Andziulka.k 05.07.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 No właśnie... Jak sobie radzicie z tym cho.....m monopolistą? Ja już nie mam sił... Wygląda na to, że jak się przeprowadzę do Konina to zostanę bez telefonu stacjonarneg i netu przez "brak możliwości technicznych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarasD 05.07.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 A nie ma innych operatorów w Koninie? Z tego co wiem pewnie jest możliwość z firmy co się kidyś nazywała Środkowo - Zachodnie Telefony .., tezam jakoś inaczej ale nie pamiętam. W blokach jest jeszcze możliwość z kablówki TV, net i telefon w pakiecie, ale Ty zapewne nie do Bloku masz zamiar się przeniść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andziulka.k 05.07.2007 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Budujemy dom . Bloki są 500m dalej, ale to i tak daleko żeby się do kablówki podłączyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardziu 05.07.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 No właśnie... Jak sobie radzicie z tym cho.....m monopolistą? Ja już nie mam sił... Wygląda na to, że jak się przeprowadzę do Konina to zostanę bez telefonu stacjonarneg i netu przez "brak możliwości technicznych" a to na tp internet i telefon się kończy ? bo się obrażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andziulka.k 05.07.2007 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 a to na tp internet i telefon się kończy ? bo się obrażę Nie obrażaj się Ale wygląda na to, że w Koninie tak jest . Nie wiem, jesteśmy tam nowi, ale z rozeznania w terenie wychodzie na serio tylko TPSA... Szukam cały czas i dlatego napisałam na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.07.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Ja mam "kolejowy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andziulka.k 05.07.2007 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 "kolejowy". ??? Proszę jakśniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.07.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Po prostu, jak wyżej.No ale trzeba mieszkać odpowiednio, znaczy przy lini kolejowej. Tam mają kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 05.07.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Dostęp do internetu w miejscowości Konin Dostawcy Internetu - sieci bezprzewodowe TP S.A. W tej miejscowości jest dostępna usługa SDI Telekomunikacji Polskiej. Usługa pozwala na nielimitowane połączenie z siecią Internet bez potrzeby każdorazowego dodzwaniania się. Usługa SDI TP S.A. realizowana jest na tym samym łączu na którym pracuje klasyczna linia telefoniczna. komputersat Od 128kbit do 10mbit. W zasięgu całego powiatu konińskiego łącza wifi i kablowe. Exatel Dobra oferta łączy dla biznesu. Punkt dostępowy w tej miejscowści umożliwia wpięcie firm do sieci szkieletowej Tel-Energo i Telbank o łącznej przepustowości 320 Gb/s. Informacje kontaktowe na stronie Exatel. NETCARE 1stchoice - dostep radiowy, zasieg osiedle Posada, Miedzylesie , Chorzen, Buczka, ul.Zakladowa - predkosci od 128kb-1mb/s W tej miejscowości jest dostępny szerokopasmowy Internet skyDSL o prędkości 1 megabit z kanałem zwrotnym w technologii EDGE sieci Idea. skyDSL możesz używać w domu, firmie lub udostępniać w dowolnej sieci komputerowej osiągając kilkudziesięciokrotnie szybszy transfer niż przez modem telefoniczny. Więcej informacji wraz z cennikiem znajdziesz w dziale skyDSL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andziulka.k 05.07.2007 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Przypuszczam, że prędzej TEPSA znajdzie możliwości techniczne jak PKP tory położy w okolicy mojego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazgrus 05.07.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 TP nie opłaca się ciągnąć kabli bo to sporo kosztuje i zwrot inwestycji to 5-10lat. Przy obecnych regulacjach prawnych taki klient szybko zmieni operatora i TP będzie miała stratę.To ten mniej radosny efekt regulacji UKE Moim zdaniem są 3 opcje1) internet radiowy typu iPlus, Blueconnect, Orange Free2) podczas budowy mediów (gazu, wody, elektryki) zakopujesz kabel telekomunikacyjny. Wtedy operator nie musi dużo inwestować.3) jeśli masz kilku sąsiadów to może warto byłoby się dogadać, pociągnąć kilka kabli pomiędzy sobą i wspólnie zorganizować dostęp do internetu. Wtedy masz inną kartę przetargową w rozmowach z operatorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardziu 06.07.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 TP nie opłaca się ciągnąć kabli bo to sporo kosztuje i zwrot inwestycji to 5-10lat. Przy obecnych regulacjach prawnych taki klient szybko zmieni operatora i TP będzie miała stratę. To ten mniej radosny efekt regulacji UKE tp jako operator dominujący _musi_ i nie ma że boli, niemniej terminy daje jak energetyka w niektórych przypadkach, więc i tak można sobie odpuścić. Moim zdaniem są 3 opcje 1) internet radiowy typu iPlus, Blueconnect, Orange Free 2) podczas budowy mediów (gazu, wody, elektryki) zakopujesz kabel telekomunikacyjny. Wtedy operator nie musi dużo inwestować. 3) jeśli masz kilku sąsiadów to może warto byłoby się dogadać, pociągnąć kilka kabli pomiędzy sobą i wspólnie zorganizować dostęp do internetu. Wtedy masz inną kartę przetargową w rozmowach z operatorami ad1 - tylko nie to, chodzi to gorzej niż źle i nie ma cudów, chyba że to centrum warszawy.. ad2 - taki sobie pomysł ad3 - dobre rozwiązanie moja propozycja - wziąć googla w obroty, i poszukać czegoś w tym stylu http://www.technologie-satelitarne.pl/Konin/Pabianicki/internet.html można zadzwonić do netii czy nie maja wi-maxa w pobliżu z lokalnymi operatorami lepiej nie podpisywać umów terminowych gdzie za zerwanie są jakieś komiczne kary. Niestety internet przez wifi to zakalec, ale rodzynki są przepyszne, aczkolwiek ciężko te rodzynki znaleźć - osobiście nie narzekam - dużo klientów mam dzięki temu [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 06.07.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Ja w zeszłym roku złożyłem do TP SA wniosek o przyłączenie - do tej pory nikt się nie odezwał. W międzyczasie doszedłem do wniosku, że telefon stacjonarny zupełnie nie jest mi potrzebny, więc się nie przejmuje i nie naciskam, ale fakt jest taki, że mogliby napisać mi cokolwiek - choćby, że odmawiają przyłączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxoffy 06.07.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 A co z netem od komórkowców? Ja będę budował dom z dala od miasta i "możliwości technicznych", więc rozglądam się za netem telefoni komórkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardziu 06.07.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 A co z netem od komórkowców? Ja będę budował dom z dala od miasta i "możliwości technicznych", więc rozglądam się za netem telefoni komórkowej. przeczytaj jeszcze raz (lub pierwszy raz) mój poprzedni post w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldemar Kiejziewicz 06.07.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 A co z netem od komórkowców? Ja będę budował dom z dala od miasta i "możliwości technicznych", więc rozglądam się za netem telefoni komórkowej. Sprawdzić inne możliwości. Sieci komórkowe traktować jako ostateczność!!! Wyprowadziłem się na wieś i zainstalowałem iPlusa. Chodził znośnie, raz nawet udało mi się porozmawiać przez Skype'a. Teraz gdzieś od 3 miesięcy tragedia, problemy nawet z logowaniem do sieci. Po prostu tak jakbym w zasadzie nie miał internetu, a abonament za to płacić muszę! Nie wiem jak jest u innych operatorów, ale iPlusa unikajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardziu 06.07.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Nie wiem jak jest u innych operatorów, ale iPlusa unikajcie. Wszędzie, poza centrami kilku miast i reklamami jest tak samo, w każdej sieci komórkowej. Niestety ludzie wierzą w reklamy a potem jest taka sytuacja jak u ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 06.07.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 ja nie zamierzam mieć tel stacjonarnego, a internet założe w inny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andziulka.k 06.07.2007 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 a internet założe w inny sposób. Podziel się swoimi planami Please!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andziulka.k 06.07.2007 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Próbowałam nawet z reklamowanym obecnie "Multimedia Polska", ale niestety Konina nie obejmują- ciekawe dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts