Teska 16.07.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Tak, przy tej dzisiejszej saharyjskiej pogodzie - to lepiej nawet nie kosić, a z pewnością nie wertykulować ! Poprzednie 2 tygodnie deszczu, były idealne do prac trawnikowo-reanimacyjnych, a teraz? Dziś ma paść ogólnopolski rekord ciepła, w Krakowie meteorolodzy planują + 36C w cieniu. A ile będzie na liściach roślin w słońcu? Teraz czujnik na słońcu wskazuje +52C Rośliny będa popalone... Co za klimat mamy ?!?!?!?!?!?!? 3 dni temu było +4C w nocy, a teraz... Wczoraj ogoliłam trawnik i dziś załamuję ręce nad swoim czynem ( dłuższa trawa lepiej znosi upały) ups...mialam dzis kosic....w takim razie dam spokoj trawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek-olo 16.07.2007 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 to dam sobie spokój z wertykulacją ja kosiłem w sobote trawnik się trzyma i właśnie się podlewa będe go poił do rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sojuz 01.08.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Chyba dajesz za dużo azotu na swój trawnik. Taka trawka jest gęsta ale wiotka i bardzo podatna na uszkodzenia mechaniczne, zwiększa się również podatność na choroby grzybowe. Musisz dobrze zbilansować składniki nawozów i nie siać tego za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek-olo 05.08.2007 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 daje tylko florovit, duzo nie sieje bo przenawoże. próbowałem innych nawozów ale nie sprawdziły się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 12.08.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 http://images30.fotosik.pl/22/105ba85b6a2331d8med.jpg Pinus podał Ci diagnoze parę dni temu. Kosiarka odrywa liście , a nie kosi! Kosiarka z ostrzem tępym jak bezzębna teściowa, nie kosi, tylko rozrywa źdźbła. http://images30.fotosik.pl/23/842615cc62b32035.jpg Otwarta droga do chorób przy deszczowej pogodzie. Nóż w rotacyjnej ostrzymy co drugie koszenie!!! Ma być jak żyletka i przecinać papier.Najwygodniej gumówką ze ściernicą do metalu - 4 sekundy trwa przeciągnięcie po ostrzach. Jaki jest Twój nóż? Witam, Ja przedwczoraj kosiełem i miałem dokładnie taki sam efekt. Dlaczego ? Ano po naostrzeniu ostrza założyłem go odwrotnie. Kosiarka kosiła tępą stroną. I miałem dokładnie taki efekt. Może sprawdź jak wcześniej zdejmowałeś ostrze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts