Renuszka 06.07.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Posadzilismy brzózke płaczącą póltora miesiącxa temu i mimo starań uschły wszystkie listki. Co robić czekac do wiosny czy wykopać? please help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.07.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Najlepiej uciąć gdzieś nową gałązkę (dł. ok. 20- 30 cm), wsadzić do wody, a jak po miesiącu będzie już mnóstwo korzonków, to posadzić. Chociaż moje posadzone też niby uschły, ale jak zacząłem intensywnie podlewać, to wypuściły nowe listki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.07.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 ]Najlepiej uciąć gdzieś nową gałązkę (dł. ok. 20- 30 cm), wsadzić do wody, a jak po miesiącu będzie już mnóstwo korzonków[/b], to posadzić. Chociaż moje posadzone też niby uschły, ale jak zacząłem intensywnie podlewać, to wypuściły nowe listki. Nie będzie korzonków, nawet po roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renuszka 06.07.2007 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Pytanie do Mirka.... Myslisz że jest jeszcze jakas szansa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.07.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Myślę, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renuszka 06.07.2007 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 To nie dałes mi nadziei ale poczekac jeszcze czy wykopac ją? Ktos pisał że tez uschły listki a póxniej drzewko ożyło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.07.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Złam pęd. To widać, czy żywy, czy martwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renuszka 06.07.2007 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Dzięki Mirku, Po powrocie do domu sprawdzę. Jeżeli bedzie suchy tzn że trzeba wykopać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.07.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Żadne inne wykorzystanie badyla nie przychodzi mi do głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 11.07.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Brzoza to nie wierzba i raczej nie wypuści korzonków z patyczka. Radzę wykopać brzózkę. Nic z niej nie będzie. Jeśli pomimo deszczy nie bierze się do zycia to trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 15.07.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 A ja bym zostawiła do wiosny, aby mieć pewność. A nuż ożyje? Czy to takie trudne, by ją jeszcze potrzymać?Może np. nornica podjadła korzenie i przez ten czas brzoza zdoła je odworzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renuszka 16.07.2007 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Chyba ją jednak zostawię. Jakoś nie mam serca jej wykopać. Dom dopiero wybudowaliśmy i to było pierwsze drzewko. Strasznie smutno wyglada w pustym jeszcze ogrodze......ale co tam.... Poczekam do wiosny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 16.07.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Na wszelki wypadek dosadź jej koleżankę(ki). Serce będzie mniej bolało, gdy okaże się, że brzózka nie odżyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 16.07.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Złam pęd. To widać, czy żywy, czy martwy. zrobiłas tak jak radził Mirek? zawsze można wykorzystać ją jako np. podporę dla powojnika, miękkołodygowej rózy pnącej, jednorocznych groszków, czy fasoli ozdobnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renuszka 16.07.2007 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Złam pęd. To widać, czy żywy, czy martwy. zrobiłas tak jak radził Mirek? zawsze można wykorzystać ją jako np. podporę dla powojnika, miękkołodygowej rózy pnącej, jednorocznych groszków, czy fasoli ozdobnej... To też jest jakis pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe2006 07.08.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Moja brzózka chorowała po przesadzeniu calutki miesiąc , a teraz ma malutkie listki. Cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 07.08.2007 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Wklejałam kiedyś zdjęcia brzózek i modrzewia, już dużych i dorodnych drzew, które z konieczności musiały być przesadzone. Było to w marcu br. Wyglądało, że przyjęły się wszystkie. Tymczasem największa z brzóz, w pełni ulistniona, zaczęła przysychać. Większość liści od góry całkiem uschła. Postanowiliśmy poczekać do przyszłej wiosny z decyzją ew. wycięcia. A tu, proszę: http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/brzoza1.jpg http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/brzoza2.jpg , ożyła!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renuszka 09.08.2007 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Jak dobrze usłyszeć że może gdzies tam w drzewku jest jeszcze jakieś zycie. Nie mam seca wykopać brzózki więc bede czekac do wiosny. Może stanie sie cud Cieszę sie że twoja ma nowe gałązki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 11.08.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Nie zniosłabym widoku przez całe lato uschniętego badyla na trawniku. Sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 11.08.2007 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 A ja zniosłam i dlatego się odwdzięczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts