zuza1 04.07.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Zaczynamy budowę domu "RAMZES", może ktoś wybudował taki dom?, projekt, no i zdjęcia dołączone do projektu są naprawdę super, ciekawe czy gotowy już dom okaże się tak samo interesujący?! jest to projekt wybrany z katalogu "małych domów", chociaz nie jest wcale taki mały, przynajmniej mam takie wrażenie, będę wdzięczna za opinie osób które zakończyły budowę tego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 05.07.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 a może by jakis link do ramzesa???? czy to ten http://www.extradom.pl/WRW1009.html jesli ten to ładny, ale drogiiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuza1 05.07.2007 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 dokładnie ten, nie jest taki bardzo drogi, w końcu jakby nie było dom buduje się na całe życie, poza tym jego pow. bez garażu to zaledwie 118 m. Zastanawialiśmy si e nad czymś mniejszym ale w tej chwili jest nas troje i mam nadzieję że tak nie pozostanie, więc dla rodziny z dwójką dzieci to tak naprawdę nie ma sensu stawiać niczego mniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 05.07.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 nie, no też tak myślę. Mniejszego domku to faktycznie raczej nie ten jest całkiem fajny - a górę można jeszcze zaaranżować na gabinet czy coś. O cenie mówiłam bo my teraz fundemanty stawiamy i przerażają mnie koszty..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuza1 06.07.2007 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 mój mąż ma firmę budowlaną więc myślę że nie będzie tak źle, większość tych największych kosztów to robocizna, koszty transportu, marże w hurtowniach, no i jak to zwykle bywa nieudolność ludzi, którzy biorą się za budowlankę i przy okazji coś spieprzą, bo okazuje się że o pewnych rzeczach nie mają pojęcia. Poza tym jestem trochę zawiedziona bo wychodzi na to, że nikt nie zdecydował się na taki sam projekt ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 06.07.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 bo dosyć gargamelowaty jest ten RAMZES... bryła niepotrzebnie skomplikowana /chyba z jakichś artystycznych ciągot projektanta/ daje skomplikowany dach... nadto 20 % domu to garaż dla ukochanego autka - Ty akurat nie pytasz się o koszty - znaczy nie masz problemów finansowych ale garaż w bryle budynku to oczywiste ponoszenie wydatków na wstępie - bez specjalnego efektu - dla ludzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuza1 06.07.2007 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Szczerze - nie interesuje mnie twoja opinia na temat zewnętrznego wyglądu domu (o gustach się nie dyskutuje) , a jeśli chodzi o koszty, to rzeczywiście nie mam problemów finansowych, to źle?, pewnie ty je masz i stąd te złośliwości. Poza tym to czy garaż będzie w domu czy obok, specjalnie nie zawyża kosztów budowy, najwidoczniej nie bardzo się na tym fachu znasz. Przy okazji chciałam zapytać, co twoim zdaniem oznacza słowo: "gargamelowaty" ??? Acha, gdybyś miał o tym pojęcie, to dach wcale nie został udziwniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzycielka74 06.07.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 BETON nie potrzebnie sie czepiasz Zuza a ja Ci powiem że RAMZES jest super .Ja od przeszło dwóch lat byłam zakochana w innym projekcie i gdy juz tamten projekt zamówiłam ,tez w extradom to przez przypadek wpadł mi w oko RAMZES...i odmówiłam tamten projekt. Narazie ciągle się zastanawiamy, niestety finansowo nie stoimy dobrze. Gdybyśmy zdecydowali się na RAMZESA to napewno podnieslibyśmy ściankę kolankową ,na górze chciałabym miec garderobę i pokój moze starczyłoby na coś jeszcze. .Masz rację dach wcale nie jest udziwniony , a taras uroczy. ....domek śliczny ... więc .....buduj ,buduj POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 06.07.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 gargamelowaty - czyli w stylu domu Gargamela /trochę/ http://pl.wikipedia.org/wiki/Gargamel no ew. można by powiedzieć, że projektant posługiwał się grą komputerową "The Sims" tam taki właśnie domek sobie można zaprojektować z takim właśnie dachem... PS: Szczerze - nie interesuje mnie twoja opinia na temat zewnętrznego wyglądu domu (o gustach się nie dyskutuje) to po co zakładasz wątek na forum??? załóż sobie lepiej blog, będziesz mógł/mogła sobie pisać o swoim pięknym Ramzesie do woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuza1 06.07.2007 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Ineresują mnie opinie ludzi, którzy budują domy, a nie "dowcipnisiów", którzy o własnym domu mogą pewnie tylko pomarzyć i na dodatek są niesympatyczni i z beznadziejnym poczuciem humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 06.07.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 hmmmm j jedyne co mogę wymyślić: to załóż sobie forum prywatne będą na niego wpuszczane przez Ciebie jeno osoby o odpowiednim dla Ciebie poziomie humoru i sympatyczniości...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuza1 06.07.2007 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Wiesz co ? ty nie jestes na zadnym poziomie, a twoja ksywka mówi sama za siebie, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 06.07.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Wiesz co ? ty nie jestes na zadnym poziomie hmmmm atak osobisty to zdaje się jest??? nie łam netykiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 23.08.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 My tez zdecydowalismy sie na ten projekcik Zalezalo nam na domku, w ktorym wszystkie pokoje bylyby na dole, a zagospodarowanie gory mozna ewentualnie zostawic na pozniej. Zrobilismy pare zmian, na dole polaczylismy lazienki i wydluzylismy je jeszcze troche o pokoj. A pokoj zostal wydluzony do samego konca, zlikwidowalismy garaz, i przenieslismy tam kotlownie , a z pozostalej czesci zrobimy gabinet. Garaz bedzie stal osobno. Poszerzylismy tez kazde z okien, ale tylko troche , bo zbyt duze zmiany zepsulyby estetyke domku , ktory tak nas urzekl:). Mam nadzieje ze bedziemy sie tutuaj wymieniac doswiadczeniami z kolejnych etapow budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 23.08.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 dokładnie ten, nie jest taki bardzo drogi, w końcu jakby nie było dom buduje się na całe życie, poza tym jego pow. bez garażu to zaledwie 118 m. Zastanawialiśmy si e nad czy eee tam ja tam nawet nie wiem czy za 5 lat będę mieszkał w domu co go teraz buduję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 29.08.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Hmmm czyzby koniec watku?? Nikt sie nie przymierza do tego projekciku?? A moze budowa tak wre ze nie ma czasu na forum?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nerescu 15.10.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Cześć!Ja również przymierzam się do budowy Ramzesa.Aktualnie oczekuję na pozwolenie na budowę. Byłbym wdzięczny za nowe wieści i wymiane doświadczeń. Projekcik typowy bez dużych przeróbek, ale to właśnie jego urok.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 15.10.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Ineresują mnie opinie ludzi, którzy budują domy, a nie "dowcipnisiów", którzy o własnym domu mogą pewnie tylko pomarzyć i na dodatek są niesympatyczni i z beznadziejnym poczuciem humoru Ej no Zuza nie przesadzaj . Kiepsko nie mieć poczucia humoru i dystansu co do własnej osoby. Jedni lubią domy typu "stodoła" inni tzw " gargamele" z fikusnymi dachami. Mi się np. ten projekt w miare podoba co nie zmienia faktu, że jest tzw. "gargamelem", a nie "stodołą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 15.10.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 ja mam podobny domek ale widać niespójność konstrukcji dachu i brak konsekwencji bo albo daszki dodatkowe dwuspadowe albo czterospadowy jak dach główny, uważam tez ,że w domku parterowym 3 łazienki to za dużo, a tez mam paretrowy. reszta w domu podoba mi się i tu bym nic nie dodała, własnie ciekawe jak wygląda dom w rzeczywistości na prawdziwo a nie na opisie. jaka jest powierzchnia dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 15.10.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 ten wątek powinien być w dziale Projekty i architektura A dach rzeczywiście jest mocno udziwniony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts