dorbie 22.07.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Roksi, taras masz cudowny! Ja wlasnie jestem przed murowaniem tarasu, tylko u mnie jest wyzej i trzeba murek wymurowac. Mam nadzieje ze uda sie to ekipie w postaci mojego meza i tescia. A te schodki z klinkieru sa piekne, naprawde, ale u mnie to bedzie dopiero przyszly rok-kostka i klinkier. A kuchnia tez super, wielkie gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 22.07.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Mam tylko nadzieję, ze ten "przypływ" nawiedzi też moje strony Ja na razie śpię na materacu i nigdzie nie mam drzwi wewnętrznych( Twoje są rewelacyje), a przed domem brodze w piasku po kolana a i tak jest fajowo. Trochę biwakowo, trochę inaczej. Czasami myśle, ze fajne są te wypasione, wymuskane domy, zrobione do ostatniego obrazka ... ale mi nie było dane. Cieszę się jednak, że nie kapie mi na głowę, że mam ciepłą wodę i TV. Moje dziecko jest szczęśliwe w swoim nowym domku i to jest dla mnie ważne. A kiedys...za lat kilka się dokończy .... się pomaluje... kupi się plazmę ..i pomyśli.... ale nuda..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 24.07.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Roksi - kuchnia przepiękna, marzenie, każdy detal tak dopracowany i dopieszczony .Te fronty i boki szafek, zabudowy nad szafkami i oknem oraz boki okna - bajka. Taką kuchnię chciałabym mieć, ale takiego mistrza stolarskiego, to ze świecą szukać. Dobra kobieto, czy mogłabyś w wolnej chwili zmierzyć szafki wiszące i odpowiedzieć mi na kilka pytań? Pliiis - jaka jest wysokość szafek (bez zabudowy) i jak wysoko wiszą od ziemii? - o ile obniżaliście sufit? -czy firanki masz na karniszu, czy na takim pręciku jak do zazdrosek i gdzie są mocowane -do okna? -czy to wszystko Ty sama wymyśliłaś Ps. Chcemy w przyszłości na tarasie układać kostkę i właśnie zastanawiałam się u kogo już coś takiego widziałam. Patrzę w Twój dziennik, a tam zapamiętany przeze mnie taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 24.07.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Mam tylko nadzieję, ze ten "przypływ" nawiedzi też moje strony Ja na razie śpię na materacu i nigdzie nie mam drzwi wewnętrznych hej - jeżeli ich jeszcze nie kupujesz i poczekasz na mnie miesiąc to Ci dotrzymam kroku, bo u mnie będzie tak samo - nie żebym zazdrościła, ale miło, że nie tylko ja jestem "bezdrzwiowym odmieńcem" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 24.07.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Roksi - a kuchnia ................. nie męcz proszę ................ i w światłach wygląda zjawiskowo Cudeńko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 28.07.2008 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Mam tylko nadzieję, ze ten "przypływ" nawiedzi też moje strony Ja na razie śpię na materacu i nigdzie nie mam drzwi wewnętrznych( Twoje są rewelacyje), a przed domem brodze w piasku po kolana a i tak jest fajowo. Trochę biwakowo, trochę inaczej. Czasami myśle, ze fajne są te wypasione, wymuskane domy, zrobione do ostatniego obrazka ... ale mi nie było dane. Cieszę się jednak, że nie kapie mi na głowę, że mam ciepłą wodę i TV. Moje dziecko jest szczęśliwe w swoim nowym domku i to jest dla mnie ważne. A kiedys...za lat kilka się dokończy .... się pomaluje... kupi się plazmę ..i pomyśli.... ale nuda..... Ale to chyba właśnie o to chodzi żeby nie mieć wszytkiego, bo się nudno zaczyna robić. A wszystko od razu? A z czego się cieszyć przez resztę życia. My sobie szczęście dawkujemy. Wprowadzilismy sie do domu, bez parapetów w wewn. i z zewn. Z drzwiami łazienkowymi w postaci zasłony z lat 80 tych. Bez pomalowanych ścian, z podłogą w jednym pokoju i materacem na niej. Z ubraniami w kartonach. Ale mieszkamy tutaj dwa lata i małymi kroczkami inwestycyjnymi idziemy dalej, co nie znaczy że do końca. Teraz też nie jest u mnie tak do końca bajkowo. Wiele brakuje, ale jak już się pojawi to radocha na 102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 28.07.2008 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Roksi - kuchnia przepiękna, marzenie, każdy detal tak dopracowany i dopieszczony .Te fronty i boki szafek, zabudowy nad szafkami i oknem oraz boki okna - bajka. Taką kuchnię chciałabym mieć, ale takiego mistrza stolarskiego, to ze świecą szukać. Dobra kobieto, czy mogłabyś w wolnej chwili zmierzyć szafki wiszące i odpowiedzieć mi na kilka pytań? Pliiis - jaka jest wysokość szafek (bez zabudowy) i jak wysoko wiszą od ziemii? - o ile obniżaliście sufit? -czy firanki masz na karniszu, czy na takim pręciku jak do zazdrosek i gdzie są mocowane -do okna? -czy to wszystko Ty sama wymyśliłaś Ps. Chcemy w przyszłości na tarasie układać kostkę i właśnie zastanawiałam się u kogo już coś takiego widziałam. Patrzę w Twój dziennik, a tam zapamiętany przeze mnie taras Oj dziekuje kochana, ale te pochwały to do stolarza to on wykonał to dzieło Odpowiadam na pytania .... 1`. zrobiłam obliczenia ile co ma i tak od dołu najpierw jest maskownica o wysokości 11 cm 2. następnie są szafki z blatem o wys. 78 cm 3. później jest przerwa między szafkami ....62 cm 4 next jest listwa maskująca światło 6 cm 5. i zaczynają sie szafki górne wysokie na 75 cm 6. później jest wieniec 20 cm 7 i obnizenie sufitu n 12 cm Fitanki są mocowane na pręcie od zazdrosek, na te wieszaczki od zazsrosek, ale że te wieszaczki sa badrzo słabe i nie mogą utrzymać ciężkiej fitanki i juz mi dwa tazy się odkleiły i firanka wpadła do zlewu gdzie stała filiżanka z fusami po kawie i się wybrudziła więc zaplanowałam wymyślić inne rozwiązanie i pewnie będzie to niestety zniszczenie ookna i przewiercenie w nim dziurek A w ogóle to to jest przymocowane do ruchomej ramu okna. Ponieważ jak otwieram okno to zazdroska / firanka przemieszcza się razem z oknem. Nie to wszytko wymysliłam z mężęm i stolarzem wspierając się o zdjęcia kuchni znalezione w internecie, na amerykańskich i angielskich stronach. Poza tym mój stolarz był kilka lat w USA i tam robił kuchnie i biblioteki więc jemu nie trzeba za dużo tłumaczyć, wystarczy mu zaufać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 28.07.2008 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Roksi, taras masz cudowny! Ja wlasnie jestem przed murowaniem tarasu, tylko u mnie jest wyzej i trzeba murek wymurowac. Mam nadzieje ze uda sie to ekipie w postaci mojego meza i tescia. A te schodki z klinkieru sa piekne, naprawde, ale u mnie to bedzie dopiero przyszly rok-kostka i klinkier. A kuchnia tez super, wielkie gratulacje dziękować za te miłe słowa Dorbie u mas też wszytkie podjazdy czekają, mamy tylko kostke na tarasie a wszędzie gdzie będą podjazdy i ściezki rośnie zielsko a ziemia czeka na zastrzyk gorówki Pozdr. Roksana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 28.07.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 O, wlasnie , tak jak powiedzialas, ze najbardziej ciesza takie male postepy, jakis zastrzyk gotoweczki i cosik nowego. My tez tak bedziemy, bez drzwi wewn. Teraz wlasnie kombinujemy zeby na jesieni nie utopic sie w blocie i zamowilismy 18ton gruzu, to na nasz podjazd 17mb, troche w ogrodzenie, czyli bedzie pierwsza warstwa pod pozniejsza kostke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 31.07.2008 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Dzięki Roksi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 11.08.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Ale to chyba właśnie o to chodzi żeby nie mieć wszytkiego, bo się nudno zaczyna robić. A wszystko od razu? A z czego się cieszyć przez resztę życia. My sobie szczęście dawkujemy. Wprowadzilismy sie do domu, bez parapetów w wewn. i z zewn. Z drzwiami łazienkowymi w postaci zasłony z lat 80 tych. Bez pomalowanych ścian, z podłogą w jednym pokoju i materacem na niej. Z ubraniami w kartonach. Ale mieszkamy tutaj dwa lata i małymi kroczkami inwestycyjnymi idziemy dalej, co nie znaczy że do końca. Teraz też nie jest u mnie tak do końca bajkowo. Wiele brakuje, ale jak już się pojawi to radocha na 102 Roksi ja lepiej bym tego nie ujęła. Właśnie kupiłam farbę i pomalowałam salon. Fajnie i inaczej. Masz rację powoli, powoli ale z jaką radością Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 12.08.2008 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Trawa mi urosła ... wczoraj miała 4 tygodnie ..jak ten czas leci jest juz po pierwszym koszeniu. A w domu zastój, jedziemy na wakacje jak wróce to będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 14.08.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Miłego wypoczynku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 08.09.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Roksi, co tam słychać u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 23.09.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 jesssssuniu jaka cudna kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 12.10.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Halo Roksi, już dwa miesiące jesz ten obiad . Zainspirowani Waszym tarasem, postanowiliśmy mieć podobny. Chociaż wiele osób nie mogło sobie wyobrazić kostki na tarsie, po obejrzeniu Twoich fotek wiemy, że będzie wyglądał świetnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 22.12.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Roksi, mam nadzieję, że wszystko w porządku u Ciebie... Cudnych świąt Ci życzę http://ekartki.net.pl/kartki/20/993.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 23.12.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://www.majhost.com/gallery/aneczka/sdf/dom/zyczenia2008.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 31.12.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 01.01.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 http://foto2.m.onet.pl/_m/9bce72c055a2658e6c06b96541ec92ee,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts