martadela 05.07.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Jak jest dziennik, to i komentarze trzeba założyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszulla 21.07.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Witaj W postępie prac budowlanych jestem trochę dalej od ciebie, tzn , własnie oszalowali mi fundament. Co do warunków zabudowy to jeśli ci mówią ze za 3 tygodnie beda to powinnaś sie cieszyć , ja mieszkam na Podlasiu i w niektórych gminach czas oczekiwania to minimum pół roku, jak powiedziałam znajomym ze czekałam miesiąc to powiedzieli ze to cud, Pisze ze wydałaś 12 tys o ile sie nie myle a na działce nic nie widać , hehe ja wydałam juz 60 tys a na działce tylko drewniane rusztowania na fundament , ale wsadziałm trochę kasy w materiały które leżą i czekaja na swoją kolej. Swoją droga to musze przyznać ze budowa domu to całkiem przyjemna sprawa , ludzie jak im mówie ze buduje to odrazu puszczają teksty w stylu ''uuu współczuje", fakt jest z tym trochę kłopotu ale jak później przyjemność Pozdrawiam i powodzenia Ps bede do ciebie zaglądać Ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 28.07.2007 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 1 komentarz Witaj Ulu Jak miło że ktoś te moje wywnętrznienia czyta, i jeszcze raczy skomentować W pięknej okolicy się budujesz, a jakie tam są lasy i grzyby, jagody. Tak się śmiesznie składa że mam część rodziny w okolicy Łomży i Zambrowa Uwielbiam do nich jeździć na wakacje. W przyszłości jak fundusze pozwolą to na pewno postawię tam domek letni, z działką nie będzie problemu, a drewno będzie z lasu Wujka... ale to jest niestety dalsza przyszłość... Pozdrawiam serdecznie, Martadela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik_76 30.07.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Martadela, gratuluje dziennika! Będę śledzić na bieżąco. A z tym podziałem to normalnie 'miszczostwo' świata zrobiliście - musiałam czytać dwa razy, żeby zrozumieć Czekam na kolejne wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 30.07.2007 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 wiem, wiem, straszliwie nagmatwałam , ale jakoś nie dało się tego inaczej opisać... To był istny czeski film - jak to w urzędzie sami określili "kuriozalny podział". Jak dla mnie to on może być nawet megakuriozalny, byle by dom stanął tam gdzie chcemy. A to dopiero początek, już się boję co będzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 22.08.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Cześć patrzymy sobie z mężem na wasz dołeczek z wodą i coś nam on bardzo przypomina na naszej działeczce mamy wykopany prawie identyczny my będziemy robic badanie gruntu, żeby nam kostruktor odpowiednie fundamenty zaprojektował troche martwi nas ta woda... pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 22.08.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Kurczę, sprytnie wymyśliliście z tym podziałem działek. Żałuję, że nie przeczytałam tego wcześniej (albo że Ty tego wcześniej nie opisałaś). Nasza działka ma 18 arów, jest wąska na 16m i długa. Chcieliśmy się budować gdzieś w środku, ale w Starostwie wyznaczyli nam dom tylko i wyłącznie w jednym miejscu, tj. 10 m od drogi... a to dlatego, że sąsiad tak jest wybudowany i teraz nasze domy będą stały ścianami do siebie, zgodnie z planem zagospodarowania przestrzennego. Teraz myślę, że gdybyśmy podzielili te działki, wyznaczyli dojazd do góry, to moglibyśmy się wybudować wyżej... ech, mądry Polak...Tak czy inaczej trzymam kciuki za dalsze postępy, a o podziale już nie myślę, bo zyskam duży ogród za domem, a co tam, trzeba być optymistą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 09.09.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Martadela Dopiero dzisiaj zauwazylam Twoj dzienik. Ciesze sie ze juz niedlugo sie zacznie budowanie. Trzymam kciuki. Widze , ze Zwierzyniec bedzie szczesliwy na nowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 14.09.2007 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 jadwiga_w wymyślenie tego połamańca zajęło nam ok miesiąca, potem ponad 2 miesiące podział.... Więc można powiedzieć że wywalczyliśmy dom w miejscu które sobie wybraliśmy, ale chyba nie zdążymy w tym roku nic już zrobić. Ale co tam, młoda jestem , mam czas rrmi Zwierzyniec już tam szaleje, z doskoku Najśmieszniejsze jest to że doskonale wiedzą gdzie jest granica działki, i nie wyłażą poza swój teren. Dzisiaj nazbierałam cały kosz grzybów , Kozaki, kozaki czerwone i maślaczki.... właśnie robię sosik... Uwielbiam to miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 20.09.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 świetne te kosiarki, zwłaszcza ta pierwsza zrobiła na mnie duże wrażenie może dałaby u mnie rade skosić chwaściory... bo porosły, że hoho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 26.09.2007 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 A ja kosiarki, znaczy sie traktorka wciąż nie mam.... Szukałam więc wypożyczalni sprzętu we Wrocku i co... Jedną zlikwidowali a w 2 nie maja traktorków. Kurcze. A może wypożyczyć taką potężną kosę spalinową? Dociera do mnie powoli bolesna prawda.... z budowy w tym roku raczej nici... Cała papierologia zajmie mi jeszcze min 1miesiąc... Czyli jednak zapeszyłam Pocieszam się że w długie zimowe wieczory będę mogła na spokojnie dopracować koncepcję ogrodu i wyposażenia domu... Kurcze dzisiaj widziałam suuuper umywalkę w Leroyu, gdyby robili takie w kolorze czarnym. Firmy Aqua-San nablatowa, prostokątna, z taką jakby falą wewnątrz... ah nie wytłumaczę Wam, muszę zdjęcie zrobić.. Szukam w necie i chyba jest z zeszłego roku bo nie widzę jej w katalogu.. Znacie jakieś polskie firmy produkujące czarną ceramikę? Luby jak usłyszał że chcę po "Amerykancku" czarne sanitariaty, to powiedział że on woli po niemiecku... z nierdzewki Burak jeden... Dziękuję za wpisy do komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 26.09.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Kosa spalinowa nie jest zła... mój mąż sie własnie przymierza do zakupu takowej. Mamy takie bujne chwasty, że kosiarka za nic ich nie zetnie. Podejrzewam, że jak się z tą spalinówka nie pospieszy... to będzie musiał piłę kupić Ale strasznie drogie sa te kosy, nawet uzywane Jestem na podobnym etapie jak Ty, mielismy w planach rozpocząc budowe we wrzesniu, ale nie wyrobilismy sie z papierami. Teraz mam juz tylko pobożne zyczenie, żeby chociaż fundamenty przed zima postawić. Ale i to nie wiem czy sie uda a tak miało byc pięknie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 07.10.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Martadela śliczna działeczka i okolica. Jak przeczytałam Twoją historię o WZ to przyznaję, że temat mi bardzo bliski. Podobnie jak Ty "walczę" w tej samej gminie od sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 08.10.2007 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 godin Musisz być twarda, trzymam kciuki za Twoje WZ. Ja ich tak zamęczyłam że wreszcie miękną... A kto prowadzi Twoją sprawę? Moją Pani E.M, pod czujnym okiem Pani I.G. Dzisiaj w ferworze zajęć nie zadzwoniłam do Gminy...mają szczęście. Ale jutro atakuję już od rana A co, podatki płacę, więc niech za nie pracują Aha... a w kwestii kosiarki.... hmmm , narazie stanęło na SIERPIE Mam ci ja teraz bliski kontakt z naturą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 18.10.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Gatulacje!!!WZ to wielki sukces w naszej gminie. My podobno pod koniec miesiąca również mamy otrzymać WZ. Trzymajcie kciuki za nas i za panią E.M oraz I.G. Ruszajcie pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 08.11.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Allo! Jak Wasze postępy z architektem? Mam pytanko odnośnie badania geotechnicznego gleby. Czy możecie polecić nam geodetę z naszych okolic? Chcielibyśmy wyprzedzić mrozy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 18.11.2007 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Projekt się robi, a jak już będzie napewno zamieszczę go w dienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 12.12.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Ja właśnie mam pytanie odnośnie projektu. Czy dobrze widzę, że będziecie mieć swoją sypialnię i tylko jeden pokój, no i salon. Czy to nie za mało? Nie ukrywam, ze ten projekt zawsze mi się podobał, ale niestety WZ nam nie pozwoliły na zakup tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 13.12.2007 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Witam serdecznie Aga - Żono Facia, muszę przyznać że zastanawialiśmy się dosyć długo nad likwidacją jednego z pokoi na rzecz większej sypialni. Ostatecznie doszliśmy do mniej więcej takich wniosków: - nasz dom jest z założenia substytutem mieszkania, dlatego jest nieduży - budujemy go dla siebie, nie dla znajomych i nie dla rodziny, a jak ktoś będzie chciał zostać u nas w gościnie to ma do dyspozycji pokój od str pn i salon. (Obecnie zdarza się że w naszej kawalerce nocujemy gości, my wtedy śpimy na podłodze a znajomi na naszym łóżku... i jakoś dajemy radę ) - jest nas tylko 2, nawet jeżeli była by 3 to się zmieścimy (w naszym odczuciu nie ma sensu budować domu dla dzieci, bo te się wyprowadzają szybciej niż nam sie wydaje) - dom w miarę możliwości, przy tej powierzchni, ma dawać poczucie przestrzeni i komfortu. (ja zawsze mieszkałam w starych kamienicach, pokoje po 20mkw wys min 3m) Dlatego staraliśmy się wykroić jak największy salon, zależało mi również na łazience w której będę mogła swobodnie się poruszać (obecna ma 3mkw, a w starym mieszkaniu 8mkw). podniosłam również wysokość kondygnacji o jeden bloczek. - niewątpliwą zaletą tego projektu jest brak ścian nośnych wewnątrz, co daję olbrzymie możliwości... - jeżeli za jakiś czas twierdzimy że jest za ciasno, brakuje pokoju... to zawsze możemy przerobić garaż, który po powiększeniu ma 44mkw, na sypialnię z gabinetem i łazienką... Ufff, ale się rozpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 14.12.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 martadela gratuluję otrzymania pozwolenia na budowę zima póki co ciepultka... gdyby była pewność, że taka już będzie do wiosny to można ruszać z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts