Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anoleiz masz dużą rodzinkę, gratuluję :p

kici też, lepiej, że jest ja ta wołowa, niż gdyby się dotknąć nie dała :roll:

a tego glonojada, to podziwiać trzeba za siłę przebicia normalnie :lol: :lol: :lol: :lol:

OK, zwierzęta przejmują nawyki po właścicielach...

dlatego ucieka przed aparatem :wink:

a na pifko też z Tobą chodzi??

:lol: :lol: :lol:

tak po za tym, to jakieś jej zdjęcia masz, to i tak dobrze. Dachowiec ale z wdziękiem :p

Skub na raty i zawyżaj ceny zakupów :wink: Potem powiesz, że dostałaś w prezencie :wink:

problem w tym, że na większe zakupy jeździmy na markety (do Tesco na przykład), a mniejsze małż robi, bo ma taką pracę, że w przerwach może dużo rzeczy załatwić. Tu jest takie z lekka zadupie gdzie teraz mieszkam, więc on ma lepsze pole do popisu :wink: .

Ale jak się przeniesiemy, to dopiero sprawy się obrócą...

Tylko małż ma kalkulator w głowie, więc po dużo się nie da skubać :cry:

Skub na raty i zawyżaj ceny zakupów :wink: Potem powiesz, że dostałaś w prezencie :wink:

problem w tym, że na większe zakupy jeździmy na markety (do Tesco na przykład), a mniejsze małż robi, bo ma taką pracę, że w przerwach może dużo rzeczy załatwić. Tu jest takie z lekka zadupie gdzie teraz mieszkam, więc on ma lepsze pole do popisu :wink: .

Ale jak się przeniesiemy, to dopiero sprawy się obrócą...

Tylko małż ma kalkulator w głowie, więc po dużo się nie da skubać :cry:

Hhhmm, no tak... To trzeba kombinować inaczej :roll:

A płaczem się go nie da :roll: ?? Albo zastraszyć jakoś :roll: ??

Dario -nie kupuj legwana :roll: To paskudztwo jaszczurowate naprawdę ci się podoba? Chyba bym spac nie mogła wiedząc że takie "coś" jest w domu i może wyleźc brrrr :x ..... Najlepiej to kup sobie kota brytyjskiego -albo od razu parkę to za rok może odkupię potomka :)

http://www.rufi-koty-brytyjskie.strefa.pl/img/galerie/Nasze_Koty/IMG_2693a.jpg

:lol: :lol: :lol: :lol:

Fakt kachna28 to trzeba lubić :lol:

DarioAS

nie wiedziałam, że legwan to taki byk , na pewno już na starcie w takim układzie jestem spalona. Małż to razem z tym legwanem by mnie z domu wyprowadził . Zarówno za rozmiar zwierzątka jak i za jego cenę

:lol: :lol: :lol:

A legwan dorasta do 2m w naturalnym środowisku jest jeszcze większy :roll:

Mój mąż jeszcze nie wie co go czeka, ale już napominam że w nowym domu będzie nowe zwierzątko :wink:

a tak jeszcze...

kraba???

a jak się to chowie??

Krab to tez tylko dla tych co takie skorupiaki i pajęczaki lubią . :D

Ale hodowla jest prosta i fajna, kraby to piękne stworzonka , szczególnie krab tęczowy.

To moje akwarium

http://img442.imageshack.us/img442/7062/esterek6gq5.jpg

A to jego mieszkaniec Krab tęczowy o imieniu Ester :D

Mój synek uwielbia stać przy akwarium i patrzeć jak on sobie spaceruje po swoim domku.

http://img409.imageshack.us/img409/951/esterek11qi4.jpg

http://img505.imageshack.us/img505/5127/esterek1rk5.jpg

już nie działa..

żadne argumenty nie są na tyle mocne :cry:

chyba, że może jakis taniec na rurze i obietnica za obietnicę??...

toż to chyba desperacja..

http://img505.imageshack.us/img505/5127/esterek1rk5.jpg

:o :o :o :o :o

wolę legwana :o :lol: :lol:

to już chyba nie w moim guście :wink:

jak u kogoś to bym się naptrzeć nie mogła, ale u siebie, to chyba nie spałbym po nocach..

kota to już wcale nie przypomina :lol: :lol: :lol:

podziwiam Cię za oryginalnośc, no, no, no :o :roll:

a tak tego...

to w życiu nie pomyślałabym, że Ty takiego kraba będziesz chodować :lol: :lol:

już nie działa..

żadne argumenty nie są na tyle mocne :cry:

chyba, że może jakis taniec na rurze i obietnica za obietnicę??...

toż to chyba desperacja..

Eee tam, z własnym mężem, to chyba nie desperacja :wink:

Ale może tak: zacznij go namawiać na legwana :o . I to ze wszystkimi szczegółami, ze szczególnym uwzględnieniem osiąganych rozmiarów :D No wiesz - chciałabym..., takie fajne stworzonko, oryginalne..., wiem, że nie możemy, ale..., już widzę to terrarium w tym miejscu - jak znalazł....... itp, tylko tak całkiem na poważnie :wink:

Jak już będzie na skraju wytrzymałości, to go wtedy z drugiej mańki kotkiem :wink: Odetchnie z ulgą, że za 6 stówek ma wreszcie święty spokój :wink: :D

Eee tam, z własnym mężem, to chyba nie desperacja :wink:

Ale może tak: zacznij go namawiać na legwana :o . I to ze wszystkimi szczegółami, ze szczególnym uwzględnieniem osiąganych rozmiarów :D No wiesz - chciałabym..., takie fajne stworzonko, oryginalne..., wiem, że nie możemy, ale..., już widzę to terrarium w tym miejscu - jak znalazł....... itp, tylko tak całkiem na poważnie :wink:

Jak już będzie na skraju wytrzymałości, to go wtedy z drugiej mańki kotkiem :wink: Odetchnie z ulgą, że za 6 stówek ma wreszcie święty spokój :wink: :D

OK, Ty wiesz, jak temat ugryźć :lol: :lol: :lol:

ale aż się popłakałam teraz dosłownie ze śmiechu :lol: :lol: :lol:

U nas z pierwszym kotkiem to było prosto , bo jak sie przeprowadziliśmy na wynajem , to mąż usłyszał wołanie jakiegoś kociaka , mówi mi słyszysz kotek gdzieś miauczy , :lol: więc wyjrzałam przez balkon i zobaczyłam kiciusia, poszłam po niego

wzięłam do domu i dałam jeść i pić . Mąż się zapytał czy mam zamiar go zostawić to mu powiedziałam że trzeba było mi nie mówić że kotek miauczy ,A wieczorkiem już mruczała pod kołderką, szczęśliwa. :lol:

Z drugim była prawdziwa przeprawa, ile ja się mężowi na kolanach nasiedziałam :roll:

Nawet taniec na rurze nie przekonałby go .

Więc postawiłam go przed faktem dokonanym :-? i wzięłam kotka od takiej dziewczyny. A właściwie kocura wielkiego .Mój mąż był przeszczęśliwy gdy zobaczył w łazience drugą kuwetę :oops: :evil: :evil:

Niestety drugi kiciuś okazał się wrogiem facetów i , musiał zamieszkać gdzieś indziej.Ale i tak nie ustąpiłam , kupiłam innego kotka.Mąż z miną cierpiętnika jechał ze mną 50 km po kota :x

Z krabem było tak samo jak wrócił z pracy to akwarium z krabem już stało, :D

Też kilka dni sie nie odzywał

:evil:

Ale mu przeszło , powiedziałam mu kiedyś tak ,że ja nie jestem jego mamą ani on moim tatą żeby sobie czegoś zabraniać.

Ja bym mu nie zabroniła niczego co on by chciał mieć , ale mój mąż należy do osób które nie przepadają za zwierzyńcem. :roll:

Pełna tolerancja musi być , bo jak nie to tarantule sobie kupie, a z dwojga złego to maż woli każde inne zwierzątko niż włochatego pająka :lol:

No Ania rura w sypialni obowiązkowo...musi być...

Kurcze nie nadążam za wami - musiałabym chyba cały dzień przy kompie siedzieć...a ja godiznę czytam zaległości... :o

Ale poczekam na kuchnie - kurcze doczekać sie nie mogę...

No i jeszcze jak fieranki, czy rolety będą to wtedy sie tak fajnie przytulnie zrobi...czekam... :wink:

A co do zwierzaków jeszcze...

Kumpel z poprzedniej pracy (facet ok. 60) ten to miał problem :o

Małżonka zafundowała sobie 2 pytony :lol: :lol: :lol: Jak podrosły ponad 2 m, to się ich pozbyć nie mógł, a zajęły mu całą piwnicę :D :D :D Rozdawał na lewo i prawo :wink: