askaaa 05.07.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witam! Proszę o pomoc... Strasznie podobają mi się właśnie takie świecące fronty. Czy ktoś ma takie meble? Jakie są w utrzymaniu...czy znać każdego palucha i każdą plamkę? Myśle o ciemnym brązie w połączeniu z kremikiem. I jak? Pomoże mi ktoś? oczywiście chodzi o meble kuchenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatca 05.07.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Nie mam jeszcze takiej kuchni ale będę miała - waniliową! Co do porad praktycznych to z tego co juz zdążyłam się dowiedzieć fronty mdf lakier- kolory ciemne nie są praktyczne. Widac na nich każdy odcisk rąk /podobno/. Jak ja pytałam o swoją poinformowano mnie, że pewna osoba kupiła fronty w kolorze bordo i niestety po 2 miesiacach wymieniała,bo nie mogła juz wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 05.07.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Cholerka a ja chcialam bordo z siwym pomieszać w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renwoj 05.07.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Bordowe szafki z lakierowanego mdf chodziły za mną ponad rok, ściany miały być jasno szare. Ostatecznie ściany i płytki zostały szare, ale szafki bordowe wybito mi z głowy. Projektant z firmy w której zamówiłam meble namawiał mnie na jasne meble. Wybrałam dąb bielony, w przyszłym tygodniu montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpilka 05.07.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Powiem tak :moja siostra miała do niedawna kuchnię mdf lakierowany kolor jasno zielony i w nowym domu zmienia obecną zabudowę kuchni własnie na lakierowaną. Dodam , ze ma trójkę małych dzieci. Odciski paluszków jak będziecie się przyglądały to trochę widać, ale rewelacyjnie się je myje. Bez wielkiego szorowania , wystarczy przetrzeć ściereczką i błyszczą jak nowe. Za jej namową też zamawiam lakier, a planowałam mdf foliowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 05.07.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Co do porad praktycznych to z tego co juz zdążyłam się dowiedzieć fronty mdf lakier- kolory ciemne nie są praktyczne. Widac na nich każdy odcisk rąk /podobno/. Nie mogę się zgodzić. U mnie kuchnia na bordowy połysk. Trzeba się przyjrzeć żeby zobaczyć odciski - a schodzi wszystko pięknie - raz przetrzeć i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 05.07.2007 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Dzięki wszystkim za pomoc.. Kurcze i tak się boję tego ciemnego frontu tzn czekoladki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 06.07.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Mi też bardzo podobają się kuchnie z lakierowanego mdf-u, a że również mam obawy przed tymi "paluchami" na ciemnym lakierze wymyśliłam, że kuchnię zrobię owszem dwukolorową ale tylko jasne elementy będą lakierowane - kremowe, a to co ciemne - w drewnianym fornirze. Jeszcze mam trochę czasu do namysłu bo meble będziemy zamawiać jesienią, ale na dzień dzisiejszy taki własnie mam plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatca 06.07.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Co do porad praktycznych to z tego co juz zdążyłam się dowiedzieć fronty mdf lakier- kolory ciemne nie są praktyczne. Widac na nich każdy odcisk rąk /podobno/. Nie mogę się zgodzić. U mnie kuchnia na bordowy połysk. Trzeba się przyjrzeć żeby zobaczyć odciski - a schodzi wszystko pięknie - raz przetrzeć i po kłopocie. A ja jednak tkwię przy swoim zdaniu / zdanie sprzedawcy, osoby doświadczonej i mnie przyszłego użytkownika/ i uważam, że na ciemnych meblach z połyskiem bardziej widac ślady rąk niz na jasnych. I to nie o to chodzi, żeby " raz przetrzeć i po kłopocie", bo zakładam, że zarówno jasne jak i ciemne meble będziemy przecierać. Ale głównie chodzi o to, aby nie popaść w szał wycierania, bo np przy małych dzieciach możemy nie wychodzić z kuchni tylko przecierać... Kuchnia oprócz tego, że ma nam się podobac ma byc również praktyczna. A każdy z nas i tak zdecyduje sam jaka chce i co mu odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.07.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Swego czasu bardzo, ale to bardzo chciałam mieć kuchnię w kolorze ciemnowiśniowym, ale sprzedawca odradził właśnie ze względu na paluchy. Wybrałam złamaną biel i jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZEFLERA 20.01.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Czy ktoś ma może jakieś zdjęcia kuchni w połysku w kolorze waniliowym?Jestem na etapie podejmowania decyzji o frontach i nowe zdjęcia bardzo by mi pomogły (te, które można wyszukać na forum już widziałam). Dla szukajki: wanilia połysk meble kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 21.01.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Widzę, że tutaj dużo osób chce się zdecydować na jasny fornir, hmm. Ja meble kuchenne mam z ciemnego drewna, w WC - ciemny fornir, łazienka - dąb bielony. Najbardziej wszelkiego rodzaju zabrudzenia - głownie zacieki z wody widać na dębie bielonym:( A doczyścić to masakra, naprawdę trzeba się przyłożyć do szorowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZEFLERA 24.01.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Mikita, dzięki za przestrogę Właśnie wybieramy między waniliowym połyskiem a dębem bielonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 24.01.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 tutaj jest polysk kolorek nazywa bianco creme http://images31.fotosik.pl/43/65c0b62f839fb946.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts