Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wc + prysznic

Jacek1204

Recommended Posts

Jacek - zastanów się czy jest Ci ten prysznic potrzebny. Nam projektantka też chciała "wcisnąc" na dole w wc prysznic, ale ja się nie zgodziłam i wolałam zmniejszyć pomieszczenie z zyskiem dla pozostałej części dziennej domu - u nas ten prysznic byłby zupełnie nie przydatny. Sypialnie są na górze i dużą łazienka z wanną i prysznicem tez i z tego nastrysku na dole nie wiem kto miałby korzystać :o

Inaczej natomiast jest u moich rodziców - na górze tez mają sypialnie dla mojego rodzeństwa i jeden pokój gościnny i do tego łazienka z wanną a na dole jest sypialnia rodziców, wiec w łazience oprócz wc i umywalki zrobili murowany prysznic - tzn bez brodzika a ścianka z luksferów - nie wiem ile ma dokładnie ta ich łazienka, ale chyba troszkę wiecej niż Twoja,

Czy mozliwe jest zrobienie w pomieszczeniu 1,1 x 2,00 prysznica ( brodzik bez kabiny) , WC i małej umywalki ?

Czy można to pogodzić w takiej "kiszce" ?

Uważam że da się zrobic coś takiego. Sama mam podobna łazieneczke (na razie w planach) i zamierzam tam wstawić kabinę 90, narożny kibelek i małą umywalkę. Na stronach producentów ceramiki sa programiki do aranżacji wnętrz łazienek (ma to chybA SANPLAST I KOŁO). Ja znalazłam coś takiego też na stronce jakiegoś salonu łazienek ale w tej chwili nie bardzo mogę to znaleźć.