Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Elewacja z klinkiery ile za m2 ????

pawed2

Recommended Posts

Jeden z fachowców chciał od nas 3,- :-? a termin miał na październik :o

My płacimy 2,- z ociepleniem, ale od razu piszę, że nasi fachowcy nie mają wolnych terminów na najbliższy rok :roll:

I jeszcze jedno bardzo długo trwa okładanie budynku klinkierem, albo nasza ekipa taka bystra :wink:

B.B. jak masz jakieś fotki twojego domku :roll: to proszę wklej.Wiem dom z klinkiery jest droższy ale ten efekt....taki nam się zamarzył dom i koniec! :lol:

Zawsze można zastosować płytki klinkierowe na elewacji zamiast cegieł klinkierowych , efekt też niezły a sporo grosza w kieszeni. Ja przynajmniej tak robię ....

A jaki jest koszt położenenia takich płytek na elewacji , ile kosztuje metr kw. płytek ?

Ja płaciłem jeszcze po upustach 24,90/m2 za kolor Gobi rustiko firmy Cerrad (płytka ma fakturę - nie jest polerowana). Wiem że od czerwca ceny poszły w górę. Teraz jest promocja w OBI bodajże 27,90 m2.

dyczkins

• 3 weeks później...
dyczkins

Czekam z niecierpliwością na efekty :lol: od niedawna zastanawiam się nad takim rozwiązaniem jak ty a szczerze mówiąc po przeliczeniu kosztów.Napisz jak możesz ile cię wykosztowała ta imprezka( elewacja z płytek ) bez robocizny. Jestem bardzo ciekawa efektu :lol:

Witam,

Na początek kupiłem 150m2 po 24,90 (to jeszcze stara cena bo wiem że podskoczyła troszkę -przynajmniej te z Cerradu) , myślę że więcej jak 170m2 mi nie pójdzie. Kleju do tego pójdzie za około 1000 zł + siatka zbrojeniowa 250 zł. Fugi to jakieś 500 zł (ja wybrałem Kreisela). Jak na razie skończona prawie jedna sciana i efekt jak dla mnie super. Do tych płytek jest bardzo ważne podłoże aby było jak najbardziej proste - najlepiej układać na warstwie ocieplenia ze styropianu lub jak w moim przypadku bloczki Ytong (40 cm) - maja bardzo małe tolerancje wymiarowe i ściana jest bardzo prosta. W przyszłym tygodniu postaram się zamieścić jakieś fotki.

dyczkins