Aga - Żona Facia 14.12.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 martadela teraz zrozumialam.Chociaż nigdy nie wiadomo co los nam przyniesie Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 16.01.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 martadelka - ściana fundamentowa z bloczków M6, na to dysperbit, 12cm styro i folia kubełkowa Pierwsze - czy tylko dysperbit? nie dajesz żadnej powłoki izolacyjnej?Dysperbit to nawet przedstawiciele Izohanu mówią, że to nie jest izolacja na lata....co do folii kubełkowej....planujesz drenaż? Po drugie - jaka izolacja pozioma? Po trzecie ściany wiązane - BK plus silikat....nie ma takie doświadczenia, u mnie łaczyło się BK plus ceramika i nic, ale róznie mówią o łączonych materiałach Po czwartek wiązary - bardzo polecam Wiązary Odolanów. Dobre ceny i konkretni goście.Tylko odpowiednio wczesniej musisz zamówić bo to trochę trwa. Keramzyt w fundament= duzy koszt ...rozumiem, że mówisz o wspywaniu pod chudziak a nie pod ławy funademntowe>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 22.02.2008 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Cześć XX Trochę mnie tu nie było, ale w miarę możliwości odpowiem, ad 1 Od wewnątrz budynku mam 2x dysperbit, od zewnątrz 2xdysperbit i styropian hydromax, potem będzie drenaż. ad 2 ławy były w folię na to 2x papa termozgrzewalna ad 3 Niestety z silikatu musiałam zrezygnować gdyż wymagało by to wykonania fundamentów pod najdłuższe ściany działowe ad 4 Pod pojęciem "wiązary Odolanów" rozumiesz "wiązary Burkietowicz" A tak w ogóle to czekam właśnie na Ytong... i zaczynam się wkurzać bo miał być dzisiaj, ale jakoś nikt nie dzwoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 22.02.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 1. a poza dysperbitem nic? jaka masz tam wodę? 4. tak, burkietowicz, polecam Ci go. Maja swojego konstruktora. Osobiscie mam o nich dobre zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 22.02.2008 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Wodę mam jakieś 0,5m pod ławami, między nimi warstwa zbitej gliny. Potem są ławy 0,4m w folii (z B20), na to papa. Zastanawiałam się nad jakąś dodatkową warstwą izolacyjną, ale zrobiłam rekonesans wśród okolicznych osób które się wybudowały w ostatnich latach, i mają podobne warunki jak ja (dot wody i gruntu) i wyszło na to że jest ok.... A jeżeli chodzi ci o to czy jest agresywna dla betonu, to nie jest. A co do Burkietowicza to dzisiaj tam dzwonię i wysyłam wszystkie rysunki dotyczące dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 22.02.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Hej gratulacje z okazji rozpoczęcia budowy a przede wszystkim wielkie brawa za profesjonalne zastąpienie hydraulika.... Z tego co pisałas rozpatrywaliście wsypanie keramzytu w fundamenty, wiesz może ile mniej więcej kosztuje taka "zachcianka"? Mój mąż bardzo bardzo zastanawia się nad tym keramzytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 22.02.2008 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Witaj Grzebiuszko Dziękuję dziękuję... Właśnie dzisiaj "walczyłam" o mój Ytong... wynik 1:0 dla mnie A z tą hydrauliką to trzymam kciuki żeby było dobrze (za duży spadek też jest zły)... nie powiem czemu Odnośnie keramzytu... wyleczyliśmy się z niego szybko... cena 2m3 to ok 300pln tych metrów u nas było ok 150... więc sama rozumiesz. Chodzi o to że musi to byś frakcja mieszana, trochę drobnego i trochę grubego... ale suma summarum cena we Wrocławiu była przytłaczająca, tak więc stanęło na tradycyjnym lokalnym piasku i styropianie pod wylewką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 11.03.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Cześć wielkie dzięki za informacje faktycznie keramzyt zabija ceną piękniutkie bielutkie ściany już macie w sprawie banku, to ... tez mam od jakiegoś czasu bardzo dość jednego banku.... a tak miało być pięknie u nas ciut inna sytuacja... do chwili podpisania z nami umowy kredytowej byli słodcy jak miód.... a po podpisaniu umowy.... co chwilke nas coś nowego zaskakuje... zwłaszcza odbijająca sie na naszej kieszeni niekompetencja ich pracowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 17.03.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Witaj, dawno nie zaglądałam do Waszego dziennika a tutaj tyle niespodzianek... Zgadnij ile czekaliśmy na WZ?UWAGA....równo pół roku!!! Obecnie jesteśmy w wykopach Materiał na ściany leżakuje, w tym tygodniu czeka nas zakup więźby. Chcieliśmy lokalnie zaopatrzyć się w Białkowie, ale cena nas trochę wystopowała A Wy gdzie zakupiliście więźbe? Pomału myślimy o dachówce. W pierwszej wersji też braliśmy pod uwagę Robena, choć sporo "branżowców" nam ją odradza. Bądź tu człowieku mądry Dużą wystawkę Robena widzieliśmy w Środzie w Składbudzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 17.03.2008 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Cześć Grzebiuszko U nas w kwestii banku dokładnie to samo, kompletnie niekompetentni pracownicy... I tragiczny termin załatwienia sprawy.... MIESIĄC Witaj godin My mamy wiązary i zamówiłam u Burkietowicza. Ale na bieżące potrzeby bierzemy deski ze Skałki cena 550-600 m3... Właśnie w tym tygodniu zamawiam Robena Średzką Falistą Plus kolor Antracyt, dostałam na nią naprawdę dobrą cenę w hurtowni "Czystopole" w Miękini... Jak znajdę tą wycenę to podam w dzienniku... Tylko muszę się przez stosy papierzysk przekopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xoron 18.03.2008 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Widzę, że kolejny domek na 102 superrr tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 19.03.2008 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Witaj Xoron dziękuję za zdjęcia salonu z belkami U nas jednak będą wiązary - więc wygląd będzie raczej mało atrakcyjny, ale z decyzją zaczekam do samego końca. Widziałam że też macie dwustanowiskowy garaż Dzięki za "odwiedziny" Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 21.03.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Oby zdrówko dopisało,by jajeczko smakowało,by babeczka nie tuczyła,atmosfera miła była,by zajączek uśmiechniętyprzyniósł radość w ten dzień święty!!! http://www.edycja.pl/upload/kartki/292.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 07.04.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Jak postępy związane z dachem? Już nie mogę się doczekać aktualnych zdjęć Waszego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 10.04.2008 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witaj godin aaa są są postępy Dzisiaj wieczorem postaram się uzupełnić zdjęcia i dziennik. Trochę mi się pochorowało, kaszlę, smarkam, zamiast mówić - skrzypię ... tragedia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 17.04.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 To jest nas już dwoje W szczególności nie polecam ekipy montującej - mają ich kilka więc może uda się trafić na odpowiednią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 17.04.2008 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 dzięki Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 16.03.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 sledze wasze budowanie gdyz tez mamy duza dzialke i bede podgladac jak radzicie sobie z urzadzaniem terenu wokol domku.pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 16.03.2009 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 sledze wasze budowanie gdyz tez mamy duza dzialke i bede podgladac jak radzicie sobie z urzadzaniem terenu wokol domku.pozdrawiam:) Strasznie mi głoopio... Tak zapuściłam dziennik a Ty piszesz że go śledzisz Dziękuję bardzo za wpis, może kiedyś powymieniamy się wrażeniami z opanowywania tych tysięcy zachwaszczonych metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 18.03.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 koniecznie u nas na razie laka.nie wiem jak sie za nia zabrac.mysle ze na poczatek ogrodzimy.ale gdzie zaczac grzebanie w ogrodzie( w tym trawsku:) ), za skarby swiata nie wiem. mam sto pomyslow, nie wiem tylko czy mi sil starczy i kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts