Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skos w łazience - płytki ?

halszka.ka

Recommended Posts

Widzę,

że większość nie kładzie płytek na pochyłą ścianę w łazience, na poddaszu

jeśli bym jednak chciała to zrobić, to jak?

aby dobrze wyglądało.....

Takie płytki chcę położyć

http://foto2.m.onet.pl/_m/14721cc1774952a642f98cf95f5e5012,5,19,0.jpg

A to moja nastoletnia łazienka :wink:

http://foto1.m.onet.pl/_m/3dd6e2493e7b7aad2a13ce6ff146ec09,5,19,0.jpg

u mnie płytki w całej łazience są na równej wyskosci jakies 5 cm od skoku, dla mnie tak sie podoba jakoś nie pasowało ciąc płytek bo wyszlo by bardzo dziwacznie, moj majter od plytek twierdzil ze nie bedzie dobrze bo nikt tak nie robi - potem stwierdzil że chyba czas zmienić tą opinię, moge pokazac fotke na priv.

tak samo jak na ścianie pionowej - trzymać pion i poziom - tylko dobry elastyczny klej do płytek i będzie OK.

Ja mam ściany ukośne również wyłożone płytkami ( sam to robiłem ) i jest OK, wszystko sie trzyma, nic nie spada, nie zjeżdza tylko trochę niewygodnie się układa bo kręgosłup trochę boli

Leszek

Skoro plytki na skosie to czemu nie na suficie? :D :D Amerykanie tak np robia w zamknietych kabinach prysznicowych . Nie wiem po co ? Dla wygody z przyczyn konstrukcyjnych i z powodu kiepskiej wentylacji orac dziwnemu poczuciu estetyki ,ale nawet jesli to tylko zamknieta kabina.

Oczywiscie , ze mozna polozyc na skosie , tylko czy ktos zastanowil sie jaki bedzie efekt wizualny i estetyczny takiego wnetrza ?

Pomijam sprawy mozliwosci zmywania, zwlaszcza gdy krew z zarzynanego karpia chlapie po skosie nad wanna.

Nie dosyc , ze skos , ktory wprowadza efekt tunelu to na dodatek ceramika ktora z lazienki zrobi grote. Efekt takiej pochylonej sciany jest zwielokrotniony i nawet osoby nie majace klaustrofobi moga czuc sie nieswojo.

Sam skos powoduje pewna przytulnosc, ale skos oblozony okladziną daje efekt przytloczenia.

Polozcie na skosie, tak na probe , kawalek wzorzystej tapety , zobaczycie co sie bedzie dzialo w pomieszczeniu.

PS to zdjecie zoltobialej lazienki jest najlepszym tego dowodem. Popatrzcie ta sciana sprawia wrazenie jakby sie zaraz miala zawalic na wanne.

wybaczcie szczerość - ale wydaje mi sie ,ze jednak płytki na skosie to pomyłka

Mylić się jest rzeczą ludzką. Bądźmy wyrozumiali :D :D :D . Dla mnie też bądźcie. U mnie nie było alternatywy - pod skosem jest wanna i nie widzi mi się chlapanie wodą po tapecie czy farbie. Jak już będzie gotowe to wystawię się na widok publiczny. Mam u siebie kafelki Cariba (Cersanit) tak że łazienka będzie nieźle zakręcona.

Jezu tylko mnie nie ukamieniujcie i tych którzy z przyczyn li tylko praktycznych będą ,mają skosy w płytkach :o)

Bedzie to łazienka dzieci 6 i 10 lat tak wiec najbezpieczniej dla skosów było ułożenie na nich płytek :O0

Każdy wie jak dzieciaki potrafią zachlapać łazienke nie patrząc czy to podłoga czy sufit :o)

Jezu tylko mnie nie ukamieniujcie i tych którzy z przyczyn li tylko praktycznych będą ,mają skosy w płytkach :o)

Bedzie to łazienka dzieci 6 i 10 lat tak wiec najbezpieczniej dla skosów było ułożenie na nich płytek :O0

Każdy wie jak dzieciaki potrafią zachlapać łazienke nie patrząc czy to podłoga czy sufit :o)

To jest twoj wybór wiec nikogo nie słuchaj, trzeba to uszanować.

Nie musisz sie chyba nikomu tłumaczyc bo nikt nie dał tobie na to kasy.

Może swoim wyborem rozpoczynsz nowe treny w stylu lazienek

ja też nikogo nie kamienuję ,wyrażam tylko swoją opinię i dzięki tym zdjęciom potwierdziłam sobie swoją decyzję ,że nie będe kładła płytek na skosie -

też mam skos nad wanną i jednak poszukam trwałej i dekoracyjnej farby ,żeby go pomalować

p.s. fajnie ,że jest kogo zapytać i skorzystać z doświadczeń - może zmienię zdanie jak sie okaże ,ze ściana wciąż zachlapana zaczyna mchem porastać :lol: