Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj wkońcu i jak pięknie się od razu zrobiło - to wpraszam się na bezalkocholowe piwo...tylko kiedy?

Ale pięknie jest - no jak kuchnia jest to jest wszystko...można mieszkać :D

Ja tam nie wiem, kiedy, ale znalazłam na forum, że mnie jutro Ania na imprezkę do Tosinka zabiera :D Cholera, nawet się nie spytała, czy mam czas :o :lol: :lol: :lol: Taka pewna :lol: :wink:

a...

to Ci nie powiedziałam :o :o ???

:lol: :lol: :lol: :lol:

Oj wkońcu i jak pięknie się od razu zrobiło - to wpraszam się na bezalkocholowe piwo...tylko kiedy?

Ale pięknie jest - no jak kuchnia jest to jest wszystko...można mieszkać :D

Ja tam nie wiem, kiedy, ale znalazłam na forum, że mnie jutro Ania na imprezkę do Tosinka zabiera :D Cholera, nawet się nie spytała, czy mam czas :o :lol: :lol: :lol: Taka pewna :lol: :wink:

a...

to Ci nie powiedziałam :o :o ???

:lol: :lol: :lol: :lol:

Chyba zapomniałaś :lol: :lol: :lol:

nio...

się zdarza.. :wink:

ale to tak na jedno pifko skoczymy chyba, bo jutro nadszedł ten dzień...

już jest pewne, że się przeprowadzamy :p

dziś po obiadku jadę sprzątać na ziher, potem wpadam do domu, pakuję część manatków i jadę znów..

ale tylko to przewiozę i wracam :wink:

tak więc myślę, że gdzieś od 21.00 będę miała z godzinkę na spokojne pifko :lol: :lol:

i potem znów pakowanko...

a jutro już mnie tu nie będzie :cry: :cry: :cry:

zaraz dzwonię do tp załatwiać internet...

bo nie dam rady wytrzymać bez netu, przecież musicie wiedzieć co się tam ze mną dzieje...

:wink: :wink: :wink: :wink:

Aniu -czy w krakowie (masz blisko -to wiesz zapewne), jest jakiś sklep gdzie można pooglądac i pomacac panele drewniane i parkiety? (tylko nie obi czy praktiker bo tam mają tylko barlinek -a ja go nie chcę). Jeszcze jakby był czynny w niedzielę to git by było. Bo będziemy pojutrze w krakowie przejazdem to bym sobie dechy pomacała :)

To jeszcze nie dzwoniłaś :o :evil: :wink: ?

Dzwoń szybciutko :D

Pewnie, że musimy wiedzieć, co u Ciebie, a Ty co u nas :wink:

dzwoniłam...

i do du... to wszystko :cry:

żeby mieć internet, to musiałabym płacić ponad 100 zł miesięcznie..

ok. 40 zł za abonament na stacjonarny i 60 z groszem za neta :o :roll: .

Chyba mnie nie stać, buuuu... :cry: :cry:

Na dodatek, jeszcze tutaj będę musiała płacić 67 zł za internet, bo dopiero w kwietniu kończy mi się umowa :cry:

Aniu -czy w krakowie (masz blisko -to wiesz zapewne), jest jakiś sklep gdzie można pooglądac i pomacac panele drewniane i parkiety? (tylko nie obi czy praktiker bo tam mają tylko barlinek -a ja go nie chcę). Jeszcze jakby był czynny w niedzielę to git by było. Bo będziemy pojutrze w krakowie przejazdem to bym sobie dechy pomacała :)

Jeszcze w Leroy coś widziałam z parkietów, ale napewno w Komforcie coś możesz pomacać :wink:

I mają czynne w niedzielę.

Jest jeszcze Krak-parkiet na zakopiańskiej, ale w niedzielę niestety nieczynny.

hej :lol: wcześniej nie pisałam bo nie miałam neta prawie miesiac-wasze poddasze jest suuuuuuuuuuperrrrrrrrrrr :lol: nic dodac nic ujac

a my byliśmy zmuszeni wziac neta blue connect z ery ale taniej bo chyba 39 zł-tak na próbe i czekamy jak tpsa łąskawie doprowadzi linie-maja na to 10 m-cy :evil:

powodzenia w przeprowadzce-my na szczeście po troszku zwozimy od rodziców to co potrzebne do danego skończonego pokoiku ale i tak jest sajgon bo my już mieszkamy w niewykończonym :lol:

:o :o Za 60 to ja w zeszłym roku mogłam wziąć iPlusa, wzięłam droższy, bo model dużo lepszy, ale tylko rok większy abonament - zaraz będę zmieniać :wink: A ceny zdaje się na te rzeczy poleciały na dół przez ten rok :wink:

Ale jakby przez komórę, to sprawdź najpierw, co u Ciebie ma najlepszy zasięg :roll:

Ale internet musisz mieć :evil:

Może jakaś konkurencja tpsy tam jest w okolicy - u mnie w robocie netia hula bdb. Nie wiem, co tam macie u siebie, ale coś na pewno jest. Ja w ogóle z tpsy zrezygnowałam, po co mi? Komórkę i tak mam, telefon jest. Stacjonarny w robocie dla oszczędnych znajomych. No i teraz siedzę u Mamy, do kompa kolejka, a ja sobie na laptopiku piku piku :D

Szukaj!!! :evil: :wink:

Miraśka ja się zastanawiałam nad modemem z jakiegoś operatora komórkowego, ale tam kompletnie nie ma zasięgu!!!

Co za zadupie :o :roll: ...

my też jeszcze wiele rzeczy nie mamy zrobionych (najbardziej to mnie te okna martwią :roll: ), ale już mi się tam chce iść i nie ma rady.

Jak się baba zaprze...

:lol: :lol:

i zwozić też będziemy wszystko po trochu, naraz nie ma sensu niepotrzebnie się gracić :wink:

jeszcze nie wiem co gdzie będzie i pewnie ze cztery razy będę wszystko przekładać, więc im mniej rzeczy do przekładania tym lepiej :lol: :lol:

:o :o Za 60 to ja w zeszłym roku mogłam wziąć iPlusa, wzięłam droższy, bo model dużo lepszy, ale tylko rok większy abonament - zaraz będę zmieniać :wink: A ceny zdaje się na te rzeczy poleciały na dół przez ten rok :wink:

Ale jakby przez komórę, to sprawdź najpierw, co u Ciebie ma najlepszy zasięg :roll:

Ale internet musisz mieć :evil:

Może jakaś konkurencja tpsy tam jest w okolicy - u mnie w robocie netia hula bdb. Nie wiem, co tam macie u siebie, ale coś na pewno jest. Ja w ogóle z tpsy zrezygnowałam, po co mi? Komórkę i tak mam, telefon jest. Stacjonarny w robocie dla oszczędnych znajomych. No i teraz siedzę u Mamy, do kompa kolejka, a ja sobie na laptopiku piku piku :D

Szukaj!!! :evil: :wink:

już dzwoniłam i do tp i do netii, ceny podobne :cry:

zdecydujemy się na netię, ale za jakieś może 2 tyg, bo muszę się najpierw zorientować ile pójdzie kasy w rachunki, ile na żarełko, no i ile nam zostanie do dyspopzycji. Już mamy dwie komórki, za które płacimy po ponad stówie miesięcznie, jakby tak doszła trzecia stówa za stacjonarkę i neta, to prawie połowa wypłaty przeciętnego polaka... :o

I jeszcze ten nieszczęsny abonament za neta tutaj, który musimy płacić netii jeszcze pół roku :roll:

a nic tam nie ma zasięgu z komórkowców, plus ma największy (bo na 2 kreski z 7 jak na moim telefonie :o :lol: :lol: )

A nie możesz przenieść tego starego abonamentu z netii? Powalcz trochę z nimi :D

W każdym razie z moich doświadczeń wynika, że netia jednak lepsza od tpsy. W robocie mam obie i z netią zero problemów, a z tpsą bez przerwy :evil: Raz do roku taka awaria, że przez parę dni nic nie działa, a reklamacją zaczynają się przejmować dopiero po stwierdzeniu, że przekazuję sprawę naszemu prawnikowi :wink: W netii jak awaria, to jednak jakoś sympatyczniej i sprawniej działają :roll:

A z zasięgiem to fakt, jak na telefonie masz mało, to dla internetu już w ogóle pewnie go nie ma :-?

Kombinuj, kombinuj, bo z kim ja się napiję :cry: ???

OK nie dam rady przenieść netu stąd, bo tu modem jest podpięty do telefonu rodziców, a im przecież go nie zwinę :lol: :lol:

ni ma rady :cry:

jeszcze popytam o radiówkę czy coś tam...

będę walczyć, bo z kim ja będę pifko wieczorami piła???

Tobie to jeszcze całef orum zostanie (juz parę osób twierzi, że się przez nas rozpiło :o :o i że im dobrze :lol: :lol: ), a mi??

Nic :cry: :cry: :cry:

Aniu -dzięki -myślałam, że jest może jakieś takie super wypasione centrum materiałów -płytki, parkiety i everything (w Rzeszowie jest np takie -od śrubki po pustaki i meble)... A co do inetu -nie myślałaś o satelitarnym?? my taki mamy. To jest siec lokalna -30domów. Koszt miesięczny 35zł. Tylko instalacja droga -bo musisz kupic jakieś anteny na dach itd (u nas 400zł) ,ale jak ktoś ma więcej pod sobą tyo mniej bierze czasem. U nas w każdej mscowości jest taka siec -nawet jak tp czy netia nie hula :)

Pochwalę się -chociaż to nie moje -a co mi tam :D 31.10 mojemu bratu urodził się syn (ma już 2 córki) -oto ON:

http://foto1.m.onet.pl/_m/36b961ca5fcd9d0c4538723141c99311,5,19,0.jpg (jeszcze w szpitalu dlatego wygląda jak babuszka a nie jak bobas :D CUDOWNY jest- chyba przyśpieszę to swoje macierzyństwo :wink:

to do wieczorka :wink:

OK, Ty pamiętaj, że idziemy na pifko do Tosi.

Jak ktoś chce, to zgarniemy po drodze :lol: :lol: :wink: .

Jadę działać :wink:

Oczwście, że pamiętam :D

Kachna28, gratulacje dla brata - śliczne maleństwo :D Cholercia, mój brat też ma dwie córki... :wink: