Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Działka 25 arów - koszenie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No fakt :oops: - pisałeś, jakoś nie zatrzymałam się przy poście, bo mignęła mi elektryczna - to spasowałam.

My mamy działkę wąską 22-25m i długą - coś koło 120m, to musiałabym mieć kilometry tego kabla i jeszcze go tachać na sobie chyba :p

No fakt :oops: - pisałeś, jakoś nie zatrzymałam się przy poście, bo mignęła mi elektryczna - to spasowałam.

My mamy działkę wąską 22-25m i długą - coś koło 120m, to musiałabym mieć kilometry tego kabla i jeszcze go tachać na sobie chyba :p

Da się zrobić :)

Ale nic na siłę. Jeśli Ci się podoba spalinówka to ok.

P.S. Zazwyczaj mamy jakieś oświetlenie w ogrodzie. Można wyciągnąc z niego dodatkowe gniazdko i wtedy kabelek 40m wystarczy. Ważny jest kształ działki, rabat i drzew. Ale to już na inny wątek ....

• 2 weeks później...
Macie może doświadczenie z kosiarkami spalinowymi fmy NAC? chciałem zakupić coś w okolicach 800zł-1000zł. jest dużo nowych kosiarek na alledrogo - w tej cenie widziałem nawet jakąś z napędem.

za 800 zł dostajemy sprzęt z Silnikiem 4,75KM a za 1000zł silnik 6,75KM.

Mam do koszenia 10a trawy i koszenie kosiarką elektryczną (8h) nie jset zbyt miłym zajęciem, szczególnie jak trawa podrośnie - dlatego szukam jakiegoś mocniejszego rozwiązania...

Jestem posiadaczem kosiarki NAC z silnikiem Honda 5.5KM , oczywiscie z napędem, działka 18arów, minus dom i polbruk. Mam ją ponad dwa lata, działa bezproblemowo. Kupiona w Makro za ok 1100PLN (w promocji) Jedynie kołpaczki spadywuja, :lol: ale to szczegół.

Zamierzam kupić kosiarkę AL-KO 520BRV czy są tutaj posiadacze takiego sprzętu? Macie jakieś zastrzeżenia do tych modeli? Dodam że jest tam silnik B&S 675 Ready Start.

Mam ta kosiarke 3 sezony i smiga extra. pali bez problemu.(nawet na starej benzynie z zeszłego roku co zostala w baku po napompowaniu paliwa odpaliła za 1 razem). Kosi bardzo dobrze. I jest oszczedna bo na skoszenie okolo 20ar starcza max 1,5l

• 5 months później...