MAREK S 04.07.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam, Czy ktos moze dac info jakim nawozem (najlepiej moze w plynie) nawozic winobluszcz trojklapowy?W tym roku wiednie mi i nie idzie na sciane ale na dol w kierunku trawnika a liscie na dole ma niebotycznie duze...PozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paskud 04.07.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 kiedy była sadzony.>? w tym roku czy wcześniej..? nawóz.>/ uniwersalny w postaci granulatu, albo np.: florowit lub podobny w płynie [jeśli wolisz krowiak/krowieniec/kupa krowia też może po pewnych zabiegach występować w formie płynnej ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 05.07.2007 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witam,ma juz chyba 3 lata jak cos,rosnie na scianie poludniowej,nigdy go nie nawozilem i dlatego tez pytam jak cos..na dole mam polozona czarna agrowloknine,na dole ma przepiekne dzue liscie az za duze a na sciane slabo idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paskud 05.07.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 pytałem, bo czasami się zdąża, że w pierwszym roku po posadzeniu nie specjalnie ma ochotę sie wspinać, po pewnym czasie sam zaczyna wycieczkę w górę.. ale jeśli trwa to trzy tata to trochę dziwne to jest. kolejne pytanie - wybacz ze zapytam, ale czy ona na pewno posiada przylgi [przyssawki], czy tylko wąsy..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja-basia 06.07.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 mój na dobre rozrósł się po 3 latach już go nie prowadzę oplatając wogół podpór teraz go przycinam jak nie chcę by szedł swoją drogą ,niczym nie podsypywałam, czepia się wąsami i to tak mocno że trudno oderwać, najlepiej jak ma coś chropowatego do czepiania albo drewnianego a najlepiej to widać na niektórych domach, jak pnie się .pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.07.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Cosik mi się wydaje, sądząc z objawów (te duże liście i niechęć do wspinania) że posiadasz nie tą wersję winobluszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 06.07.2007 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 http://img521.imageshack.us/img521/643/hpim2912vt0jr0.png' alt='hpim2912vt0jr0.png'>Shot at 2007-07-06[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paskud 06.07.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 faktycznie winobluszcz trójklapowy, poczekaj już zaczyna wycieczkę w górę po ścianie, a dlaczego tak późno - w trzecim roku? być może nie spodobał sie mu odczyn gleby, lub jej wilgotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.07.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 No rzeczywiście. Pójdzie, trzeba trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja-basia 07.07.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 pójdzie ,pójdzie ,na pewno i nic mu nie jest ,tylko chyba jest cały czas w słońcu?????????, one tego za bardzo nie lubią, mój ma zachodnią stronę więc utrzyma wilgoć sporo czasu ....no ale nie jestem fachowcem pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 07.07.2007 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Witam,Ale czy mozna jakos mu pomóc?W sumie ma juz prawie 3 lataTa czesc lekko zacieniona choinka, idzie dosc dobrze,tzn.mocniej ale ta calkiem widoczna idzie mocniej na dol w strone trawnika mimo,ze sciagam wasy wina na sciane...Moze jest jakis nawoz,ktory by lekko pomogl?Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paskud 07.07.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 jest zdrowy, zielony, brak objawów niedożywienia, jw. nawóz uniwersalny, ale ostrożnie bo nie sztuka jest sypnąć nawozu, trzeba robić to z umiarem, aby przy okazji nie uszkodzić rośliny, bo nawóz dobre działa tylko w umiarkowanej ilości a w tym roku już masz jakiś przyrost, myślę ze do lata powinien jeszcze sporo podrosnąć.. tak z nimi bywa, ze czasami an początku kiepsko si wspinają, ale gdy zaczną to szybko to nadrabiają silniejszym niż zwykle przyrostem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja-basia 08.07.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 ja na wiosnę lekko obsypuje działkę azofoską, i on też trochę dostaje, choć muszę przyznać że miałam 2 gatunki które mi zmarnialy a jak się nad nimi trzęsłam i nic nie dało , chyba zależy także od siły roslinki jedne ,tak jak z nami ludżmi,są słabsi i silniejsi....... teraz mam gatunek choć ten sam a rośnie mocno, w tym 3 roku, że zaczełam go przycinać wąsy puszcza po trawie ,w tamtym roku zrobiłam rozsadę z niego i już odjęłam do doniczki ,pięknie rośnie w niej ,przywiozłam na bałkon ,ciekawa jestem jak przetrzyma zimę w donicy .pozdrawiam http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/lf/bf/xoyz/VAQl4KbrhTybRP4A8B.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja-basia 18.07.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 moj winoblusz http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/lf/bf/xoyz/bjFLTY5qUakfEb7vNB.jpgidrugi na zachodniej stronie,pierwszy był w słońcu http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/lf/bf/xoyz/3LBBundw5qboK26EHB.jpg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts