Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Aktualnie budujemy dom (dość duży 11mx17m). Szukamy okien do całego budynku. Piwniece, parter i poddasze. Zastanawiam się nad kolorem jasny dąb/orzech. Co do pienic, to chyba taki kolor za jasny będzie...przynajmniej tak mi się wydaje.

I jeszcze nie wiem czy lepiej jednostronny kolor czy dwustronny ?? :( Kto ma jednostronny i zadowolony?? A kto niezadowolony??....chyba mieszkania weselsze :)). Proszę o rady co do producenta okien, profilu oraz koloru. Chętnie obajrzę fotki z polecanymi oknami (elewację będziemy mieć w kolorze jaśiiutki żółty, dach grafitowy z Euronitu). A super byłoby, gdybyśmy dostali namiary na sprzedawców polecanych okien :) :lol:

Jesteśmy z Wojkowic Kościelnych (30km za Katowicami w stronę Częstochowy, powiat Będzin).

P.S. I jeszcze jedno pytanie. Jakie zrobić ściany kolankowe / chodzi o wewnątrz/ by pomieszczenia były przytulne ale nie nazbyt ciasne. Domek mamy dwuspadowy, 3 pokoje na poddaszu dość duże (4,70m szer x dł. 4m, 5,2m i 4,5m). I jakie przy takich ścianach kolankowych wymiary okien dachowych??

Bardzo proszę radzić nam :) Dziękuję !

Witaj.

Napiszę bo kupiłem i jestem zadowolony...

Wymieniałem 12 okien w domu. Rozesłałem zapytania o wycenę do ok. 30 firm.

Różnice były kosmiczne. Nie pamiętam już dokładnie bo było to 1,5 roku temu, ale kwoty chyba od 7 do 15 tyś.

Kupiłem w MARGO, są chyba z Olkusza, ale mają kilka punktów w Dąbrowie G., Sosnowcu.

Profil moim zdaniem jeden z ładniejszych, Veka zaokrąglany. Jednostronny kolor a w salonie 2 stronny kolor. Polecam, mi się bardzo podoba

• 5 months później...

Ja polecak Jezierskiego z Kielc , mam od nich okna i sa bardzo ładne i na po żadnych profilach Schuco kolor dwustronny złoty dąb.

Cene miałem bardzo fajną . Też jestem z Sląska , tronsport był w cenie okien

:wink:

Napisz do pana Bernard Madej , spoko gościu. :)

Tu masz linka , link na stronie mojego modelu

http://www.jezierski.com.pl/?mid=offer&did=1&pid=4