halszka.ka 06.07.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Widzę, że większość nie kładzie płytek na pochyłą ścianę w łazience, na poddaszu jeśli bym jednak chciała to zrobić, to jak? aby dobrze wyglądało..... Takie płytki chcę położyć http://foto2.m.onet.pl/_m/14721cc1774952a642f98cf95f5e5012,5,19,0.jpg A to moja nastoletnia łazienka http://foto1.m.onet.pl/_m/3dd6e2493e7b7aad2a13ce6ff146ec09,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 06.07.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 u mnie płytki w całej łazience są na równej wyskosci jakies 5 cm od skoku, dla mnie tak sie podoba jakoś nie pasowało ciąc płytek bo wyszlo by bardzo dziwacznie, moj majter od plytek twierdzil ze nie bedzie dobrze bo nikt tak nie robi - potem stwierdzil że chyba czas zmienić tą opinię, moge pokazac fotke na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek67 06.07.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 tak samo jak na ścianie pionowej - trzymać pion i poziom - tylko dobry elastyczny klej do płytek i będzie OK. Ja mam ściany ukośne również wyłożone płytkami ( sam to robiłem ) i jest OK, wszystko sie trzyma, nic nie spada, nie zjeżdza tylko trochę niewygodnie się układa bo kręgosłup trochę boli Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 06.07.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 U mnie właśnie trwa układanie płytek na skosach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiola 06.07.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Ale mnie wyprowadzacie, już podjęłąm decyzję ,że skos pomaluję jakąś ekstra farbą a tu nagle koncepcja mi się sypie...mogę prosić o więcej fotek z płytkami na skosach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 06.07.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Skoro plytki na skosie to czemu nie na suficie? Amerykanie tak np robia w zamknietych kabinach prysznicowych . Nie wiem po co ? Dla wygody z przyczyn konstrukcyjnych i z powodu kiepskiej wentylacji orac dziwnemu poczuciu estetyki ,ale nawet jesli to tylko zamknieta kabina. Oczywiscie , ze mozna polozyc na skosie , tylko czy ktos zastanowil sie jaki bedzie efekt wizualny i estetyczny takiego wnetrza ? Pomijam sprawy mozliwosci zmywania, zwlaszcza gdy krew z zarzynanego karpia chlapie po skosie nad wanna. Nie dosyc , ze skos , ktory wprowadza efekt tunelu to na dodatek ceramika ktora z lazienki zrobi grote. Efekt takiej pochylonej sciany jest zwielokrotniony i nawet osoby nie majace klaustrofobi moga czuc sie nieswojo. Sam skos powoduje pewna przytulnosc, ale skos oblozony okladziną daje efekt przytloczenia. Polozcie na skosie, tak na probe , kawalek wzorzystej tapety , zobaczycie co sie bedzie dzialo w pomieszczeniu. PS to zdjecie zoltobialej lazienki jest najlepszym tego dowodem. Popatrzcie ta sciana sprawia wrazenie jakby sie zaraz miala zawalic na wanne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 06.07.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 zgadzam sie tutaj w pełni z przedmówcą ..lepiej zostawić ten skos lżejszym, zeby było wrazenie ze go w ogóle tam nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 06.07.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 No to ja pokażę jak mam płytki ułożone na skosach w łazience . http://images25.fotosik.pl/18/b82911de8bfc6db9.jpg http://images23.fotosik.pl/18/ec93f70a0f287835.jpg http://images29.fotosik.pl/18/69d34b718f6d38fd.jpg http://images28.fotosik.pl/18/19a8ff1a464be57f.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiola 06.07.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 wybaczcie szczerość - ale wydaje mi sie ,ze jednak płytki na skosie to pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 06.07.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 wybaczcie szczerość - ale wydaje mi sie ,ze jednak płytki na skosie to pomyłka Dla jednego pomyłka a dla mnie wygoda ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 06.07.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 przytłaczająca hermetyczna puszka...przykro mi, ale mnie nie urzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 06.07.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 wybaczcie szczerość - ale wydaje mi sie ,ze jednak płytki na skosie to pomyłka Mylić się jest rzeczą ludzką. Bądźmy wyrozumiali . Dla mnie też bądźcie. U mnie nie było alternatywy - pod skosem jest wanna i nie widzi mi się chlapanie wodą po tapecie czy farbie. Jak już będzie gotowe to wystawię się na widok publiczny. Mam u siebie kafelki Cariba (Cersanit) tak że łazienka będzie nieźle zakręcona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 06.07.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Jezu tylko mnie nie ukamieniujcie i tych którzy z przyczyn li tylko praktycznych będą ,mają skosy w płytkach ) Bedzie to łazienka dzieci 6 i 10 lat tak wiec najbezpieczniej dla skosów było ułożenie na nich płytek :O0 Każdy wie jak dzieciaki potrafią zachlapać łazienke nie patrząc czy to podłoga czy sufit ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 06.07.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Jezu tylko mnie nie ukamieniujcie i tych którzy z przyczyn li tylko praktycznych będą ,mają skosy w płytkach ) Bedzie to łazienka dzieci 6 i 10 lat tak wiec najbezpieczniej dla skosów było ułożenie na nich płytek :O0 Każdy wie jak dzieciaki potrafią zachlapać łazienke nie patrząc czy to podłoga czy sufit ) To jest twoj wybór wiec nikogo nie słuchaj, trzeba to uszanować. Nie musisz sie chyba nikomu tłumaczyc bo nikt nie dał tobie na to kasy. Może swoim wyborem rozpoczynsz nowe treny w stylu lazienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 06.07.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 kobietko nie chcemy Tobie zrobic krzywdy ...poprostu czlowiek tylko wyraza opinie, tez mam skos nad wanna i tez stawiam na praktycznosc...kazdy inaczej to widzi... pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 06.07.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 kobietko nie chcemy Tobie zrobic krzywdy ...poprostu czlowiek tylko wyraza opinie, tez mam skos nad wanna i tez stawiam na praktycznosc...kazdy inaczej to widzi... pozdrawiam serdecznie Nawet tak nie pomyslałam motyczko Pozdrawiam:O) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 06.07.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 to suuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 06.07.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 to suuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiola 06.07.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 ja też nikogo nie kamienuję ,wyrażam tylko swoją opinię i dzięki tym zdjęciom potwierdziłam sobie swoją decyzję ,że nie będe kładła płytek na skosie - też mam skos nad wanną i jednak poszukam trwałej i dekoracyjnej farby ,żeby go pomalować p.s. fajnie ,że jest kogo zapytać i skorzystać z doświadczeń - może zmienię zdanie jak sie okaże ,ze ściana wciąż zachlapana zaczyna mchem porastać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 07.07.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Ja wmoim mieszkaniu mam płytki na skosie w łazience i wcale przytłaczająco to nie wygląda http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/h/6/3/5/15287566_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts