze zmieściły. Kurcze myślałam tylko o szafkach na talerze, garnki i zapasy a nie pomyślałam jakie niezbędne jest miejsce na kosze (ja segreguję odpady), foreczki foliowe itp. To chyba najczęściej otwierane szafki.

P.S. Ania, dostałaś ode mnie maila?

Aniu -co to znaczy, że masz krzywą kuchnię? :o

:lol: :lol: :lol:

wiem, że piszę zagadkami :lol:

się znaczy, że dom jest zbudowany bez idealnych kątów :cry:

my, ciągnąć górę trochę już naprostowaliśmy gdzie się dało, ale to za mało, więc kąt w kuchni (tam gdzie ma być zlew) napewno nie jest prosty, będzie albo za ostry albo za szeroki. Na dodatek, mamy tam słupa, którego trzeba zabudować i też stoi pod kątem, ale to już wina "fachowców dachowych" :evil: :evil:

U mnie w obecnym mieszkanku też krzywo... jak przyjechali montowac meble w kuchni to piła nie stygła :) (a ja prawie nerwicy dostałam :roll: ). Jeszcze do tego okazało się że podłoga ma spadek i szafki przy podłodze układają się jakby "schodkowo" :) Ale nikt z gości tego nie zauważył na szczęście!

U mnie w obecnym mieszkanku też krzywo... jak przyjechali montowac meble w kuchni to piła nie stygła :) (a ja prawie nerwicy dostałam :roll: ). Jeszcze do tego okazało się że podłoga ma spadek i szafki przy podłodze układają się jakby "schodkowo" :) Ale nikt z gości tego nie zauważył na szczęście!

no widzisz, to ciekawe co u mnie się jeszcze wynajdzie w trakcie roboty :roll: :lol:

no widzisz, to ciekawe co u mnie się jeszcze wynajdzie w trakcie roboty :roll: :lol:

Co Wy tak dziewczyny narzekacie, że kątów nie macie? :o

Ja kątami, to się wcale nie przejmuję :roll: , bardziej tym, że mi ściany i podłoga falują :lol: :lol: :lol: Normalnie góry i doliny :roll: Teraz to chociaż mam otwory drzwiowe wyrównane i w łazience będą nowe tynki, to też je zrobią na równo :D Mam nadzieję, że to się nie będzie rzucać w oczy - te proste ściany :lol: :lol: :lol:

Skorpionik, bardzo się cieszę, że jeszcze tu zaglądłaś :p

już myślałam, że będę miała sąsiadkę i to poznaną na Muratorze :cry:

Ja mieszkam w tej chwili niedaleko Twojej rodziny, bo ciut za Krystynowem :p

To jak wpadniesz rodzinkę odwiedzić to i do mnie na kawkę zapraszam :wink: .

No, co do małża to mam ten sam problem, wyrzuca mi, że chcę zwierzyniec w domu zrobić :roll: :roll: .

Że już o tych moich kwiatkach nie wspomnę, bo ciągle powtarza, że połowę to trzeba wyrzucić :lol: :lol: :lol:

Ale kota to i tak do domu jakoś przemycę :wink: .

Legwan to duży wydatek??

To niedobrze, bo w takim razie łatwo też nie przejdzie :cry: . Jeszcze się nie orientowałam w cenie, ale w sumie to pewnie dużo wyjdzie, żeby kupić nie tylko zwierzaka ale i cały sprzęt dla niego :o :roll:

Najpierw pochwale Twoje poczynania w waszym stryszku, jest cudowny, jesteście oboje z mężem zdolni i macie świetny gust :D

Podoba mi się ta ścianka dzieląca kuchnię od salonu, jest rewelacyjna,

przyznam się ze nie mam koloru w monitorze, już od paru dni i nie wiele widzę co do kolorystyki :-? ale obiecuje że się z tym poprawie :roll:

Nie daj sie mężowi zwierzątka w domku są potrzebne, dzieci sie lepiej chowają , i są zdrowsze .

Ja mam 2 koty i kraba i nie wyobrażam sobie świata bez zwierząt :)

Niestety jeśli chodzi o legwana to jest to bardzo duży koszt, sam legwan kosztuje 140 zł , jest na allegro gość z Wrocławia i on sprzedaje najtaniej.

Ale wyposażenie terrarium to już spory wydatek :-? no i jeszcze to że legwan urośnie do ok 180cm a potem to praktycznie jeden pokój to on sam zajmie :roll:

Ponieważ terrarium musi mieć wymiary przynajmniej 2m długości. Dla dorosłego legwana.

Więc to jest poważna decyzja zakupu zwierzęcia które naprawdę jest olbrzymie kiedy już urośnie.A i warunki tez mu trzeba odpowiednie stworzyć.

Wiem tylko ze trochę własnego sprytu (mam namyśli męża oczywiście, a twój jest sprytny ), i można terrarium zrobić samemu i wtedy to wychodzi dużo taniej niż kupienie gotowego za bagatela 700 zł :roll:

Może znasz rodzinkę Grabków z ul. Gwarków? :D

Pewnie za parę tygodni tam zawitamy z wizytą , bo już dawno nie odwiedzałam cioci i wujka.Nie widzieli jeszcze mojego drugiego synka :)

:D pozdrawiam

No, co do małża to mam ten sam problem, wyrzuca mi, że chcę zwierzyniec w domu zrobić :roll: :roll: .

Że już o tych moich kwiatkach nie wspomnę, bo ciągle powtarza, że połowę to trzeba wyrzucić :lol: :lol: :lol:

Legwan to duży wydatek??

To niedobrze, bo w takim razie łatwo też nie przejdzie :cry: . Jeszcze się nie orientowałam w cenie, ale w sumie to pewnie dużo wyjdzie, żeby kupić nie tylko zwierzaka ale i cały sprzęt dla niego :o :roll:

Dario -nie kupuj legwana :roll: To paskudztwo jaszczurowate naprawdę ci się podoba? Chyba bym spac nie mogła wiedząc że takie "coś" jest w domu i może wyleźc brrrr :x ..... Najlepiej to kup sobie kota brytyjskiego -albo od razu parkę to za rok może odkupię potomka :)

http://www.rufi-koty-brytyjskie.strefa.pl/img/galerie/Nasze_Koty/IMG_2693a.jpg

Legwan to duży wydatek??

Dario -nie kupuj legwana :roll: To paskudztwo jaszczurowate naprawdę ci się podoba? Chyba bym spac nie mogła wiedząc że takie "coś" jest w domu i może wyleźc brrrr :x ..... Najlepiej to kup sobie kota brytyjskiego -albo od razu parkę to za rok może odkupię potomka :)

http://www.rufi-koty-brytyjskie.strefa.pl/img/galerie/Nasze_Koty/IMG_2693a.jpg

To może ja się zapiszę na drugiego :roll: ? Potomka, znaczy się... Byłyby dwa "europejskie" i jeden brytyjski... :p

:D :D :D

Właśnie :wink:

Aniu, masz argument do ręki - inwestycja w koty się zwróci :lol: :lol: :lol:

Ja się na hodowlę nie piszę, więc konkurencji nie będę robić :wink: , ale kociaka bym chciała :roll:

A tak na marginesie dodam, że druga kicia czeka na mnie od późnej wiosny, u znajomego, a ja nawet jej jeszcze nie widziałam :o Strasznie jestem ciekawa :o :p

buuuu....

http://poczta.onet.pl/_d/emots/xbuu.gif

no i pojechałam :cry: :cry: :cry: :cry:

do du... i spowrotem :evil:

oczywiście dzwoni telefefon...

patrzę...

meble :o

myślę...

czyżby przyjechał przed czasem???

nieee..

oj bleeee, bleee, bleee.. bardzo mi przykro, bleee, bleeee..

nie dowieźli blatu, bo jest długi i coś tam, coś tam :o :evil: :evil:

ani mi się słuchać nie chciało :-?

ale ponoć jutro będzie o 7.00 i odrazu zrobi montaż :p

już nie wiem, czy sę śmiać czy płakać :roll: