Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

problemy z trawnikem

Recommended Posts

Tak, przy tej dzisiejszej saharyjskiej pogodzie - to lepiej nawet nie kosić, a z pewnością nie wertykulować !

Poprzednie 2 tygodnie deszczu, były idealne do prac trawnikowo-reanimacyjnych, a teraz?

Dziś ma paść ogólnopolski rekord ciepła, w Krakowie meteorolodzy planują + 36C w cieniu.

A ile będzie na liściach roślin w słońcu?

Teraz czujnik na słońcu wskazuje +52C

Rośliny będa popalone...

Co za klimat mamy ?!?!?!?!?!?!?

3 dni temu było +4C w nocy, a teraz...

:evil: Wczoraj ogoliłam trawnik i dziś załamuję ręce nad swoim czynem ( dłuższa trawa lepiej znosi upały):evil:

ups...mialam dzis kosic....w takim razie dam spokoj trawce :lol:

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
http://images30.fotosik.pl/22/105ba85b6a2331d8med.jpg

Pinus podał Ci diagnoze parę dni temu. Kosiarka odrywa liście , a nie kosi! :cry:

Kosiarka z ostrzem tępym jak bezzębna teściowa, nie kosi, tylko rozrywa źdźbła.

http://images30.fotosik.pl/23/842615cc62b32035.jpg

Otwarta droga do chorób przy deszczowej pogodzie.

Nóż w rotacyjnej ostrzymy co drugie koszenie!!!

Ma być jak żyletka i przecinać papier.Najwygodniej gumówką ze ściernicą do metalu - 4 sekundy trwa przeciągnięcie po ostrzach.

Jaki jest Twój nóż?

Witam,

Ja przedwczoraj kosiełem i miałem dokładnie taki sam efekt. Dlaczego ? Ano po naostrzeniu ostrza założyłem go odwrotnie. Kosiarka kosiła tępą stroną. I miałem dokładnie taki efekt. Może sprawdź jak wcześniej zdejmowałeś ostrze..