ardziu 06.07.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Próbowałam nawet z reklamowanym obecnie "Multimedia Polska", ale niestety Konina nie obejmują- ciekawe dlaczego bo okablowanie całego kraju to kosmiczne pieniądze ? jedynie tp było dane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazgrus 06.07.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 bo okablowanie całego kraju to kosmiczne pieniądze ? jedynie tp było dane... Nie dane, tylko kupione. Pieniądze uzyskane ze sprzedaży już przejedliśmy. Okablowanie jest drogie, ale zależy dla kogo. Dla Państwa się na pewno taka operacja opłaca. Koszt zakopania 1 km kabla światłowodowego to ok. 10 tys. zł 2000 km w całym kraju to koszt 20 mld złotych, ale jakie oszczędności. Sam ZUS płaci 7mln rocznie za dostęp do sieci. Inne urzędy podobnie. Szkoły, przedszkola, biblioteki wszyscy płacą spore kwoty. Zwrot z inwestycji szacuję więc na 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 06.07.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Cos mi sie wydaje, ze na TPSA spoczywa obowiazek ustawowy podlaczenia kazdego do sieci. Termin moze byc odlegly (okreslony takze ustawowo), ale jednak obligatoryjny. W moim przypadku, zglosilem chec przeniesienia tel. z mieszkania do nowego domu (bedac abonentem TPSA). Oczywiscie brak mozliwosci podlaczenia itp., ale nieprzekraczalny termin (w tym przypadku-przeniesienia) wynosi 18m-cy. Po tym okresie TPSA placi mi odszkodowanie w wys.53zl m-cznie. A telefonu nadal nie mam. Radze tylko nic nie uzgadniac przez Blekitna linie, a tylko pisemnie, z potwierdzona kopia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samurai_Jack 08.07.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 A może troszkę prościej.... Jeżeli jest osiedle to jest też na pewno jakiś ISP (Internet Service Provider).Przejdź się po osiedlu pewnie gdzieś będzie jakaś reklama i wtedy jest szansa, że zestawi Ci łącze radiowe. Obecnie koszty nie muszą być już takie wysokie. A telefon ? Czy przy radiowym łączu jest Ci niezbędny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadek 08.07.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Ja w zeszłym roku złożyłem do TP SA wniosek o przyłączenie - do tej pory nikt się nie odezwał. W międzyczasie doszedłem do wniosku, że telefon stacjonarny zupełnie nie jest mi potrzebny, więc się nie przejmuje i nie naciskam, ale fakt jest taki, że mogliby napisać mi cokolwiek - choćby, że odmawiają przyłączenia. Nie wiem czy wiesz ale tpsa jeżeli w ciągu roku nie podłączy ci telefonu musi zapłacić ci odszkodowanie zapytaj o to w lokalnym BOK-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.07.2007 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Ja w zeszłym roku złożyłem do TP SA wniosek o przyłączenie - do tej pory nikt się nie odezwał. W międzyczasie doszedłem do wniosku, że telefon stacjonarny zupełnie nie jest mi potrzebny, więc się nie przejmuje i nie naciskam, ale fakt jest taki, że mogliby napisać mi cokolwiek - choćby, że odmawiają przyłączenia. Nie wiem czy wiesz ale tpsa jeżeli w ciągu roku nie podłączy ci telefonu musi zapłacić ci odszkodowanie zapytaj o to w lokalnym BOK-u Tak, ale tylko wtedy jeśli podpiszą z Tobą "wstępną" umowę i nie wywiążą się z zawartych w niej terminów. Teraz są ostrożni i odpisują, że brak mozliwości. Ja walczyłem z nimi parę miesięcy by przenieść telefon o kilkadziesiąt metrów... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 09.07.2007 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Gdybym miał opisać mój stosunek do tepsy to na pewno Admin dałby mi bana na co najmniej rok! Ale muszę przyznać że Neostrada im się udała... Gdy zakładałem neta to miałem dwie opcje albo Neostrada albo radiówka z jednego (najgorszego) miejsca. Mieszkam w niskim budynku otoczonym przez 4-piętrowe bloki i wszystkie anteny zasłonięte! A takiej długiej tyczki to nie chciałem mieć. Nie mam problemów ani z prędkością ani z dostępem... raz była przerwa jeden dzień ale wtedy padł główny serwer tepsy i pól Polski nie miało Neostrady. Dobija mnie tylko świadomość że płacę chyba najwyższe pieniądze w całej Unii za dostęp do netu Tak jak reszta polaków... niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 09.07.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 No właśnie... Jak sobie radzicie z tym cho.....m monopolistą? Ja już nie mam sił... Wygląda na to, że jak się przeprowadzę do Konina to zostanę bez telefonu stacjonarneg i netu przez "brak możliwości technicznych" A no dokładnie tak samo u mnie (rejon Gniezna) chyba Twój Konin tak samo jak Gniezno tez podlega pod TPSA Kalisz. U mnie to nawet lepszy numer bo linie biegna ulicą (po drugiej strony ulicy na wprost mojej posesji jest studzienka TPSA (Telekompromitacji) do budynku mam ok 30m .ii i oczywiście nie ma warunków technicznych !. Wolne "pary" w kablu transmisyjnym mają,(poniuchałem tu i tam i sie dowiedziałem o tym) Po prostu może telekompromitacji nie stac na zainwestowanie w 30m kabelka, zbierają na odprawy dla swoich prezesów. Moze jak takie biedne są to im tem 30m kabelka kupię !!! No przecież ja nic od nich za darmo nie chce co miesiąc chce im lekko licząc płacić przeszło 100 pln (50abonament plus pewnie drugie 50 jakiś net ) No chyba ze faktycznie oni juz tyle szmalu mają ze te moje 100pln to mają gdzieś i sie im nie chce nawet ręki wyciągnąć po te pieniądze... Prócz Telekompromitacji niestety u mnie na "wsi" nic innego ciekawego nie ma, operatorki komórkowe to nieporozumienie w tym rejonie, testowałem IPLUS-a prędkość połączenia max ! niecałe 56k !!! nawet strony WWW ledwo się otwierały, Ciut lepiej wypadł Orange tu podawało ze prędkość połączenia 1,8M no to sobie myślę cacy (olewam telekompromitacje) !!! ale gó....o prawda po sprawdzeniu na kilku stronach WWW gdzie są testery SPEED-a łącza wynik dla orange wypał niecałe 120k download i niecałe 32 upload - kicha !!! po SKYPE nie szło pogadać. Nie testowałem ERY ale pewnie podobnie tak jak napisano w wątku te bajera reklamy 3,6M prędkośc ok ! ale w wielkich aglomeracjach choć i tak nie w całych lecz tylko w kilku dzielnicach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts